Κάψε λίπος πιο γρήγορα από ποτέ !

//Κάψε λίπος πιο γρήγορα από ποτέ !

Κάψε λίπος πιο γρήγορα από ποτέ !

Με μερικές έξυπνες συμβουλές μπορείς από σήμερα κιόλας να αρχίσεις να καις το αποθηκευμένο στα διάφορα σημεία του σώματός σου λίπος, και να αρχίσεις σιγά σιγά να αποκτάς το σώμα που πάντα ονειρευόσουν και που δεν πίστευες ποτέ ότι θα αποκτήσεις !

Δε χρειάζεται να αφιερώσεις ώρες στο γυμναστήριο ακολουθώντας ένα πρόγραμμα εξοντωτικό, ειδικά στις μέρες μας που οι υποχρεώσεις “τρέχουν” και δεν ειναι εύκολο να βρούμε πολύ χρόνο για τον εαυτό μας. Αν αλλάξεις όμως κάποιες μικρές καθημερινές μας συνήθειες θα δεις πως σιγά σιγά χωρίς να το καταλάβεις θα χάνεις πόντους και κιλά και μάλιστα χωρίς κόπο !

Οι συμβουλές για αδύνατο και χωρίς παχάκια σώμα είναι :

  • Green Tea για άμεση αποτοξίνωση

Το Green Tea (Πράσινο Τσάι) εκτός από τα πολλά αντιοξειδωτικά του στοιχεία που καταπολεμούν τον καρκίνο, είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο και για το αδυνάτισμα, αφού βοηθάει στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό αλλά και στην αύξηση του μεταβολικού ρυθμού του που εν συνεχεία οδηγεί σε αύξηση των καύσεων λίπους. Σύμφωνα μάλιστα με μελέτες σχετικά με την επίδραση του Green Tea στην απώλεια βάρους, διαπιστώθηκε πως η κατανάλωση Green Tea οδήγησε σε αύξηση του μεταβολισμού κατά ένα ποσοστό 4 περίπου τοις εκατό.

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα κρύο τσάι τώρα το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα. Αποφύγετε τη ζάχαρη και προσθέστε κάποιο μυρωδικό ή μπαχαρικό για να το κάνετε πιο ιδιαίτερο. Επίσης μια φέτα Lime ή κάποιο φρούτο της επιλογής σας θα το φέρει πιο κοντά στα γούστα σας. Δημιουργήστε κάθε μέρα ένα τσάι διαφορετικό ώστε να μη το βαρεθείτε αλλά αντίθετα να σας ανεβάζει τη διάθεση.

  • Πολυβιταμίνες ή συμπλήρωμα σιδήρου

Αισθάνεσαι κόπωση και εξάντληση χωρίς λόγο ; Ίσως πάσχεις από αναιμία και έλλειψη σιδήρου. Ο γιατρός σας μετά από εξετάσεις θα σας πει τι πρέπει να κάνετε. Αν όμως απλά είναι ελαφρώς χαμηλά τα ποσοστά σιδήρου του οργανισμού σας, αν και δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία σας, είναι ικανό να σας κάνει να παχύνετε, αφού επιβραδύνει σημαντικά τον μεταβολικό ρυθμό του οργανισμού σας. Με μια πολυβιταμίνη ή με ένα ειδικό συμπλήρωμα σιδήρου θα λύσετε το πρόβλημά σας.

  • Νερό = Υγεία

Ότι το νερό είναι από τους σημαντικότερους συμμάχους της υγείας, αυτό το γνωρίζουν όλοι. Ότι επίσης η κατανάλωση άφθονου νερού διευκολύνει τη διαδικασία του αδυνατίσματος, αυτό το γνωρίζουν οι περισσότεροι. Αυτό όμως που γνωρίζουν ελάχιστοι είναι πως πίνοντας δύο ποτήρια νερό μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα αυξάνεται περίπου κατά 30 % ο μεταβολικός ρυθμός και εκτοξεύονται οι καύσεις λίπους.

  • Πάρε τα βαράκια και χάσε βάρος !

Ο πιο αποδοτικός και εύκολος τρόπος να χάσετε κιλά και μάλιστα γρήγορα είναι η γυμναστική με βάρη. Αυξάνοντας τη μυική σας μάζα θα καίτε εύκολα λίπος και θα χάνετε βάρος χωρίς κόπο. Εάν γνώριζαν όλοι πως 1 κιλό μυών μπορεί να κάψει 9 φορές περισσότερες θερμίδες από ότι 1 κιλό λίπους, τότε κανένας δε θα ακύρωνε τη συνδρομή του στο γυμναστήριο ! Εμπρός λοιπόν, όλοι με τα βαράκια ανά χείρας !

  • Προτίμησε ψάρι !

Τρώγοντας ψάρι καταφέρνει κανείς να ρίχνει τα επίπεδα της ορμόνης λεπτίνης στον οργανισμό του. Η ορμόνη λεπτίνη σύμφωνα με έρευνες είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον χαμηλό μεταβολισμό και κατ’επέκταση και με το αυξημένο σωματικό βάρος και την παχυσαρκία.

