Διατροφή για μέση … δαχτυλίδι !!!

//Διατροφή για μέση … δαχτυλίδι !!!

Διατροφή για μέση … δαχτυλίδι !!!

Οι περισσότερες γυναίκες –ακόμα και οι πιο αδύνατες- δυσανασχετούν με το περιττό λίπος που έχει την τάση να συσσωρεύεται γύρω απ’ την κοιλιά τους! Εκτός όμως απ’ την προφανή λύση, την οποία αποτελεί η γυμναστική, υπάρχει δυνατότητα να απαλλαγούμε απ’ αυτό και μέσω της διατροφής μας.

Το λίπος στην κοιλιά δεν απασχολεί μόνο για λόγους καλαισθησίας, αλλά είναι και υπεύθυνο για πολλές σοβαρές ασθένειες (όπως καρδιακές παθήσεις, σακχαρώδη διαβήτη, καρκίνο στο παχύ έντερο και στο μαστό, υπέρταση κ.α) Η απώλεια λοιπόν της “παραπανίσιας κοιλιάς” έχει οφέλη για την υγεία μας γι’ αυτό πρέπει να απαλλαγούμε από αυτή.

Ποιές τροφές πρέπει να αποκλείσω για να περιορίσω το ‘’φούσκωμα’’ στην κοιλιά ;;;

Πολλές φορές το ‘’φούσκωμα’’ που προκαλούν κάποιες πολύ συγκεκριμένες τροφές είναι η αιτία την εμφάνισης 2-3 κιλών επιπλέον που δείχνει η ζυγαριά μας. Αυτό συμβαίνει λόγω της κατακράτησης υγρών, λειτουργία την οποία μπορούμε να αποφύγουμε, αποκλείοντας για ένα διάστημα αυτές τις τροφές από την διατροφή μας. Αυτές είναι :

  • όσπρια (κυρίως φασόλια, φακές αλλά και ρεβίθια)
  • αγγούρι
  • κουνουπίδι – μπρόκολο
  • καλαμπόκι
  • κρεμμύδι
  • γαλακτοκομικά (κυρίως γιαούρτι και γάλα)

( !!! ) : Οι περισσότερες απ’ τις προαναφερθείσες τροφές περιέχουν συστατικά πολύ χρήσιμα για τον οργανισμό μας επομένως δεν θα πρέπει να αποκλείονται για μεγάλο χρονικό διάστημα !!!

Επιπλέον μυστικά για πιο επίπεδη κοιλιά !

