Έξυπνα tips για εύκολη απώλεια κιλών !

Η διαδικασία της διατροφής ή της δίαιτας και γενικότερα της απώλειας σωματικού βάρους, δεν είναι εύκολη, και αυτό είναι σε γνωστό σε όλους, άνδρες και γυναίκες. Όλοι σε κάποια περίοδο της ζωής τους, έστω και για μία μόνο φορά, έχουν μπειστη διαδικασία να αδυνατίσουν και έχουν καταλήξει αποκαρδιωμένοι να εγκαταλείψουν την όποια προσπάθεια. Τα πράγματα όμως γίνονται πολύ πιο απλά πάντα, όταν γνωρίζουμε τις «οδηγίες χρήσης» ενός πράγματος. Έτσι, όπως και με ένα καινούριο μηχάνημα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τη δίαιτα. Αν γνωρίζουμε τις οδηγίες χρήσης, όλα υπεραπλουστεύονται, αφού και εμείς γνωρίζουμεκαλύτερα τι να κάνουμε, αλλά και ό,τι κάνουμε αποδίδει πολύ περισσότερο αφού γίνεται με τον σωστό τρόπο! Παρακάτω παραθέτουμε διάφορα πολύ χρήσιμα και ενδιαφέροντα tips που θα σας βοηθήσουν πολύ, και μάλιστα εν’όψει καλοκαιριού.

Τα έξυπνα tips που διώχνουν τα κιλά !

  • Το νερό είναι πηγή ζωής
Βάλε το νερό στη ζωή σου και προσπάθησε να αποβάλλεις από την καθημερινότητά σου τα ζαχαρούχα αναψυκτικά που μόνο κακό μπορούν να κάνουν, τόσο στο σώμα όσο και στην υγεία σου. Το νερό, εκτός από το ότι βοηθάει στην καλή λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού, βοηθάει και στην αποτοξίνωσή του, με αποτέλεσμα ευκολότερη απώλεια βάρους αλλά και αποφυγή και καταπολέμιση της κυτταρίτιδας.
  • Έξυπνη διαχείρηση του ψυγείου
Φρόντισε το ψυγείο σου να περιέχει άφθονα φρούτα και λαχανικά, που αποτελούν το Α και το Ω της διατροφής για τη διατήρηση της υγείας αλλά και της νεότητας. Μάλιστα, φρόντισε να είναι άμεσα ορατά όταν ανοίγεις την πόρτα του ψυγείου, ώστε να αποφύγεις να καταναλώσεις κάτι λιπαρό πάνω σε μια κρίση πείνας που θα σε πιάσει.
  • Διατροφή με post-it
Μην αφήνετε στην τύχη το φαγητό σας. Κάθε βράδυ βγάλτε το διατροφικό πλάνο της επόμενης ημέρας, σημειώστε το πάνω σε ένα χαρτάκι post-it και κολλήστε το επάνω στο ψυγείο σας. Όταν δεν έχετε συγκεκριμένο πλάνο για το τι θα φάτε είστε πιο επιρρεπείς και στους πειρασμούς.
  • Δίαιτα χωρίς υπερβολές
Ο χειρότερος παράγοντας σε μια δίαιτα είναι η υπερβολή, που μπορεί να σας οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις που θα εξαντλήσουν την υπομονή σας και την αντοχή σας και τελικά θα οδηγήσουν σε αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δε χρειάζονται ακριβείς πσοσότητες φαγητών, ζυγαριές, μεζούρες και θερμιδικός έλεγχος. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Το ιδανικό γεύμα περιλαμβάνει ποσότητα μιας παλάμης από πρωτεΐνη, δύο παλάμες λαχανικών, 1 παλάμη φρούτων και ελάχιστα λιπαρά.
  • Πρωτεΐνη παντού
Μια ποσότητα πρωτεΐνης θα πρέπει να περιλαμβάνεται μέσα σε κάθε γεύμα σου, πρωϊνό, μεσημεριανό ή βραδινό. Η πρωτεΐνη είναι το πιο χορταστικό είδος φαγητού και προσφέρει και πολλα θρεπτικά συστατικά. Με τον τρόπο αυτό το κάθε γεύμα είναι πλήρες και θα σας κρατήσει για ώρα χορτάτους.
  • Διώξε τους πειρασμούς
Φυσικά, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο από άτομα που μένουν μόνα τους. Αποφεύγοντας ναέχουν στο σπίτι τις «απαγορευμένες» τροφές, ελαχιστοποιούν και την πιθανότητα να υποκύψουν στον πειρασμό. Βέβαια, για ένα άτομο που έχει οικογένεια, αυτό δεν είναι τόσο απλό.
  • Μην τρως μέχρι σκασμού
Όταν έχεις φτάσει στο σημείο να νιώσεις τον κορεσμό, δηλαδή να σκάσεις από το φαΐ, τότε είναι ήδη πολύ αργά. Το σήμα από το στομάχι αργεί να φτάσει στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα όταν εσύ νιώσεις ότι έχεις σκάσει από το φαγητό, έχεις ήδη καταναλώσει πολύ περισσότερη ποσότητα από αυτή που πραγματικά είχε ανάγκη ο οργανισμός σου. Η ποσότητα αυτή είναι βέβαιο ότι θα αποθηκευτεί στο σώμα σου ως λίπος.
  • Καρυκεύματα στο full
Τα καυτερά φαγητά έχουν την ιδιότητα να εκτοξεύουν τον μεταβολικό ρυθμό του οργανισμού στα ύψη και να απογειώνουν τις καύσεις λίπους, ακόμα και σε κατάσταση ακινησίας του χρήστη.
  • Γέμισε το μισό μόνο πιάτο
Μην παραγεμίζεις το πιάτο σου με φαγητό. Ένας άνθρωπος που «αγαπάει» το φαγητό, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να σταματήσει να τρώει, ειδικά μάλιστα εάν το έχει μπροστά του. Μείωσε λοιπόν τις μερίδες σου στο μισό!      

Leave a Reply