Εύθραυστα νύχια: 7 συνήθειες που επιφέρουν το δυσάρεστο αποτέλεσμα…

Ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των ανθρώπων που τα νύχια τους σπάνε ή ξεφλουδίζουν με μεγάλη ευκολία;; Έχεις αναρωτηθεί μήπως ευθύνεσαι εσύ γι’ αυτό; Διάβασε παρακάτω 7 συνήθειες που πιθανώς υιοθετείς και ευθύνονται για την αδυναμία των νυχιών σου…

  1. Χρησιμοποιούμε τα νύχια για να ‘’ξύσουμε’’ επιφάνειες

Υπάρχουν κινήσεις τις οποίες μπορεί να κάνουμε μέσα στην ημέρα χωρίς να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε αυτές, ή στο γεγονός ότι φθείρουν τα νύχια μας. Μπορεί να ‘’ξύσουμε’’ κάποια επιφάνεια προκειμένου να την καθαρίσουμε ή να γράφουμε για πολλή ώρα στον υπολογιστή. Κάποιες τέτοιες κινήσεις πιέζουν και ταλαιπωρούν τα νύχια μας μετατρέποντάς τα σταδιακά σε εύθραυστα.
  1. Δεν χρησιμοποιούμε κρέμα κρεμών

Οι κρέμες χεριών περιέχουν θρεπτικά συστατικά και λιπίδια τα οποία μαλακώνουν τις παρανυχίδες και τα πετσάκια των νυχιών συντελώντας έτσι στην ενυδάτωσή τους. Για την καλύτερη υγεία των νυχιών λοιπόν κρίνεται απαραίτητη η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας μέσα στην ημέρα, ιδιαιτέρως πριν τον ύπνο.
  1. Αφήνουμε το βερνίκι πολύ καιρό στα νύχια μας

Το βερνίκι νυχιών, ειδικά μετά το πέρασμα 5 ημερών από την χρήση του, αφυδατώνει σημαντικά τα νύχια. Γι’ αυτό τον λόγο συνιστάται να μην ξεπερνάμε το συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο και να μην πραγματοποιούμε την επόμενη εφαρμογή αμέσως μετά αλλά να αφήνουμε για 1-2 μέρες τα νύχια μας χωρίς κάποια κάλυψη έτσι ώστε να αναπνέουν. ( !!! ) : Η υγεία των νυχιών μας μαρτυράται εκτός από το γεγονός ότι δεν σπάνε εύκολα και απ’ την υγιή τους όψη η οποία χαρακτηρίζεται απ’ το λευκό και όχι απ’ το κίτρινο χρώμα!!!
  1. Χρησιμοποιούμε ασετόν

Όταν χρησιμοποιούμε ασετόν προκειμένου να αφαιρέσουμε το βερνίκι από τα νύχια μας, ταυτόχρονα αφαιρούμε και τα φυσικά έλαια που περιέχουν και που συμβάλουν στην ενυδάτωσή τους. Γι’ αυτό συνιστάται να επιλέγουμε ξεβαφτικά προϊόντα τα οποία περιέχουν θρεπτικά έλαια και όχι ασετόν.
  1. Κόβουμε τα πετσάκια περισσότερο απ’ ότι πρέπει

Η συγκεκριμένη συνήθεια, ή ακόμα χειρότερα η συνήθεια να τα τρώμε, αποδυναμώνει αισθητά τα νύχια μας καθώς αντιστοιχεί με το να κόβουμε τις ρίζες από ένα δέντρο. Είναι λοιπόν προτιμότερο αν θέλουμε να απαλλαγούμε απ’ αυτά να χρησιμοποιούμε κάποιο ξύλινο στικ με το οποίο τα σπρώχνουμε προς τα μέσα.
  1. Έχουμε χαμηλό σίδηρο

Ο σίδηρος αποτελεί το σημαντικότερο συστατικό της αιμοσφαιρίνης. Δεδομένου λοιπόν ότι η αιμοσφαιρίνη είναι ο φορέας του οξυγόνου στο σώμα μας, η έλλειψή του οδηγεί στην ελλειπή οξυγόνωσή των νυχιών και κατ’ επέκταση στην φθορά τους.
  1. Δεν ακολουθούμε σωστή διατροφή

Το κοτόπουλο, τα θαλασσινά, τα γαλακτοκομικά, οι ξηροί καρποί και τα αυγά αποτελούν τροφές οι οποίες λόγω των συστατικών τους (σίδηρος, μαγνήσιο, ψευδάργυρος, βιοτίνη, Ω3 λιπαρά οξέα) εκτός των άλλων ευεργετικών για τον οργανισμό αποτελεσμάτων βοηθούν σημαντικά και στην διατήρηση των νυχιών μας γερών και δυνατών.

Leave a Reply