Η δίαιτα “cheat to lose”

Κλέβοντας ... κερδίζεις ;;; Η «cheat to lose diet» είναι μια δίαιτα του Joel Marion η οποία μάλιστα έχει εκδοθεί και έχει κυκλοφορήσει σε βιβλίο. Πρόκειται για μια νέα, πιο εξελιγμένη εκδοχή πάγιων αρχών στην απώλεια βάρους, τις οποίες ο Joel Marion έχει εξελίξει και τις έχει πάει ένα βήμα παρακάτω. Σύμφωνα λοιπόν με τους βασικούς κανόνες του αδυνατίσματος, για να επιτευχθεί λιποδιάλυση και να μειωθεί το σωματικό βάρος πρέπει :
  • το άτομο να παρακολουθεί τακτικά κάποιο πρόγραμμα αερόβιας άσκησης
  • το άτομο να παρακολουθεί τακτικά κάποιο πρόγραμμα άσκησης για μυική τόνωση και ενδυνάμωση
  • το άτομο να τρώει μικρά και συχνά γεύματα

Πώς λειτουργεί όμως η «cheat to lose diet» ;;;

Στόχος της δίαιτας «cheat to lose» είναι ο αποτελεσματικός έλεγχος της ορμόνης λεπτίνης. Η ορμόνη λεπτίνη παρουσιάζει την τάση να μειώνει τα επίπεδά της όσο μειώνεται η πρόσληψη θερμίδων μέσω των γευμάτων του ατόμου. Με λίγα λόγια, όταν ένα άτομο παρακολουθεί κάποια δίαιτα ή κάποιο πρόγραμμα διατροφής περιορισμένων θερμίδων, η ορμόνη αυτή φαίνεται να μειώνεται με αποτέλεσμα να μειώνεται και καύση του αποθηκευμένου στο σώμα λίπους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο και σίγουρα θα το έχετε παρατηρήσει πως ξεκινώντας μια δίαιτα, λόγω της μεταβολής των διατροφικών σας συνηθειών, μειώνονται οι θερμίδες που προσλαμβάνετε καθημερινά, δηλαδή μειώνονται τα επίπεδα της ορμόνης λεπτίνης και τελικά επιβραδύνεται ή ακόμα και σταματά εντελώς η διαδικασία του αδυνατίσματος ! Αποτέλεσμα ;;; ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΕ ΒΑΡΟΣ !
Ο σκοπός του Joel Marion : Ο νέος λοιπόν στόχος του ήταν να κατορθώσει να αυξήσει τα επίπεδα της λεπτίνης που οδηγούν τελικά τον οργανισμό στο να κάψει λίπος ! Πώς όμως θατο κατάφερνε αυτό αφού συμπληρώματα λεπτίνης δεν υφίστανται ; Ο Joel Marion έδωσε λοιπόν μια έξυπνη και κυρίως πονηρή απάντηση στον γρίφο αυτό. Θα εξαπατούσε τον οργανισμό με «φαγητό» και για την ακρίβεια με ΥΠΕΒΟΛΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ 1 ΗΜΕΡΑ ώστε να αποκατασταθούν τα επίπεδα της λεπτίνης στον οργανισμό και να ξεκινήσει ξανά τις καύσεις του αποθηκευμένου στο σώμα λίπους.

Πώς εφαρμόζεται η «cheat to lose diet» ;;;

Η «cheat to lose diet» εφαρμόζεται σε δύο βασικά στάδια :

1ο στάδιο :

Σε αυτό το στάδιο το άτομο πρέπει να περάσει
  • 1 εβδομάδα με μειωμένους υδατάνθρακες
  • 1 εβδομάδα με υδατάνθρακες μόνο χαμηλού γλυκαιμικού φορτίου
  • 1 εβδομάδα με υψηλού γλυκαιμικού φορτίου
  • και τέλος 1 ημέρα εξαπάτησης (CHEAT DAY)

2ο στάδιο :

Σε αυτό το στάδιο το άτομο πρέπει
  • κάθε εβδομάδα να ξεκινάει με 2 ημέρες περιορισμένων υδατανθράκων
  • 4 ημέρες αυαξανόμενου γλυκαιμικού φορτίου
  • και τέλος 1 ημέρα εξαπάτησης (CHEAT DAY)
(!) : Όπως ήδη αναφέραμε, η «cheat to lose diet» στηρίζεται στις βασικές αρχές όμως του αδυνατίσματος, οπότε για την αποτελεσματική της δράση απαιτείται και παράλληλη σωματική άσκηση (αερόβια αλλά και μυϊκής ενδυνάμωσης)

Leave a Reply