Διακοπές με σκάφος : εύκολη υπόθεση ;;;

//Διακοπές με σκάφος : εύκολη υπόθεση ;;;

Διακοπές με σκάφος : εύκολη υπόθεση ;;;

Ζούμε σε μια χώρα περικυκλωμένη από το «γαλάζιο», υγρό στοιχείο και γεμάτη πανέμορφα νησιά. Το καλοκαίρι μαγικό, λουσμένο από τις χρυσές ακτίνες του ήλιου, γεμάτο με ένα ζεστό συναίσθημα ευφορίας και πλημμυρισμένο από αισιοδοξία και ανεβασμένη διάθεση.

Τα πολλά και διαφορετικά νησιά της Ελλάδας, τα καταγάλανα νερά των ελληνικών θαλασσών και ο αστρατερός, «μεθυστικός» ήλιος, αποτελούν τα μαγικά συστατικά για μια υπέροχη κρουαζιέρα αλλά και το υπέρτατο όνειρο κάθε ονειροπόλου, κάθε ρομαντικού, κάθε ερωτευμένου και γενικότερα ΚΑΘΕ ανθρώπου !

  • Πόσο εύκολο όμως είναι ;
  • Μήπως είναι επικίνδυνο ;
  • Τι πρέπει να γνωρίζω ;

Αρχικά αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι πως οι διακοπές με κάποιο σκάφος (ακόμα και τα μικρά σκάφη των 5-7 μέτρων) είναι ιδιαίτερα υψηλού κόστους, αφού περιλαμβάνει συγκεκριμένα πάγια έξοδα, αλλά είναι πιο εύκολα υπολογίσιμα τα έξοδα στα οποία θα οδηγηθείτε, αφού είναι πολύ συγκεκριμένα και δεν αφήνουν πολλά περιθώρια λάθος υπολογισμού.

Επίσης, εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία ενός τέτοιου ταξιδιού, αποτελεί η ύπαρξη έμπειρων ατόμων με γνώσεις και σχετικές ικανότητες. Τα άτομα αυτά θα μπορέσουν να δώσουν και σε όλους τους επιβάτες τους κανόνες για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν ένα σωστό και κυρίως ένα ασφαλές ταξίδι, χωρίς απρόοπτα και δυσάρεστες καταστάσεις.

Εν συνεχεία, είναι εξαιρετικά σημαντική η λήψη αντηλιακής προστασίας. Οι ώρες επάνω στο σκάφος προσφέρουν μια συνεχή και άμεση επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία, που λόγω και της αντανάκλασή της από το νερό μεγεθύνεται ακόμα περισσότερο με κίνδυνο σοβαρών εγκαυμάτων. Απαραίτητη είναι λοιπόν η καλή αντηλιακή προστασία με ειδικά προϊόντα, η χρήση προστατευτικών (όπως καπέλα, μαντήλια, καφτάνια, γυαλιά ηλίου), αλλά και η χρήση δροσερών και ανοιχτόχρωμων ρούχων βαμβακερής σύνθεσης.

Ξεκινώντας ένα ταξίδι με ένα σκάφος θα πρέπει να υπάρχει πάντα και κάποιο προϊόν κατά της ναυτίας, αφού είναι πολύ πιθανό κάποιος από τους επιβάτες να παρουσιάσει πρόβλημα.

Φυσικά, ο υπεύθυνος , θα πρέπει να γνωρίζει και να παρακολουθεί τα δελτία του καιρού και να μπορεί να χειριστεί και να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε αλλαγή αυτού και οποιοδήποτε καιρικό φαινόμενο. Για τον λόγο αυτό, εάν κάποιος επιθυμεί διακοπές χωρίς ευθύνες, θα πρέπει σίγουρα να απευθυνθεί σε εξειδικευμένο πλήρωμα που θα μπορέσει να του εξασφαλίσει ένα ταξίδι ήρεμο και χωρίς ατυχήματα.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, και ειδικά όσο βρίσκεστε εν πλω, επιβάλλεται η κατανάλωση άφθονου νερού προς αποφυγή αφυδάτωσης και καλό είναι να αποφεύγεται η κατανάλωση αλκοόλ που μπορεί να οδηγήσει είτε σε ατυχήματα είτε σε αδιαθεσία.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται τα παιδιά επάνω στο σκάφος. Ένα ταξίδι με σκάφος κρύβει πολλές «παγίδες» ειδικά για ένα παιδί. Επάνω στο σκάφος τα παιδιά δε θα πρέπει να είναι χωρίς επιτήρηση και φυσικά θα πρέπει να είναι σαφές ότι θα πρέπει να υπακούν στις εντολές του πληρώματος για να εξασφαλιστεί η δική τους ασφάλεια αλλά και η ασφάλεια όλων.

Τέλος, έχοντας πια εξασφαλίσει την ομαλή και σωστή διαχείριση του ταξιδιού επιλέγοντας το κατάλληλο πλήρωμα και έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, το μόνο που απομένει είναι να φορέσετε το καλό σας χαμόγελο, να πάρετε την όμορφη διάθεσή σας και να λύσετε άγκυρες…

By | 2013-08-13T16:48:53+03:00 August 13th, 2013|Υγεία|0 Comments

Leave A Comment