Ιριδολογία : Μια νέα επιστήμη ;;;

//Ιριδολογία : Μια νέα επιστήμη ;;;

Ιριδολογία : Μια νέα επιστήμη ;;;

Τι είναι η ιριδολογία ;

Η ιριδολογία είναι μια επιστήμη που δεν είναι γνωστή όμως στο ευρύ κοινό. Εφαρμόζεται με έλεγχο της ίριδας του ατόμου με τη διαδικασία της ιριδοσκόπησης.

(!!!) : Πρόκειται για μια επιστήμη που δεν στοχεύει στην αντιμετώπιση και ίαση κάποιων ασθενειών, αλλά στην πρόγνωση αυτών και φυσικά στην πρόληψη !

Η ιριδοσκόπηση είναι μια διαδικασία κατά την οποία λαμβάνονται διαδοχικές λήψεις της ίριδας των οφθαλμών του ατόμου, οι οποίες ύστερα εξετάζονται από τον ειδικό. Η λήψη των εικόνων γίνεται με μια ειδική κάμερα από ειδικό γιατρό και μόνο !

Μέθοδοι διάγνωσης ασθενειών …

Οι μέθοδοι διάγνωσης ασθενειών είναι πάρα πολλές. Οι πιο γνωστές και πιο συνηθισμένες από αυτές είναι :

  • η ανάλυση αίματος
  • η ανάλυση ούρων
  • η ανάλυση κοπράνων
  • ο ακτινολογικός έλεγχος
  • ο ραδιοδιαγνωστικός έλεγχος

(!!!) : Η διαφορά της ανάλυσης της ίριδας των οφθαλμών είναι πως μπορεί πραγματικά να διακρίνει μια ήδη υπάρχουσα βλάβη σε κάποιο όργανο στο σώμα του ατόμου ή να προβλέψει μια τάση του οργανισμού του ατόμου να εμφανίσει στο μέλλον κάποια ασθένεια ! Παρ’όλα αυτά η επιστήμη αυτή δεν δύναται να κατονομάσει το ακριβές πρόβλημα που μπορεί να παρουσιάζει κάποιο όργανο ή ακόμα και την υπόσταση αυτού του προβλήματος !

Η επιστήμη της ιριδολογίας & η εφαρμογή της

Η επιστήμη αυτή αποτελεί μια εναλλακτική επιστήμη που εφαρμόζεται με την μελέτη της ίριδας των οφθαλμών. Αυτό δηλαδή που παρατηρεί ο ειδικός επιστήμονας, είναι διάφορα σημάδια ή χρωματικές μεταβολές που μπορεί να παρουσιάσει η ίριδα. Τα διάφορα αυτά σημάδια δίνουν στον επιστήμονα σημαντικές πληροφορίες για το είδος της γενετικής ανωμαλίας ή της γενετικής ευαισθησίας που παρουσιάζει το εν λόγω άτομο.

Πρόληψη … υπέρ πάντων !

ΝΑΙ ! Η πρόγνωση είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό κεφάλαιο, μιας και μπορεί να μας οδηγήσει στην έγκαιρη πρόληψη πολλών και σοβαρών ασθενειών. Μερικές μόνο από τις σοβαρές ασθένειες που μπορούν να διαγνωσθούν με τη μέθοδο της ιριδολογίας είναι :

  • τα εγκεφαλικά επεισόδια
  • τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τα εμφράγματα
  • ο καρκίνος (διάφορες μορφές αυτού)
  • τα διάφορα εκφυλιστικά νοσήματα

(!!!) : Η πρόγνωση επιτρέπει στον ασθενή να αναγνωρίσει την ασθένεια από την οποία και πάσχει … και μάλιστα πολύ πριν αυτή αρχίσει να γίνεται αντιληπτή με την εμφάνιση διαφόρων συμπτωμάτων και παρενεργειών !

(!!!) : Με την ιριδολογία ο ασθενής κερδίζει πολύτιμο χρόνο ζωής ώστε να ενεργήσει κατά της ασθένειας !

Πώς επινοήθηκε η ιριδολογία;

Όλα ξεκίνησαν από τον Ούγγρο Ignatz von Péczely, τον 19ο αιώνα ο οποίος μετά από ένα περιστατικό που τον σημάδεψε και τον ενθουσίασε αποφάσισε να ασχοληθεί με την ιατρική και συγκεκριμένα με την ιριδολογία !

