Βαφές μαλλιών : Μήπως τελικά είστε αλλεργική ;;;

//Βαφές μαλλιών : Μήπως τελικά είστε αλλεργική ;;;

Βαφές μαλλιών : Μήπως τελικά είστε αλλεργική ;;;

Το δέρμα σου αντιδρά στις βαφές μαλλιών ;;;

Μπορεί να θέλεις τα μαλλιά σου να είναι πάντα βαμμένα και περιποιημένα, άλλοτε ξανθά και άλλοτε κατακόκκινα σαν τη φωτιά, αλλά μήπως τελικά ο οργανισμός σου αντιδρά σε αυτή σου την απόφαση ; Μήπως σου δίνει δείγματα πως υποφέρει και εσύ τον αγνοείς ;;; Μάθε λοιπόν τα συμπτώματα που μπορεί να προκαλέσει μια αλλεργική αντίδραση από τις βαφές και λάβε τα μέτρα σου … και μάλιστα άμεσα !!!

Είναι συχνό φαινόμενο ;

Η αλήθεια είναι πως η αλλεργική αντίδραση στις βαφές των μαλλιών δεν είναι και τόσο συχνό φαινόμενο, οπότε δε συντρέχει και τόσο μεγάλος λόγος ανησυχίας για τη χρήση των εν λόγω προϊόντων !

Μπορεί όμως να ανήκετε στη μικρή αυτή κατηγορία των ατόμων που παρουσιάζουν αλλεργία στις βαφές μαλλιών, και που αποτελούν ένα ποσοστό της τάξης του 5 % περίπου !

Πώς μπορώ να τσεκάρω αν είμαι αλλεργικός ;;;

Υπάρχει ένας ευκολος τρόπος ώστε να μπορέσει ο καθένας να τσεκάρει αν πραγματικά είναι ή όχι αλλεργικός στις χρωστικές και χημικές ουσίες που περιέχουν οι βαφές.

Εφαρμόζετε μια μικρή ποσότητα του προϊόντος στην εσωτερική πλευρά του καρπού ή στον αυχένα και αφήνετε για λίγη ώρα ! Αν παρατηρήσετε ερεθισμό στην περιοχή σημαίνει πως παρουσιάζετε αντίδραση στο προϊόν και δεν πρέπει να το ξαναχρησιμοποιήσετε !

Οι συνηθέστερες αντιδράσεις στις βαφές …

  1. Δερματίτιδα

Η δερματίτιδα είναι μια από τις πιο συχνές και χαρακτηριστικές αντιδράσεις τις επιδερμίδας του κεφαλιού προς τις βαφές μαλλιών. Παρατηρείται φλεγμονή στο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής, ερυθρότητα και φαγούρα, καθώς επίσης και ερεθισμό ακόμα και στην περιοχή των αυτιών και των βλεφάρων, ή και του λαιμού.

  1. Κνίδωση

Η κνίδωση είναι μια ακόμα ασθένεια του δέρματος. Εμφανίζεται συνήθως με ερυθρότητα της περιοχής, με ανάπτυξη κόκκινων κηλίδων στο κεφάλι αλλά και σε ολόκληρο το σώμα, με οίδημα στην περιοχή των βλεφάρων, με φτέρνισμα, με δυσκολία στην αναπνοή, με δυσκολία στην κατάποση και με τάση προς εμετό.

  1. Αναφυλαξία

Η αναφυλαξία εκδηλώνεται με ταχεία εμφάνιση οιδήματος στο τριχωτό μέρος της κεφαλής αλλά και στο πρόσωπο, με επιτάχυνση της αναπνοής και λαχάνιασμα, με αισθητή πτώση της πίεσης και μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο. Το αναφυλακτικό σοκ είναι από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις αλλεργικού επεισοδίου και απαιτεί άμεση ιατρική βοήθεια !!!

Συμβουλή : Αν παρατηρήσετε ότι παρουσιάζετε αλλεργία στις βαφές των μαλλιών, δοκιμάστε μια φυτική και ΟΧΙ χημική βαφή μαλλιών, που έχει πιο ήπια σύνθεση !!!

Η άσχημη εμπειρία της 19χρονης Estelle από το Παρίσι

Την παρακάτω εμπειρία της, η 19χρονη, θέλησε να τη δημοσιεύσει ώστε να προφυλάξει και άλλες κοπέλες από το να πάθουν το ίδιο. Παίρνοντας μια βαφή μαλλιών από ένα σούπερ μάρκετ της γειτονιάς, έπαθε σοβαρή αλλεργική αντίδραση. Το κεφάλι της σχεδόν διπλασιάστηκε από το πρήξιμο και εμφάνισε δυσκολία στην αναπνοή.

Αμέσως συνειδητοποίησε ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν πολύ καλά αφού στα πρώτα κιόλλας λεπτά παρουσιάστηκε έντονη φαγούρα και ερεθισμός. Έσπευσε στο κοντινότερο φαρμακείο και εκεί της σύστησαν αντιισταμινικά χάπια και της έδωσαν μια κρέμα για πριν τον ύπνο.

Η ίδια ισχυρίστηκε ότι ακολούθησε όλες τις οδηγίες που περιείχε η βαφή και έκανε και το αλλεργικό τεστ, όμως αντί να το κρατήσει 48 ώρες όπως αναγραφόταν στη συσκευασία, το κράτησε μόνο 30 λεπτά!

