Γυμναστική και αλκοόλ : Μπορούν να συμπορευτούν ;;;

/, Υγεία/Γυμναστική και αλκοόλ : Μπορούν να συμπορευτούν ;;;

Γυμναστική και αλκοόλ : Μπορούν να συμπορευτούν ;;;

Είναι το αλκοόλ «εχθρός» γαι την προπόνησή σας ;

Το αλκοόλ δεν έχει πραγματικά ΤΙΠΟΤΑ να προσφέρει στην προπόνησή σας ! Ακριβώς λοιπόν αυτή η έλλειψη των αλκοολούχων ποτών σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ θρεπτική ουσία, σε οποιοδήποτε ωφέλιμο για την προπόνησή σας συστατικό, είναι που έχει δημιουργήσει αυτή την αρνητική στάση όλων των οπαδών του fitness και της σωστής σωματικής άσκησης απέναντι στο αλκοόλ και στην τακτική κατανάλωσή του !

Σύμφωνα με τους ειδικούς του χώρου, το αλκοόλ όταν καταναλώνεται χωρίς μέτρο, μπορεί να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα και σοβαρό εμπόδιο για τις προπονήσεις σας και να μειώσει την αποδοτική σας ικανότητα.

(!) : Όταν όμως η κατανάλωσή του γίνεται με μέτρο και είναι μέσα στα επιτρεπτά πλαίσια δεν δημιουργεί ΚΑΝΕΝΑ απολύτως πρόβλημα στην διεξαγωγή της προπόνησης σωστά !

Η υπερβολική και μακρόχρονη κατανάλωση αλκοόλ δημιουργεί σοβαρά προβλήματα !

Είναι πραγματικότητα πως η τακτική, σε μεγάλες ποσότητες και για μεγάλα χρονικά διαστήματα κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα λειτουργίας στον οργανισμό και κατ’επέκταση και στην υγεία του ατόμου. Η κατάσταση αυτή που δημιουργεί η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ ΦΥΣΙΚΑ έχει επιπτώσεις και στην προπόνηση του ατόμου που γίνεται όλο και πιο δύσκολη και με λάθος τρόπο …

Μερικά από τα προβλήματα αυτά είναι τα εξής :

  • Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (δηλαδή για χρόνια), μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο πεπτικό σύστημα του ατόμου. Το κλονισμένο πλέον πεπτικό σύστημα δεν επεξεργάζεται σωστά τις τροφές και δεν απορροφάει τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που εχει ανάγκη ο οργανισμός, με αποτέλεσμα να μην επιτυγχάνεται σωστά η σύνθεση των πρωτεϊνών στο σώμα και να είναι μειωμένη.
  • Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ σε μία ημέρα προκαλεί έντονο αίσθημα ναυτίας, ζαλάδας και τάσης προς εμετό, με αποτέλεσμα να μειώνει σημαντικά την απόδοση του ατόμου στην σωματική άσκηση.
  • Το αλκοόλ προκαλεί έντονη αφυδάτωση στον οργανισμό, ο οποίος είναι πολύ ταλαιπωρημένος και επιρρεπής σε τραυματισμούς.
  • Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και το σπέρμα του άντρα.
  • Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει άμεσα το σωματικό βάρος του ατόμου.
  • Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ διαταράσσει την έκκριση των αυξητικών ορμονών που λαμβάνει χώρα κατά τα πρώτα στάδια του βραδινού ύπνου. Η μείωση που προκαλεί το αλκοόλ στην έκκριση αυτών των ορμονών μπορεί και να αγγίξει το 70 % δημιουργώντας έτσι σοβαρότατα προβλήματα, αφού οι ορμόνες αυτές είναι υπέυθυνες για την ανάπτυξη των μυών του ατόμου.
  • Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει σημαντικά και την συγκέντρωση της ορμόνης τεστοστερόνης (την οποία και μειώνει σε σημαντικό βαθμό !) που συμβάλλει στην ανάπτυξη μυϊκής μάζας. Η τεστοστερόνη είναι άλλωστε και ο λόγος που οι άνδρες παρουσιάζουν σημαντικά μεγαλύτερη μυϊκή μάζα από τις γυναίκες.
By | 2014-03-07T18:02:49+02:00 March 7th, 2014|Γυμναστική, Υγεία|0 Comments

Leave A Comment