Βότανα … τα ευεργετικά !

//Βότανα … τα ευεργετικά !

Βότανα … τα ευεργετικά !

Η φύση … ως σύμμαχος ζωής και υγείας !

Η αλήθεια είναι πως στην «εξελιγμένη» εποχή μας έχουμε απομακρυνθεί από τον μεγαλύτερο σύμμαχό μας για μια καλή και υγιεινή ζωή, και αυτός δεν είναι άλλος από την ίδια τη φύση.

Η φύση μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο πολλά αγαθά … και παρ’όλα αυτά τείνουμε συνέχεια είτε να την ξεχνάμε είτε ακόμα να την αγνοούμε επιδεικτικά !

Ωστόσο η φύση είναι πάντα εδώ για να μας προσφέρει ένα «χέρι βοηθείας» όταν το χρειαστούμε …

Μια γενναιόδωρη προσφορά της φύσης προς τον άνθρωπο !

Μερικά μόνο από τα πιο αξιόλογα δώρα της φύσης προς τον άνθρωπο για την διασφάλιση της υγείας του είναι τα ακόλουθα … Εσείς άραγε τα έχετε στο σπίτι σας ;;;

  • Το σκόρδο

Το σκόρδο είναι φυσικά ο «βασιλιάς» μεταξύ όλων των βοτάνων και των φυσικών προϊόντων. Με πάρα πολλά οφέλη για την υγεία, μεταξύ των οποίων η αντικαρκινική δράση, η καταπολέμηση των καρδιαγγειακών νοσημάτων και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού, το σκόρδο πρέπει να βρίσκεται μέσα σε ΚΑΘΕ κουζίνα και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ στη διατροφή ΟΛΩΝ των ανθρώπων (ανδρών, γυναικών ή παιδιών).

  • Το ginger

Το ginger είναι ένα πολύ αξιόλογο συστατικό με διαπιστωμένη δράση κατά της ναυτίας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως το ginger χρησιμοποιείται ευρέως και για την καταπολέμηση της ναυτίας και της έντονης τάσης για εμετό σε περιπτώσεις ταξιδιού πλοίο, σε εγκυμοσύνη ή ακόμα και σε χημειοθεραπείες.

  • Ο κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς ή turmeric είναι ένα μπαχαρικό πολύ γνωστό σε ολόκληρο τον πλανήτη. Πρόκειται για ένα μπαχαρικό που λόγω της κουρκουμίνης που περιέχει (ενός ισχυρότατου αντιφλεγμονώδους συστατικού) λειτουργεί ως παυσίπονο και κατευνάζει από τους πόνους της αρθρίτιδας. Επίσης λειτουργεί προληπτικά κατά πολλών και πολύ σοβαρών ασθενειών όπως για παράδειγμα είναι η νόσος Alzheimer και ο καρκίνος.

  • Ο βασιλικός

Ο βασιλικός, είναι ένα βότανο που χρησιμοποιούμε συχνά σε σάλτσες. Ωστόσο πόσοι από εμάς γνωρίζαμε την μοναδική δράση του βασιλικού ;;; Ο βασιλικός είναι ένα φυσικό «αγχολυτικό» ! Μειώνει τα επίπεδα του άγχους και ηρεμεί. Επίσης είναι πάρα πολύ ωφέλιμος και για την καταπολέμηση των πονοκεφάλων.

  • Η κανέλλα

Η κανέλλα, όπως είναι γνωστό, είναι εκτός απόπολύ νόστιμη και ιδιαίτερα ευεργετική για άτομα που πάσχουν από διαβήτη. Η τακτική χρήση κανέλλας μπορεί σύμφωνα με έρευνες να μειώσει σε σημαντικό βαθμό τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Επίσης έχει διαπιστωθεί πως η κανέλλα ωφελεί και στον έλεγχο της χοληστερόλης.

  • Το πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι, με απίστευτες αντιοξειδωτικές ουσίες, αποτελεί έναν «φύλακα άγγελο» του οργανισμού. Προστατεύει από  τον καρκίνο και λειτουργεί αντιγηραντικά αποτρέποντας την εμφάνιση των σημαδιών του χρόνου. Επίσης χαρίζει υγεία και ευεξία και ενισχύει τη διαδικασία αποβολής των επιβλαβών τοξινών από τον οργανισμό. Παράλληλα ενισχύει και το αδυνάτισμα και χαρίζει υγιές και καλλίγραμμο σώμα !

By | 2014-03-17T11:59:54+02:00 March 17th, 2014|Υγεία|0 Comments

Leave A Comment