Όπως ανέφερε και όπως διαπιστώθηκε αργότερα υπεύθυνη για αυτή την αλλεργική αντίδραση ήταν η χημική ουσία παραφαινυλενοδιαμίνη (paraphenylenediamine), που περιέχεται σε πολλές βαφές μαλλιών.

(!!!) Είναι σημαντικό και απαραίτητο να κάνετε τα τεστ αλλεργίας της εκάστοτε βαφής γιατί μόνο έτσι θα σιγουρευτείτε ότι δεν έχετε αλλεργία σε κάποιο από τα συστατικά της. Επίσης οι οδηγίες χρήσεις πρέπει να ακολουθούνται κατά γράμμα καθώς και η ώρα παραμονής της βαφής!!

Παραφαινυλενοδιαμίνη (PPD) – Μια ουσία επικίνδυνη για τον οργανισμό

Δυστυχώς η ύπαρξη της συγκεκριμένης ουσίας υπάρχει σε όλες σχεδόν τις βαφές μαλλιών και αποτελεί την πιο αλλεργιογόνο ουσία που υπάρχει μέσα σε αυτές. Είναι μια χημική χρωστική ουσία που βοηθά στην καλύτερη κάλυψη των λευκών μαλλιών. Η μακρόχρονη χρήση έχει βρεθεί ότι μπορεί να προκαλέσει λύκο, άσθμα , λέμφωμα Non Hodgkin. Έχει συνδεθεί επίσης και με διάφορους καρκίνους όπως του μαστού ή της μήτρας.

Βαφές μαλλιών και αμμωνία

Η αμμωνία δυστυχώς είναι ένα αναγκαίο συστατικό στις βαφές μαλλιών, αρκεί να υπάρχει στις σωστές ποσότητες και να είναι το προϊόν ελεγμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Χαρακτηριστική είναι η έντονη μυρωδιά της που για πολλούς χαρακτηρίζεται ανυπόφορη. Το συστατικό αυτό είναι απαραίτητο γιατί ανοίγει τα λέπια της τρίχας ώστε να εισχωρήσουν μέσα τα μόρια της βαφής. Η συνεχής χρήση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα. Η υγεία των μαλλιών επίσης επηρεάζεται σταδιακά από την αμμωνία, αφού χάνουν την ελαστικότητα και τη ζωντάνια τους και καταλήγουν σε θαμπά και ξηρά.

Υπάρχουν πλέον και βαφές χωρίς αμμωνία ίσως όμως να μην έχουν την ίδια ένταση στο χρώμα και την ίδια διάρκεια.

Τί είναι τα parabens και γιατί είναι επικίνδυνα ;

Parabens είναι τα συντηρητικά που υπάρχουν όχι μόνο μέσα στις βαφές μαλλιών αλλά και σε πάρα πολλά καλλυντικά. Η ιδιότητά τους είναι να απομακρύνουν και να προφυλάσουν από την ανάπτυξη βακτηρίων. Η χρήση τους όμως έχει συσχετιστεί με καρκίνο του μαστού.

Φυτικές βαφές – Η λύση για υγεία στα μαλλιά αλλά και στον οργανισμό γενικότερα !

Οι φυτικές βαφές έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και δεν είναι όπως ήταν παλιά που το αποτέλεσμα δεν ικανοποιούσε όσο οι υπόλοιπες χημικές βαφές του εμπορίου. Η ζήτηση πλέον είναι πολύ μεγάλη και όλο και περισσότερες γυναίκες στρέφονται προς αυτές γιατί σημασία έχει πάνω απ’ όλα να είμαστε υγιείς.

fytikes-vafes

Οι φυτικές βαφές πλέον παρέχουν τα ίδια αποτελέσματα χωρίς να περιέχουν τις βλαβερές χρωστικές, αμμωνία, ppd κλπ. Υπάρχει μια τεράστια γκάμα χρωμάτων, προσφέρουν μεγάλη κάλυψη και μεγάλη διάρκεια.

Δεν είναι όλες οι φυτικές βαφές απολύτως “φυτικές” !! Είναι όμως προτιμότερες από τις χημικές και δεν προκαλούν φθορές στα μαλλιά ούτε στην υγεία.

100% φυτικές βαφές είναι αυτές που ονομάζουμε βιολογικές βαφές

Χαρίζουν δύναμη στα μαλλιά και λαμπερό χρώμα. Επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται ακόμα και στην εγκυμοσύνη ή στο θηλασμό (φυσικά πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου σας).

Συμπέρασμα

Οι νέας τεχνολογίας φυτικές βαφές καλύπτουν όλες τις ανάγκες τις σύγχρονης γυναίκας. Δίνουν αποτέλεσμα με διάρκεια, λαμπερό, καλύπτουν άψογα τις λευκές τρίχες και είναι απόλυτα ασφαλείς για την υγεία !

Στο φαρμακεία θα βρείτε φυτικές βαφές που πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Ενημερωθείτε και αποφασίστε μόνοι σας για το δικό σας καλό.

By | 2021-03-29T16:27:49+03:00 March 29th, 2021|Υγεία|0 Comments

Leave A Comment