Καθιερώστε το ψάρι ιδανικά δυο φορές την εβδομάδα και επωφεληθείτε των πλούσιων θρεπτικών συστατικών τους. Τα ψάρια είναι πλούσια πηγή ω-3 καλών λιπαρών οξέων, βιταμίνης Β, Α και D. Είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία όπως φώσφορο, σελήνιο και κάλιο και πλούσια σε ασβέστιο και πρωτεΐνες. Γενικά είναι μια μοναδική τροφή που φροντίζει την υγεία πολλών λειτουργιών του οργανισμού : του εγκεφάλου, των ματιών, της καρδιάς, των οστών κ.α.

Καλό πρωινό γεύμα

Τρώγοντας ένα καλό πρωινό γεύμα (των 400 περίπου θερμίδων), πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες αλλά και υδατάνθρακες, θα καταφέρετε να έχετε έως και 80 % μεγαλύτερη απώλεια βάρους από όσους προσπερνούν αυτό το γεύμα ή πίνουν απλά έναν καφέ.

“Φάε σαν βασιλιάς το πρωί και σαν ζητιάνος το βράδυ” όπως λέει ένα παλιό ρητό και έχει απόλυτο δίκαιο. Το πρωινό σου είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας γιατί είναι αυτό με το οποίο θα ξεκινήσεις την ημέρα σου και πρέπει να σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι για να ανταποκριθείς σε όλες σου τις υποχρεώσεις. Μια ομελέτα με λαχανικά, γάλα με δημητριακά, γιαούρτι με μέλι και κάποιο κομμένο φρούτο ή  μια αραβική πίτα με γαλοπούλα, τυρί, ντομάτα, μαρούλι και αυγό, είναι μερικές μόνο από τις πιο απολαυστικές ιδέες για πρωϊνό που θα λαχταράς να φας και που θα σε κρατήσει χορτάτο και με ενέργεια για πολλές ώρες!

  • Με τα γαλακτοκομικά αδυνατίζεις !

Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες που καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά 3 με 4 φορές την ημέρα, παρουσιάζουν  έως και 70 % περισσότερο κάψιμο λίπους, από εκείνες που παρακολουθούν κάποια διατροφή ή δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε γαλακτοκομικά προϊόντα ! Απίστευτο και όμως αληθινό !

  • Ξέχασε το αλκοόλ !

Το αλκοόλ γενικά επιβραδύνει τον μεταβολισμό και αυτό γιατί πιέζει το ΚΝΣ (Κεντρικό Νευρικό Σύστημα). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οτιδήποτε τρώτε να αποθηκεύεται με τη μορφή λίπους στην περιοχή της κοιλιάς, των γλουτών και των μηρών και να σας κάνει δυστυχισμένους.

  • Καλύτερα πολλά και μικρά παρά λίγα και μεγάλα !

Ο λόγος για τα ημερήσια γεύματα. Για να κινητοποιήσετε τον μεταβολισμό σας και να αυξήσετε τις καύσεις σας προτιμήστε 5 μικρά γεύματα (το πολύ 500 θερμίδων) στη διάρκεια της ημέρας παρά 3 και μεγάλα ! Η διαδικασία αυτή θα σε κρατάει χορτάτο όλη μέρα χωρίς να φτάνεις στο σημείο να λιμοκτονείς περιμένοντας το επόμενο γεύμα. Σε γεμίζει συνέχεια με ενέργεια που είναι απαραίτητη καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σου, ο οποίος έτσι καίει περισσότερες θερμίδες ! Δεν ακούγεται και άσχημο ε;;

  • Ξέχνα το delivery και προτίμησε να τρως σπιτικά φαγητά

Τρώγε καθημερινά φαγητά που μαγειρεύεις στο σπίτι ώστε να γνωρίζεις τί περιέχουν ακριβώς. Άσε το delivery για ένα κυριακάτικο βραδινό που χαλαρώνεις στον καναπέ και θες να απολαύσεις κάτι πιο spicy! Παίρνοντας φαγητό από το σπίτι γλιτώνεις όλες τις σάλτσες στις σαλάτες και στα σάντουιτς που περιέχουν βούτυρο και πολλές άλλες παχυντικές ουσίες ώστε να νοστιμεύουν το φαγητό. Ένα σάντουιτς σπιτικό με ένα απ΄έξω μπορεί να έχει ακόμα και τις μισές θερμίδες ! Αξίζει τον κόπο;;

  • Δες έναν γιατρό !

Αν έχεις κάνει τα πάντα και παρ’ όλα αυτά δε βλέπεις αποτελέσματα, τότε ίσως ο αργός μεταβολισμός σου οφείλεται σε υπολειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, δηλαδή σε υποθυρεοειδισμό. Με τις κατάλληλες εξετάσεις ο γιατρός σας μπορεί να διακρίνει αν πάσχετε πραγματικά από κάποια πάθηση του θυρεοειδούς αδένα και να σας χορηγήσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

By | 2023-10-03T17:03:50+03:00 September 16th, 2023|Αδυνάτισμα|0 Comments

Leave A Comment