Γαριδο-μακαρονάδα …..για υπέροχο καλοκαιρινό δείπνο !!

  • 300 γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνι
  • 12-16 γαρίδες φρέσκιες καθαρισμένες
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  Βάζουμε με μια κατσαρόλα 3 ποτήρια νερό και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε λίγα λεπτά ρίχνουμε και τη ντομάτα και περιμένουμε να βράσει η σάλτσα και να δέσει. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις γαρίδες και έπειτα τις ρίχνουμε και εκείνες μέσα στη σάλτσα να πάρουν την τελευταία βράση. Στη κατσαρόλα που είχαμε αρχικά τις γαρίδες ρίχνουμε τώρα τα μακαρόνια και όταν ετοιμαστούν τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην έτοιμη ήδη σάλτσα και σερβίρουμε. Λίγος μαιντανός στην περίμετρο του πιάτου μας θα το ομορφύνει και θα το νοστιμέψει καθώς και λίγος βασιλικός μέσα στη σάλτσα την ώρα που βράζει θα δώσει μια άλλη νότα στη γεύση.  

Leave a Reply