ΚΙΝΔΥΝΟΣ για την υγεία οι πρωτεϊνικές δίαιτες ;;;

/, Υγεία/ΚΙΝΔΥΝΟΣ για την υγεία οι πρωτεϊνικές δίαιτες ;;;

ΚΙΝΔΥΝΟΣ για την υγεία οι πρωτεϊνικές δίαιτες ;;;

Η δίαιτα πρωτεϊνης … σκοτώνει !

Σύμφωνα με μια καινούρια μελέτη του πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας (USC), οι δίαιτες που στηρίζονται στην κατανάλωση πρωτεΐνης μπορούν να βλάψουν την υγεία και τον οργανισμό ! Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές που μελετούν την επίδραση της κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας πρωτεΐνης σε καθημερινή βάση στην υγεία του ατόμου, διαπίστωσαν πως επιφέρει εξίσου σοβαρή ζημιά στον οργανισμό με αυτή του ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ !!!

Η έρευνα της σχέσης μεταξύ πρωτεϊνικής διατροφής & υγείας

Η έρευνα που ανέλαβαν να διεξάγουν μια σειρά επιστημόνων του πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας στηρίχτηκε σε ένα αρκετά μεγάλο δείγμα που περιελάμβανε άτομα ενήλικα και διήρκεσε περίπου 2 δεκαετίες.

(!!!) : Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την αρκετά μεγάλη έρευνα, τα άτομα που τρέφονταν καθημερινά και για μεγάλα χρονικά  διαστήματα με υψηλής πρωτεϊνικής αξίας προϊόντα, παρουσιάζουν 4 ΦΟΡΕΣ μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο σε σχέση με τα άτομα που ακολουθούν μια διατροφή χαμηλότερης πρωτεϊνικής αξίας !!!

Στόχος είναι απλά μια διατροφή … ή μια σωστή διατροφή ;;;

Η σωστή διατροφή πρέπει να είναι ο στόχος ΟΛΩΝ ! Όλοι, άνδρες και γυναίκες, ενήλικοι και ανήλικοι, γυμνασμένοι ή όχι, πρέπει να δίνουν σημαντική προσοχή στην καθημερινή τους διατροφή.

Το γεγονός ότι πολλές φορές ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύ περιορισμένος και στρεφόμαστε σε εύκολες και κυρίως γρήγορες λύσεις (όπως είναι τα Fast food και τα τυποποιημένα τρόφιμα) και ότι μαθαίνουμε σε έναν ενθυγιεινό τρόπο σίτισης, βλάπτει σοβαρά τον οργανισμό μας. Επειδή όμως η βλάβη παρουσιάζεται μακροπρόθεσμα συνήθως επιλέγουμε να αγνοούμε το μεγάλο κακό που προξενούμε οι ίδιοι στον εαυτό μας.

Μια καλή διατροφή εκτός από εξασφάλιση της υγείας και της σωστής λειτουργίας ολόκληρου του οργανισμού, παρέχει και ψυχική και σωματική ευεξία, ωραίο και αδύνατο σώμα, καλή φυσική κατάσταση, καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς επίσης και ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ !!!

Μια ορμόνη για καλή και μακρά ζωή …

Σύμφωνα με τις πολυετείς αυτές μελέτες ή οποίες στηρίχθηκαν και σε παλαιότερες διαπιστώσεις, υπάρχει μια ορμόνη, η ορμόνη IGF-I, η οποία είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξή μας αλλά σύμφωνα με έγκυρες προηγούμενες έρευνες σχετίζεται άμεσα και με την επικινδυνότητα εμφάνισης καρκίνου.

Η ορμόνη αυτή παρουσιάζει την ιδιαιτερότητα να μειώνεται σημαντικά μετά από κάποια ηλικία η οποία υπολογίζεται περίπου στα 65 χρόνια.

(!) : Ωστόσο, αν και σε γενικές γραμμές μια πρωτεϊνική διατροφή, όπως ήδη αναφέραμε, είναι επιβλαβής για την υγεία του ατόμου, σε αυτή την περίπτωση μπορεί να δρα προστατευτικά για τα συγκεκριμένα άτομα προχωρημένης ηλικίας.

Φυτική ή ζωική πρωτεΐνη ;

  • Αν μια πρωτεϊνική διατροφή θεωρείται επικίνδυνη για έναν άνθρωπο μιας μέσης ηλικίας, αυτό περιλαμβάνει ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ πρωτεΐνη ;
  • Μήπως η φυτικής προέλευσης είναι διαφορετική από την ζωϊκής προέλευσης πρωτεΐνη ;

Και όντως η αλήθεια είναι αποδεδειγμένα αυτή. Δεν είναι όλες οι μορφές πρωτεΙνικών προϊόντων ίδιες.

Η φυτική πρωτεΐνη είναι ανώτερη από την ζωική και φυσικά πολύ λιγότερο επιβλαβής και επικίνδυνη για την υγεία !

Μάλιστα τα άτομα που τρέφονται με φυτικής προέλευσης πρωτεϊνικά προϊόντα παρουσιάζουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου από τα άτομα που τρέφονται με ζωϊκές πρωτεΐνες !

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Η διατροφή που στηρίζεται στην κατανάλωση πρωτεΐνης μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβής και επικίνδυνη για ένα άτομο μέσης ηλικίας, αλλά βοηθητική για ένα άτομο προχωρημένης ηλικίας !

By | 2014-05-02T12:45:24+03:00 May 2nd, 2014|Δίαιτες, Υγεία|0 Comments

Leave A Comment