Η δίαιτα του ρυζιού

Τι είναι η δίαιτα του ρυζιού ; Η δίαιτα αυτή είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που διαμορφώθηκε για την συστηματική καταπολέμηση ασθενειών όπως είναι η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η υπερταση, η νεφροπάθεια, αλλά και όλα τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Σκοπός της διατροφής αυτής, ήταν μαζί με την ιατρική επίβλεψη των ασθενών, να κατορθώσει να επιτύχει ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ, και πιο συγκεκριμένα απώλεια βάρους μέσα σε διάστημα 2 – 4 εβδομάδων ΜΟΝΟ !

Σχετικά με τη δίαιτα του ρυζιού

Η δίαιτα του ρυζιού διαμορφώθηκε από τον Walter Kempner, ο οποίος γεννημένος στη Γερτμανία το 1903, το 1934 εντάχθηκε στο Duke University's Department of Medicine. Ο Walter Kempner, μετά από διάφορες και επίμονες μελέτες σχετικά με την επίδραση της κατανάλωσης ρυζιού σε πολλά άτομα (ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας), διαπίστωσε πως τα άτομα που κατανάλωναν τακτικά ρύζι, εμφάνιζαν σημαντικά λιγότερα κρούσματα :
 • Παχυσαρκίας
 • Διαβήτη
 • Υπέρτασης

Το πρόγραμμα της δίαιτας του ρυζιού

 • Τι περιλαμβάνει όμως η δίαιτα του ρυζιού ;
 • Ποια τρόφιμα επιτρέπονται και ποια όχι ;
 • Πρέπει να καταναλώνουμε μόνο ρύζι ή όχι ;
Σε πρώτη φάση, το πρόγραμμα της δίαιτας του ρυζιού είναι σχετικά αυστηρό, δίνοντας στον χρήστη πολύ περιορισμένη επιλογή μεταξύ :
 • Λαχανικών
 • Φρούτων εποχής
 • Ψαριών
 • Οσπρίων
 • και Δημητριακών
Πολλοί είναι εκείνοι που επηρεασμένοι από το όνομα της δίαιτας θεωρούν πως η δίαιτα αυτή στηρίζεται στην αποκλειστική κατανάλωση ρυζιού ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ !
Η δίαιτα του ρυζιού, ναι μεν στηρίζεται διατροφικά στο ρύζι, αλλά εμπλουτίζεται και με μια πολύ μεγάλη γκάμα τροφίμων. Εκτός λοιπόν από το ρύζι (που ουσιαστικά αποτελεί το σκελετό της δίαιτας αυτής) περιέχει και περίπου 30 ακόμα είδη τροφών που παρέχουν μια ικανοποιητική γευστική ποικιλία αλλά και όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και τα πολύτιμα για τον οργανισμό συστατικά.

Σημαντική πληροφορία (!)

Στη δίαιτα αυτή είναι πάρα πολύ σημαντικό να μειωθεί σημαντικά η κατανάλωση νατρίου (αλάτι). Το αλάτι που χρειάζεται ο οργανισμός είναι περίπου 0,5 γραμμάρια την ημέρα ΜΟΝΟ !
Αν και πολύς κόσμος αγνοεί αυτή την πληροφορία, το αλάτι έχει την ιδιότητα να ανοίγει την όρεξη ! Για τον λόγο αυτό, σε οποιαδήποτε διατροφή αποσκοπεί στην απώλεια βάρους, επιβάλλεται ο περιορισμός της λήψης αλατιού μέσω των τροφών.
Στη δίαιτα αυτή πρέπει να μειωθεί σημαντικά η ημερήσια πρόσληψη διατροφικού λίπους. Η ποσότητα που θα πρέπει να καταναλώνεται καθημερινά δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 5 γραμμάρια.

 Σκοπός της δίαιτας του ρυζιού

Ο σκοπός του διατροφικού αυτού πλάνου δεν είναι απλά η μείωση του σωματικού βάρους και το κάψιμο του αποθηκευμένου σωματικού λίπους, αλλά η καταπολέμηση σοβαρών και πολύ επικίνδυνων ασθενειών που πολύ συχνά οδηγούν το άτομο ακόμα και στον θάνατο !

Leave a Reply