Τί τον έκανε όμως να στραφεί εκεί;

Όταν ήταν σε πολύ μικρή ηλικία συνάντησε μια κουκουβάγια στον κήπο του. Προσπαθώντας να την βοηθήσει να φύγει της έσπασε κατά λάθος το ένα της πόδι. Αμέσως παρατήρησε μια μαύρη γραμμή να εμφανίζεται στον οφθαλμό της. Του έκανε εντύπωση ! Η κουκουβάγια παρόλο που ελευθερώθηκε και θεραπεύτηκε από τον Ignatz von Péczely, εξακολούθησε να πηγαίνει στον κήπο του. Έτσι παρατήρησε καιρό αργότερα οτι η μαύρη γραμμή είχε αντικατασταθεί από λευκές διασταυρωμένες γραμμές. Αυτή η ιστορία ήταν πάντοτε στη μνήμη του και όταν σπούδασε την ιριδολογία ανακάλυψε πως η ίριδα έχει σχέση με διάφορα όργανα του σώματος και πως μέσω εκείνης μπορεί κάποιος ειδικός να αναγνωρίσει και να  προλάβει καρδιακά ή εγκεφαλικά επεισόδια, διάφορους καρκίνους ή άλλα νοσήματα !

(!!!) :Η ιριδολογία δεν θεραπεύει, όμως προλαμβάνει και αυτό είναι ίσως ακόμα πιο σημαντικό ! Ακολουθώντας κάποια θεραπεία μπορείς ταυτόχρονα μέσα από την ιριδολογία να δείς αν προχωράει καλά και αν θα έχει αποτελέσματα ,πριν ακόμα τελειώσει, έτσι ώστε να αλλαγθεί το συντομότερο αν δε έχει την εξέλιξη που θα έπρεπε. 

(!!!) :Η πρόληψη είναι καλύτερη γιατρειά και σώζει στην κυριολεξία ζωές ! Γι’ αυτό μην την υποτιμάτε και μη την αμελείτε !

Τα μάτια είναι ο “καθρέπτης της ψυχής” αλλά και της … υγείας !

Από τα μάτια δε βλέπεις μόνο την καλοσύνη, την αλήθεια και την πραγματική αγάπη… βλέπεις και πιθανές αρρώστιες που μπορεί να εμφανίσει κάποιος σε μελλοντικό χρόνο. Μπορείς να προλάβεις ασθένειες και να δράσεις άμεσα ώστε να τις αντιμετωπίσεις ευκολότερα και με καλύτερα αποτελέσματα. Μπορείς να διακρίνεις οργανικές αδυναμίες αλλά και ασθένειες κληρονομικές ή επίκτητες. Αρκεί κάποιος να έχει γνώσεις πάνω στον τομέα της ιριδολογίας.

iridologia-prolipsi-astheneion

Αυτή η επιστήμη είναι αποδεκτή από πολλές χώρες και Ηπείρους, όπως είναι η Αμερική, η Αυστραλία, η Ρωσία,η Γαλλία και η Γερμανία, αφού έχουν γίνει εκατοντάδες έρευνες πάνω σε αυτήν. Ακόμα και ο Ιπποκράτης εξέταζε τους οφθαλμούς των ασθενών του και έβγαζε τα συμπεράσματά του.

(!!!) : Επειδή επιστημονικά δεν είναι τεκμηριωμένη αυτή η τεχνική, πρέπει να αποτελεί συμπληρωματική μέθοδο στη πρόγνωση και διάγνωση των ασθενειών. Ο ασθενής είναι απαραίτητο να επισκεφτεί κάποιο γιατρό πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε θεραπεία !

Ιριδολογία και ψυχολογία

Η ανάλυση της ίριδας μπορεί να προσφέρει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την ψυχική κατάσταση που βρίσκεται κάποιος άνθρωπος. Μπορεί να εντοπίσει φοβίες, κυκλοθυμική συμπεριφορά, κρίσεις, εμμονές, αλλά και να διαπιστώσει σε τί νοητική κατάσταση βρίσκεται ο ασθενής.

Ιριδολογία – Μια οικονομική μέθοδος

Μιλώντας για την ιριδολογία μπορεί κάποιος να πιστεύει οτι πρόκειται για μια ακριβή εξειδικευμένη θεραπεία. Δεν είναι έτσι. Η ιριδολογία μπορεί να εξασφαλίσει σημαντικές και πολύ χρήσιμες πληροφορίες για το κάθε άτομο και είναι μια πολύ οικονομική, απλή και ανώδυνη, μη επεμβατική μέθοδος. Δεν προκαλεί κανέναν κίνδυνο για τον ασθενή και … δεν έχει παρενέργειες ! Ανήκει στην προληπτική ιατρική και λειτουργεί ως check-up αφού “διαβάζει” τί συμβαίνει στον οργανισμό μας.

(!!!) : Σε μια κοινωνία που μας κατακλύζει το άγχος , η ταχύτητα και η υπερβολή, ο προληπτικός έλεγχος αποτελεί ένα ΔΩΡΟ για κάθε άνθρωπο ώστε να διατηρηθεί υγιής σωματικά και ψυχικά.

By | 2021-07-07T08:51:48+03:00 February 7th, 2019|Υγεία|0 Comments

Leave A Comment