Ανορθόδοξοι» αλλά αποτελεσματικοί τρόποι για χάσιμο βάρους

//Ανορθόδοξοι» αλλά αποτελεσματικοί τρόποι για χάσιμο βάρους

Ανορθόδοξοι» αλλά αποτελεσματικοί τρόποι για χάσιμο βάρους

Σύμφωνα με γνώμες γιατρών, διαιτολόγων, διατροφολόγων, γυμναστών και άλλων ειδικών σχετικά με την υγεία και την φυσική κατάσταση, συγκεντρώθηκαν διάφοροι περίεργοι τρόποι για απώλεια βάρους, που είναι όμως αποτελεσματικοί και μερικές φορές και πιο ευχάριστοι.

  • Τρώμε και με τα μάτια

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Food and Brand Lab του Cornell University, ο Brian Wansink (PhD), όσοι σερβίρονται στο τραπέζι τείνουν να καταναλώνουν περισσότερο φαγητό από όσους σερβίρονται από τον φούρνο ή την κατσαρόλα. Στο τραπέζι όταν υπάρχει το φαγητό μπροστά όλοι παρουσιάζουν τη διάθεση να ξαναγεμίσουν το πιάτο τους.

Έχοντας μπροστά του κανείς το ταψί ή την κατσαρόλα με το φαγητό, παρουσιάζει 61% μεγαλύτερη κατανάλωση φαγητού από το να είχε μια μερίδα σερβιρισμένη μπροστά του.

  • Γλυκό πρωινό

Μια μελέτη του 2012 που έλαβε χώρα στο Medical Center του Tel Aviv, απέδειξε πως ένα πλούσιο πρωινό που εμπεριέχει και μια γλυκιά απόλαυση, βοηθάει στην απώλεια βάρους. Πιο συγκεκριμένα όσοι ενέδιδαν σε ένα γλυκό πρωινό παρουσίαζαν πολύ μεγαλύτερη απώλεια βάρους από όσους ακολουθούσαν ένα πρόγραμμα με πρωινό γεύμα χαμηλό σε υδατάνθρακες. Είναι άλλωστε γνωστό πως το πρωινό γεύμα είναι που δίνει την ώθηση στον μεταβολισμό μας.

  • Βάλε στόχο

Βάζοντας ένα στόχο, κατορθώνει κανείς να διατηρήσει την προσήλωσή του και το ενδιαφέρον του. Επειδή η διαδικασία απώλειας βάρους είναι μια διαδικασία επίπονη και με πολλές ψυχολογικές διακυμάνσεις, θέτοντας ένα στόχο, όπως το να φορέσει κανείς ξανά το αγαπημένο του τζιν ή φόρεμα, κατορθώνει να τον κρατήσει δυνατό σε αυτή την διαδικασία.

  • Αγοράστε κάτι που δε σας αρέσει

Όταν κάποιος σε μια οικογένεια προσπαθεί να χάσει βάρος, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα, αφού δεν σημαίνει πως όλα τα μέλη της οικογένειας πρέπει να ακολουθούν το ίδιο διατροφικό πρόγραμμα. Ειδικά στην περίπτωση που υπάρχουν και παιδιά, και που αναγκαστικά θα πρέπει ο γονιός να έρχεται σε επαφή με διάφορες λιχουδιές και να αντιστέκεται. Για να τα καταφέρετε, προτιμήστε να αγοράσετε στα παιδιά κάτι που δεν είναι στις δικές σας προτιμήσεις, για να μην μπαίνετε στον πειρασμό.

  • «Σφίξου» να περασει

Σφίγγοντας τις γροθιές για περίπου 30 δευτερόλεπτα μπορείς να ξεπεράσεις την στιγμιαία παρόρμηση για κατανάλωση φαγητού. Αυτό έχει αποδειχθεί και από έρευνες που δημοσιεύτηκαν και στην Journal of Consumer Research το 2011.

  • Γλυκό και γαλοπούλα

Μετά από μια γλυκιά αμαρτία, τρώγοντας μισή φέτα του τοστ γαλοπούλα, αναστέλλεται η όρεξη για κατανάλωση παραπάνω γλυκού.

  • Ποικιλία

Όσο περισσότερα βάζουμε στο καλάθι με τα ψώνια τόσο περισσότερα καταναλώνουμε. Είναι γεγονός πως η μεγάλη ποικιλία προϊόντων ανοίγει την όρεξη. Αν θέλετε ποικιλία στη γεύση αγοράστε λαχανικά και φρούτα. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά και είναι όλα υγιεινά.

  • Με τη δύναμη του ελαιόλαδου

Χρησιμοποίησε ελαιόλαδο αντί για βούτυρο στο ψωμί σου.είναι πιο υγιεινό, έχει λιγότερες θερμίδες και σε κάνει να τρως λιγότερο ψωμί.

  • Πρωινή γυμναστική

Λίγα λεπτά πρωινής γυμναστικής μειώνουν σημαντικά την όρεξη για κατανάλωση φαγητού στη διάρκεια της ημέρας.

  • Σωστή αναλογία

Το φαγητό για να είναι υγιεινό θα πρέπει μόνο κατά το 20% να είναι κρέας ή ψάρι και το υπόλοιπο 80% φρούτα και λαχανικά.

 

By | 2013-02-22T12:06:09+02:00 February 22nd, 2013|Αδυνάτισμα|0 Comments

Leave A Comment