Καλοκαιρινά σπορ ! Ανέβασε την αδρεναλίνη στις διακοπές σου, διατηρώντας παράλληλα την φόρμα σου … !!!

//Καλοκαιρινά σπορ ! Ανέβασε την αδρεναλίνη στις διακοπές σου, διατηρώντας παράλληλα την φόρμα σου … !!!

Καλοκαιρινά σπορ ! Ανέβασε την αδρεναλίνη στις διακοπές σου, διατηρώντας παράλληλα την φόρμα σου … !!!

Πήρες επιτέλους την πολυπόθητη άδεια και ετοιμάζεσαι για τις καλοκαιρινές σου διακοπές ;; Εκμεταλλεύσου τον ήλιο και την θάλασσα επιδιδόμενος σε θαλάσσια σπορ και συνδύασε την χαλάρωση με την διασκέδαση και την έκκριση αδρεναλίνης ! Τα πάρτυ και τα ποτά είναι σίγουρα στο πρόγραμμά σου ωστόσο θα μπορούσες να διασκεδάσεις και να γυμναστείς κάνοντας ενδιαφέροντα σπορ και δραστηριότητες που ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα… ιδού η ευκαιρία ! Το φετινό καλοκαίρι φρόντισε το σώμα σου, την υγεία σου και τη διάθεσή σου ζώντας πρωτόγνωρες περιπέτειες !

Κολύμβηση :

Ότι πιο εύκολο και πιο απλό, έχοντας την θάλασσα στα πόδια σας! Παρ’ όλα αυτά, και για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να εστιάσετε σε κάποιες μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες όπως αυτή της σωστής αναπνοής. Όπως σε όλες τις ασκήσεις έτσι κ στην κολύμβηση η αναπνοή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ‘αποθήκευση’ μεγαλύτερης ενέργειας. Θυμηθείτε όταν κολυμπάτε κάτω απ’ το νερό να βγάζετε τον αέρα απ’ το στόμα σας και η έξοδός σας στην επιφάνεια να ακολουθείται από κανονική εισπνοή μέσω της μύτης!

kolimvisi-thalasia-sport

Στο ελεύθερο στυλ κολύμβησης μην παραλείπετε να κινείτε συνεχώς τα πόδια ενώ η σωστή κίνηση των χεριών θα πρέπει να πραγματοποιείται με τον αγκώνα να βγαίνει πρώτος απ’ το νερό και να ακολουθεί το τέντωμα του υπόλοιπου χεριού.

Windsurfing:

Στα περισσότερα νησιά υπάρχει η δυνατότητα να νοικιάσει κάποιος μια ιστιοσανίδα και να ξεκινήσει να … ‘δαμάζει’ τα κύματα! Ωστόσο, αν είναι η πρώτη σας φορά, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε αρχικά έναν εκπαιδευτή ο οποίος θα σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές για το πώς να κρατάτε την ισορροπία σας πάνω στην σανίδα. Πρόκειται για ένα ακίνδυνο άθλημα παρ’ όλα αυτά, επειδή οι παραλίες συνήθως δεν είναι ολόκληρες στην διάθεσή μας, χρειάζεται προσοχή για να αποφύγουμε τυχόν τραυματισμούς δικούς μας αλλά και των υπολοίπων κολυμβητών. Μέσω αυτού θα γυμνάσετε ολόκληρο το σώμα σας –με ιδιαίτερη βάση στα χέρια, την πλάτη, τους κοιλιακούς και τους μηρούς σας!

wind-surf-thalasia-sport

( !!! ) : Στην περίπτωση που ταλαιπωρείστε από κάποιο τραυματισμό ή κάποιο πρόβλημα υγείας, καλό θα ήταν να ενημερώσετε τον εκπαιδευτή του εκάστοτε σπορ έτσι ώστε να λάβετε τις κατάλληλες συμβουλές για αποφυγή τυχόν επιδείνωσής του !!!

Θαλάσσιο σκι :

Ένα ιδιαιτέρως διαδεδομένο και διασκεδαστικό σπορ! Αν είστε αρχάριοι θα πρέπει να εστιάσετε στο να χαλαρώσετε, ιδιαιτέρως κατά την εκκίνηση, κρατώντας τα πόδια σας λυγισμένα και χωρίς να προσπαθείτε αμέσως να σταθείτε όρθιοι. Τα χέρια σας αντίστοιχα θα πρέπει να είναι καθ’ όλη την διάρκεια τεντωμένα, οι ώμοι σας να γέρνουν ελαφρώς προς τα εμπρός ενώ οι γλουτοί σας όσο πιο σηκωμένοι μπορείτε. Με το συγκεκριμένο σπορ θα γυμνάσετε όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος σας, και στο πάνω (χέρια, ώμους, πλάτη) αλλά και στο κάτω μέρος (πόδια, γλουτοί) !

thalasio-ski

Kite surfing:

