Αιμορροΐδες : Φαινόμενο συχνό που όμως καταπολεμάται !

Τι είναι τελικά οι αιμορροΐδες ; Οι αιμορροΐδες είναι μια επίπονη κατάσταση που ταλαιπωρεί πάρα πολύ κόσμο και τον φέρνει σε δύσκολη πολλές φορές θέση. Είναι μια πάθηση που εμφανίζεται στις φλέβες της περιοχής του πρωκτού. Όταν οι φλέβες αυτές ερεθιστούν (και αυτό μπορεί να συμβεί λόγω διαφόρων παραγόντων) διογκώνονται και προκαλούν φλεγμονή στην περιοχή, με αποτέλεσμα να προκαλέιται έντονη δυσκολία και δυσφορία κατά την προσπάθεια της αφόδευσης, ενώ πολύ συχνά προκαλέιται και αιμορραγία (άλλοτε μεγαλύτερη και άλλοτε μικρότερη). Το μέγεθος της ενόχλησης, του πόνου και της δυσφορίας που θα προκαλέσει η φλεγμονή αυτή, εξαρτάται από την θέση στην οποία βρίσκεται η φλέβα που έχει το πρόβλημα. Άλλες φορές η φλέβα αυτή μπορεί να βρίσκεται στο εσωτερικό του ορθού προκαλώντας αρκετά οξύ πόνο κατά την αφόδευση, και άλλες πάλι φορές στο εξωτερικό του ορθού, δηλαδή γύρω από τον πρωκτό και κάτω από το δέρμα στην περιοχή αυτή.

Η καθιστική ζωή εντείνει το πρόβλημα

Είναι γεγονός, πως τα άτομα που παρουσιάζουν ευπάθεια στις αιμορροΐδες, είναι συνήθως άτομα που ακολουθούν έναν καθιστικό τρόπο ζωής, χωρίς καθόλου σωματική άσκηση.
(!!!) : Όλοι οι ειδικοί και οι γιατροί τονίζουν πως η σωματική άσκηση μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο στην πρόληψη αλλά και στην αντιμετώπιση των αιμορροΐδων (με μοναδική εξαίρεση τα βάρη, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν τη δημιουργία τους !!!).

Η διατροφή ;;; Παίζει κάποιο ρόλο ;;;

Φυσικά ! Η διατροφή παίζει καταλυτικό ρόλο σε κάθε πρόβλημα του οργανισμού και επομένως και στο πρόβλημα των αιμορροΐδων. Αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις πως η διατροφή μπορεί να προκαλέσουν τη δημιουργία αιμορροΐδων, ωστόσο μπορούν σίγουρα να επιδεινώσουν την κατάσταση, και ειδικά μάλιστα αν το άτομο παρουσιάζει ευπάθεια.
(!!!) : Πολύ σημαντικό ρόλο λοιπόν παίζει η κατανάλωση φυτικών ινών. Φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τρόφιμα ολικής άλεσης και προβιοτικό γιαούρτι, είναι τρόφιμα που ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχουν στην διατροφή του ΚΑΘΕ ανθρώπου !
Επίσης όμως πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού. Το νερό είναι πηγή ζωής και εξασφαλίζει την καλή λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού.
(!!!) : Επιβάλλεται η κατανάλωση ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 8 ποτηριών νερού ΚΑΘΕ ημέρα για την σωστή λειτουργία του γαστρεντερικού συτήματος.
Τέλος, καλό είναι να αποφεύγεται η κατανάλωση αλκοόλ και καφεΐνης σε μεγάλες ποσότητες γιατί προκαλούν στον οργανισμό αφυδάτωση, τα κόπρανα γίνονται πιο σκληρά και δυσκολεύουν την διαδικασία της κένωσης με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της περιοχής και την δημιουργία αιμορροΐδων.
(!!!) : Φροντίστε να έχετε ΤΑΚΤΙΚΗ αφόδευση καθημερινά ! Καθυστερώντας την επίσκεψή σας στην τουαλέτα μπορεί να εμφανίσετε δυσκοιλιότητα με ανάλογα πάλι αποτελέσματα !

One Response

  1. Ιωάννης Σ. Κιούσης August 1, 2014

Leave a Reply