Γυναικεία Tips

  • Η ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι πολύ σημαντική και πρέπει να γίνεται καθημερινά και ακόμα καλύτερα πρωί και βράδυ. Αυτό χαρίζει υγεία στην επιδερμίδα και την κάνει να φαίνεται πιο όμορφη και λαμπερή. Η ενυδάτωση θεωρείται η πραγματική βάση του μακιγιάζ.
  • Το βαρύ μακιγιάζ και τα σκούρα χρώματα, εκτός του ότι δεν σας κολακεύει, σας κάνει να δείχνετε μεγαλύτερες από την ηλικία σας. Προτιμείστε φυσικές αποχρώσεις που δε φεύγουν ποτέ από τη μόδα και σας χαρίζουν μια πιο γλυκιά εικόνα.
  • Το make up προσφέρει στην επιδερμίδα ομοιόχρωμη όψη, αλλά αν οι ρυτίδες είναι έντονες, τις τονίζει περισσότερο. Απλώνετε πάντα μικρή ποσότητα. Για πιο φυσικό look, το αναμειγνύετε με την ενυδατική σας κρέμα.
  • Αποφύγετε την πολλή πούδρα, γιατί θα κάνει το πρόσωπό σας να μοιάζει ψεύτικο, τονίζοντας τις ρυτίδες. Φορέστε τη μόνο όπου υπάρχει γυαλάδα, όπως στο κέντρο του μετώπου, στη μύτη και στο πιγούνι.
 
  • Μάτια :

Πολύ μικρά μάτια: έχεις τα ιδανικά μάτια για όλα τα στυλ μακιγιάζ. Μπορείς να τα σχηματίσεις όπως θες. Σίγουρα τους ταιριάζει πάντα η ενίσχυση της εξωτερικής τους γωνίας με σκούρο χρώμα. Πολύ μεγάλα μάτια: ιδανικά για να χρησιμοποιήσεις μαύρο kazal μολύβι στο εσωτερικό τους και άφθονη mascara. To μολύβι τα «στενεύει» και τα δείχνει ωραιότερα. Απόφυγε τα τρικ που τα μεγαλώνουν γιατί μπορεί να δείχνουν άγρια. Πολύ σχιστά: ιδανικά για smokey look θα φαίνονται πιο στρογγυλά.
  • Χρησιμοποιήστε concealer με μέτρο, για να καλύψετε μόνο τα «μαύρα» σημεία κάτω από τα μάτια και όχι όλη την περιοχή.
  • Αν χρησιμοποιείτε μολύβι στα μάτια, προτιμήστε, αντί για μαύρο που «σκληραίνει» τα χαρακτηριστικά, ένα μαλακό καφέ. Το απλώνετε σύρριζα στις βλεφαρίδες και μετά με ένα πινελάκι σβήνετε τις «σκληρές» γραμμές.
  • Σου φαίνεται πολύ έντονη η σκιά που φόρεσες ; Βάλε σε μια μπατονέτα μικρή ποσότητα make up και πέρασε το από πάνω. Έτσι δε θα χαλάσεις το υπόλοιπο μακιγιάζ του ματιού σου.
 
  • Ρουζ:

Αντί  για τα μάγουλα, απλώστε το στο πιο ψηλό σημείο των ζυγωματικών. Το ρουζ στα μάγουλα φωτίζει την επιδερμίδα, αλλά όταν το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του, τονίζει τη χαλάρωσή του.  Διαλέξτε ένα ουδέτερο ροζ χρώμα, που ταιριάζει στα περισσότερα δέρματα, και αποφύγετε τις ιριδίζουσες υφές που δείχνουν τις ατέλειες.  
  • Χείλη :

Με την ηλικία, τα χείλη γίνονται πιο λεπτά και ξηρά, και ένα ματ κραγιόν θα υπερτονίσει το πρόβλημα. Προτιμήστε κρεμώδεις και πιο γυαλιστερές υφές σε ανοιχτές αποχρώσεις, επειδή κάνουν τα χείλη να φαίνονται πιο γεμάτα.   Έχουν ξεραθεί τα χείλη σου και έχουν χάσει αυτή την απαλή και λία υφή που είχαν πριν; Κάντε ένα peeling  πάνω τους η αν δεν έχετε τρίψτε τα με ζάχαρη για ένα περίπου λεπτό. Ύστερα σκουπίστε με ένα πανί η πετσέτα μέχρι να απομακρυνθούν όλα τα νεκρά κύτταρα. Για καλύτερο αποτέλεσμα απλώστε λίγη ενυδατική κρέμα για να μαλακώσουν και να λάμπουν όπως πριν.  

Πώς τα χείλη σου θα δείξουν πιο μεγάλα:

Χρησιμοποίησε fond de teint για να 'σβήσεις' το φυσικό τους περίγραμμα. Στη συνέχεια ταμπόναρε ελαφρά με διάφανη πούδρα. Χρησιμοποίησε ένα καλά ξυσμένο μολύβι και σχεδίασε το περίγραμμα ελάχιστα πιο πάνω από το φυσικό, ακολουθώντας πάντα τη γραμμή του. Είναι σημαντικό να μην ξεφύγεις υπερβολικά από το φυσικό περίγραμμα των χειλιών, γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι κολακευτικό. Με το ίδιο μολύβι (χρησιμοποιώντας το όμως πιο απαλά) «γέμισε» όλη την επιφάνεια των χειλιών. Κατόπιν άπλωσε με το ειδικό πινελάκι ένα κραγιόν στην ίδια απόχρωση με το μολύβι. Εναλλακτικά, επίλεξε ένα διάφανο gloss. Να θυμάσαι όμως ότι απαιτεί συχνή ανανέωση.  

Leave a Reply