Για τους πιο ‘τολμηρούς’ ή τους πιο εξοικειωμένους με το νερό είναι μάλλον η ιδανικότερη επιλογή. Ακόμα όμως και αν δεν έχετε ασχοληθεί καθόλου στο παρελθόν με το συγκεκριμένο άθλημα, 3 μέρες λένε οι ειδικοί ότι είναι αρκετές για να αποκτήσετε την απαιτούμενη εκπαίδευση. Ο αέρας –σε αντίθεση με το wind-surfing- δεν παίζει κανένα ιδιαίτερο ρόλο αφού το kite surfing εστιάζει στα θαλάσσια άλματα και όχι στο παιχνίδι με τον αέρα! Το σώμα σας θα ασκηθεί και σ’ αυτή την περίπτωση απ’ την κορφή μέχρι τα νύχια και ταυτόχρονα η αδρεναλίνη σας θα φτάσει στα ύψη!

kite-surf

Κατάδυση :

Μια από τις πιο ωραίες εμπειρίες είναι να παρατηρείς το βυθό της θάλασσας από κοντά. Για να γίνει αυτό με ασφάλεια χρειάζεται η σωστή καθοδήγηση από τους ειδικούς εκπαιδευτές και ο σωστός εξοπλισμός. Η συσκευή οξυγόνου, τα βατραχοπέδιλα και η στολή είναι από τα βασικά που πρέπει να διαθέτεις. Η κατάδυση βοηθά να ανεβάζεις τα επίπεδα της αντοχής σου.

katadisi-thalasia-sport

Κανόε καγιάκ :

Τί πιο ωραίο από το να μπορείς να εξερευνείς απομακρυσμένες παραλίες αποφεύγοντας την πολυκοσμία και ότι αυτό συνεπάγεται ! Το κανόε καγιάκ αποτελεί μια ανεπανάληπτη εμπειρία που όχι μόνο σε μαγεύει αλλά γυμνάζει πολλά μέρη του σώματος και τονώνει την καρδιά.

kanoe-kayak

Πόλο :

Αποτελεί ένα πολύ διασκεδαστικό ομαδικό άθλημα που βοηθά να γυμναστείτε πολύ λόγω της αντίστασης του νερού αλλά ταυτόχρονα και να είστε δροσεροί αφού βρίσκεστε μέσα στο νερό. Κανονικά χρειάζεται κάποιος αριθμός ατόμων όμως μπορείτε να το παίξετε ακόμα και αν είστε δύο. Θεωρώντας τις σημαδούρες ως τέρμα μπορείτε να ξεκινήσετε την άσκηση περνώντας πολύ ευχάριστα την ώρα σας.

polo-thalasia-sport

Ράφτινγκ :

rafting-thalasia-sport

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν το ράφτινγκ στις διακοπές τους και όχι άδικα θα έλεγα. Πρόκειται για ένα σπορ που ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη και γυμνάζει κορμό και ώμους. Υπάρχουν πολλά επίπεδα δυσκολίας ανάλογα την εμπειρία της κάθε ομάδας.

SUP (Stand Up Paddle boarding) :

Το SUP απαιτεί πολύ καλή ισορροπία. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να προσπαθείς να σταθείς όρθιος πάνω στη σανίδα για όση ώρα παραμείνεις μέσα στη θάλασσα, γεγονός που ενδυναμώνει όλο το σώμα. Στα χέρια κρατάς ένα κουπί με το οποίο σπρώχνεις το νερό για να μετακινηθείς, το οποίο με την αντίσταση που κρατά γυμνάζει ομοιόμορφα και σταδιακά τα χέρια. Ιδανικό σπορ για το καλοκαίρι ειδικά για όσους μένουν δίπλα στη θάλασσα και θέλουν να διατηρηθούν σε φόρμα.

sub-thalasia-sport

Beach Volley :

Αποτελούσε πάντα σταθερή αξία τα καλοκαίρια στις παραλίες. Και δεν πρόκειται να χάσει την πρωτιά στις επιλογές όλων μας. Το beach volley είναι ένα από τα ωραιότερα ομαδικά παιχνίδια που δεν χρειάζεται κανέναν ιδιαίτερο εξοπλισμό εκτός από τη μπάλα, το φιλέ και φυσικά τα άτομα που θα συμμετάσχουν. Είναι ένα πολύ κουραστικό σπορ αφού πραγματοποιείται στην άμμο, αυτό όμως σημαίνει ότι τελειώνοντας το παιχνίδι θα έχετε αποβάλει από πάνω σας κοντά στις 400 θερμίδες !! Τί λέτε; Αξίζει να καρφώσετε στην άμμο;

beach-volley

Ρακέτες :

Ποιός απο εσάς δεν έχει “λιώσει” στην κυριολεξία κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο παίζοντας ρακέτες; Το τόσο ευχάριστο αυτό παιχνίδι δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείται πλέον άθλημα αφού με μια ώρα παιχνιδιού μπορείς να χάσεις ακόμα και 500 θερμίδες αν παίζεις με δυνατή ένταση. Οι ρακέτες γυμνάζουν όλο το σώμα και κάνουν πολύ καλό στην καρδιά αφού πρόκειται για αερόβιο άθλημα. Εφοδιαστείτε μόνο με γυαλιά, καπέλο και αντηλιακό γιατί αν ξεκινήσεις με τις ρακέτες μπορεί να ξεχάσεις να σταματήσεις και να σε βρεί το απόγευμα τσουρουφλισμένο και με μια ηλίαση… όλη δική σου !!

raketes-thalasia-sport

By | 2021-05-28T15:51:34+03:00 May 28th, 2021|Γυμναστική|0 Comments

Leave A Comment