  1. Με το που θα ξυπνήσεις πιες ένα ρόφημα με αλόε βέρα (ζεστό). Θα βοηθήσει σημαντικά στην απώλεια αισθήματος ‘φουσκώματος’.
  2. Κατά την διάρκεια του γεύματος προσπάθησε να ξεχωρίζεις τους υδατάνθρακες απ’ τις πρωτεΐνες και επίλεξε να τα καταναλώνεις ξεχωριστά-πρώτα τα μεν και μετά τις δε. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα διευκολύνεις την πέψη σου και θα αποφύγεις το φούσκωμα!
  3. Μετά απ’ το γεύμα σου πιες ένα χαμομήλι– είναι διουρητικό και περιορίζει σημαντικά τον τυμπανισμό.
  4. Μην αφήνεις το στομάχι σου άδειο περισσότερο από 3-4 ώρες! Το αντίθετο θα προκαλέσει μεγαλύτερη αποθήκευση λίπους –πιθανότατα στην κοιλιά σου!- ενώ θα σε παρακινήσει να ‘πέσεις με τα μούτρα’ στο φαγητό και αναπόφευκτα να φας περισσότερο.
  5. Τρώγε αργά! Προσπάθησε να καταναλώνεις το γεύμα σου μέσα σε 20’-25’, τρώγοντας μικρές μπουκιές, έτσι ώστε να διευκολύνεις το στομάχι σου να διασπάσει τις τροφές.
  6. Απόφυγε το αλάτι στα φαγητά σου. Ως γνωστόν, το αλάτι ευθύνεται σημαντικά για το πρήξιμο στο στομάχι μας και την κατακράτηση υγρών. Ειδικά οι γυναίκες οι οποίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τον κύκλο τους θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικές τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν προκειμένου να αποφύγουν το μεγαλύτερο αίσθημα δυσφορίας.
  7. Απόφυγε την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης. Οι μεγάλες ποσότητες αναγκάζουν το συκώτι να την μετατρέψει σε λίπος.
  8. Προσπάθησε να αποτελεί η πρωτεΐνη το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής σου. Η πρωτεΐνη έχει πολλά οφέλη : Ενισχύει τον μεταβολισμό, μειώνει την όρεξη, δημιουργεί αίσθημα κορεσμού ώστε να τρώτε λιγότερο και να χορταίνετε, παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση του κοιλιακού λίπους. Για το λόγο αυτό φρόντισε το γεύμα σου να περιλαμβάνει αυγά, ξηρούς καρπούς, μοσχάρι, πουλερικά, θαλασσινά, ψάρια, μανιτάρια.
  9. Πιες πολύ νερό. Ναι, είναι γεγονός ότι θα σου προκαλέσει ένα μικρό φούσκωμα, να ξέρεις όμως ότι είναι προσωρινό, αφού στην ουσία θα οδηγήσει τον οργανισμό σου σε αυξημένη διούρηση και ταυτόχρονα η αποβολή νατρίου από τα νεφρά σου!
  10. Πρόσθεσε κανέλλα! Έχει διαπιστωθεί ότι βοηθά σημαντικά στο ξεφούσκωμα της κοιλιάς! Επίσης αποτελεσματικά μπορούν να είναι το δεντρολίβανο αλλά και ο άνηθος.
  11. Τρώγε φρούτα και λαχανικά : Τα φρούτα και τα λαχανικά υπάρχουν πάντα σε όλες τις δίαιτες και δεν είναι τυχαίο. Οι φυτικές ίνες που περιέχουν προκαλούν μια αίσθηση πληρότητας, μειώνουν την όρεξη και διώχνουν το λίπος από την περιοχή της κοιλιάς.
  12. Πιές ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι κάθε πρωί. Από έρευνες έχει διαπιστωθεί ότι άτομα που έκαναν πρόσληψη βιταμίνης C πάνω από 57mg είχαν μικρότερη συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.
  13. Η πρόσληψη ασβεστίου βοηθάει στην μείωση του λίπους της κοιλιάς. Πρόσθεσε ένα γιαούρτι στη καθημερινή σου διατροφή αλλά φρόντισε να είναι το απλό στραγγιστό και όχι αυτό με τα φρούτα που περιέχει αρκετή ποσότητα ζάχαρης.
  14. Τα προϊόντα ολικής άλεσης ενισχύουν την προσπάθεια απώλειας περιττών κιλών και ειδικά στην συγκεκριμένη περιοχή που αναφέρουμε.
  15. Έχει διαπιστωθεί από έρευνες ότι είναι προτιμότερο να τρώτε περισσότερη ποσότητα υγιεινά φαγητά παρά μικρότερη με κορεσμένα λίπη.
  16. Ξεκίνα να πίνεις πράσινο τσάι : Το πράσινο τσάι περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά και έχει την ικανότητα να ενισχύει το μεταβολισμό με αποτέλεσμα να καίει περισσότερες θερμίδες μέσα στη μέρα. Απόλαυσέ το ζεστό ή κρύο και προσπάθησε να πίνεις αρκετά φλιτζάνια τη μέρα. Σε λίγο καιρό θα δείς τα αποτελέσματα.

( !!! ) : Μην ξεχνάς τα προβιοτικά! Εκτός απ’ τα τρόφιμα που τα περιέχουν (γιαούρτι, κεφίρ, ξινόγαλο κ.α. ) μπορεί ο οργανισμός σου να τα ‘’προμηθευτεί’’ και μέσω συμπληρωμάτων διατροφής. Τα προβιοτικά έχουν την ιδιότητα να βοηθούν στην διαδικασία της πέψης!

By | 2021-12-21T22:38:48+02:00 December 14th, 2021|Δίαιτες|0 Comments

Leave A Comment