Θρεπτικά πρωινά γεύματα για κάψιμο λίπους

//Θρεπτικά πρωινά γεύματα για κάψιμο λίπους

Θρεπτικά πρωινά γεύματα για κάψιμο λίπους

Το πρωινό γεύμα είναι ίσως το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Ο οργανισμός που έχει περάσει όλο το βράδυ χωρίς φαγητό έχει άμεση ανάγκη από ενέργεια και για τον λόγο αυτό, το πρωινό γεύμα δεν πρέπει ποτέ να παραλείπεται. Παραλείποντας το πρωινό γεύμα, ο οργανισμός νιώθει έντονα να απειλείται, με αποτέλεσμα το πρώτο γεύμα που θα καταναλώσουμε να μετατραπεί άμεσα σε λίπος που θα αποθηκευτεί στο σώμα για να βοηθήσει σε επόμενη ενδεχόμενη πείνα.

Το πρωινό γεύμα θα πρέπει να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, που θα δώσουν στον οργανισμό τη δύναμη, την υγεία και την ενέργεια που απαιτεί για να ανταπεξέλθει στις διάφορες υποχρεώσεις της ημέρας.

Μερικά έξυπνα και πολύ θρεπτικά πρωινά γεύματα είναι τα ακόλουθα :

  • Ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και μια μπανάνα

Η μπανάνα περιέχει πάρα πολλές φυτικές ίνες, κάλιο, αλλά και βιταμίνη Β. Είναι ένα πολύ γλυκό φρούτο με πολύ υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, γεγονός όμως που αντισταθμίζεται από τον συνδυασμό της με το γιαούρτι, που είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες. Το γιαούρτι, με το ασβέστιο που παρέχει στον οργανισμό, κατορθώνει να ελέγξει την αύξηση του σωματικού βάρους λόγω αποθηκευμένου λίπους και πολλές φορές ακόμα και να βοηθήσει στην μείωσή του αποτελεσματικά.

  • Κουάκερ βρώμης μαζί με αμύγδαλα

Με τον συνδυασμό αυτό επιτυγχάνεται μια αργή προσφορά ενέργειας προς τον οργανισμό, με αποτέλεσμα την αίσθηση κορεσμού και πληρότητας για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται η ημερήσια πρόσληψη θερμίδων και επιτυγχάνεται εύκολη απώλεια κιλών. Εκτός όλων των άλλων, τόσο τα αμύγδαλα (ωμά και ανάλατα), όσο και το κουάκερ βρώμης, είναι τροφές ιδιαίτερα θρεπτικές και υγιεινές.

  • Ένα ποτήρι γάλα μαζί με λίγα καρύδια

Το γάλα περιέχει πολλά μέταλλα και πρωτεΐνες και παρέχει στον οργανισμό λιπαρά (συζευγμένο λινολεϊκό οξύ CLA) που υποβοηθούν την διατήρηση της μυϊκής μάζας του οργανισμού σε συνδυασμό με παράλληλη μείωση της λιπώδους μάζας του. Παράλληλα, τα καρύδια, απελευθερώνουν στον οργανισμό κάποιες αυξητικές ορμόνες που μεγιστοποιούν τις καύσεις λίπους στον οργανισμό.

By | 2013-01-24T10:39:25+02:00 January 24th, 2013|Αδυνάτισμα|0 Comments

Leave A Comment