Βαφές μαλλιών : Μήπως τελικά είστε αλλεργική ;;;

Το δέρμα σου αντιδρά στις βαφές μαλλιών ;;; Μπορεί να θέλεις τα μαλλιά σου να είναι πάντα βαμμένα και περιποιημένα, άλλοτε ξανθά και άλλοτε κατακόκκινα σαν τη φωτιά, αλλά μήπως τελικά ο οργανισμός σου αντιδρά σε αυτή σου την απόφαση ; Μήπως σου δίνει δείγματα πως υποφέρει και εσύ τον αγνοείς ;;; Μάθε λοιπόν τα συμπτώματα που μπορεί να προκαλέσει μια αλλεργική αντίδραση από τις βαφές και λάβε τα μέτρα σου ... και μάλιστα άμεσα !!!

Είναι συχνό φαινόμενο ;

Η αλήθεια είναι πως η αλλεργική αντίδραση στις βαφές των μαλλιών δεν είναι και τόσο συχνό φαινόμενο, οποότε δε συντρέχει και τόσο μεγάλος λόγος ανησυχίας για τη χρήση των εν λόγω προϊόντων ! (!!!) : Μπορεί όμως να ανήκετε στη μικρή αυτή κατηγορία των ατόμων που παρουσιάζουν αλλεργία στις βαφές μαλλιών, και που αποτελούν ένα ποσοστό της τάξης του 5 % περίπου !

Πώς μπορώ να τσεκάρω αν είμαι αλλεργικός ;;;

Υπάρχει ένας ευκολος τρόπος ώστε να μπορέσει ο καθένας να τσεκάρει αν πραγματικά είναι ή όχι αλλεργικός στις χρωστικές και χημικές ουσίες που περιέχουν οι βαφές. (!!!) : Εφαρμόζετε μια μικρή ποσότητα του προϊόντος στην εσωτερική πλευρά του καρπού ή στον αυχένα και αφήνετε για λίγη ώρα ! Αν παρατηρήσετε ερεθισμό στην περιοχή σημαίνει πως παρουσιάζετε αντίδραση στο προϊόν και δεν πρέπει να το ξαναχρησιμοποιήσετε !

Οι συνηθέστερες αντιδράσεις στις βαφές ...

  1. Δερματίτιδα
Η δερματίτιδα είναι μια από τις πιο συχνές και χαρακτηριστικές αντιδράσεις τις επιδερμίδας του κεφαλιού προς τις βαφές μαλλιών. Παρατηρείται φλεγμονή στο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής, ερυθρότητα και φαγούρα, καθώς επίσης και ερεθισμό ακόμα και στην περιοχή των αυτιών και των βλεφάρων, ή και του λαιμού.
  1. Κνίδωση
Η κνίδωση είναι μια κόμα ασθένεια του δέρματος. Εμφανίζεται συνήθως με ερυθρότητα της περιοχής, με ανάπτυξη κόκκινων κηλίδων στο κεφάλι αλλά και σε ολόκληρο το σώμα, με οίδημα στην περιοχή των βλεφάρων, με φτέρνισμα, με δυσκολία στην αναπνοή, με δυσκολία στην κατάποση και με τάση προς εμετό.
  1. Αναφυλαξία
Η αναφυλαξία εκδηλώνεται με ταχεία εμφάνιση οιδήματος στο τριχωτό μέρος της κεφαλής αλλά και στο πρόσωπο, με επιτάχυνση της αναπνοής και λαχάνιασμα, με αισθητή πτώση της πίεσης και μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο. Το αναφυλακτικό σοκ είναι από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις αλλεργικού επεισοδίου και απαιτεί άμεση ιατρική βοήθεια !!! Συμβουλή : Αν παρατηρήσετε ότι παρουσιάζετε αλλεργία στις βαφές των μαλλιών, δοκιμάστε μια φυτική και ΟΧΙ χημική βαφή μαλλιών, που έχει πιο ήπια σύνθεση !!!

Leave a Reply