Λεμόνι … ένα ακόμα καλλυντικό που δεν το πιάνει το μάτι μας !!!

//Λεμόνι … ένα ακόμα καλλυντικό που δεν το πιάνει το μάτι μας !!!

Λεμόνι … ένα ακόμα καλλυντικό που δεν το πιάνει το μάτι μας !!!

Υπάρχει σε αφθονία τριγύρω μας και ως γνωστόν νοστιμίζει τα φαγητά μας. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν πολλοί από μας είναι ότι η χρήση του μπορεί να είναι πολλαπλή και ότι μπορεί να αποδειχθεί ένα πολύτιμο αντιγηραντικό καλλυντικό για την επιδερμίδα μας !

Τα οφέλη που παρέχει στον οργανισμό μας είναι πάρα πολλά. Αρχικά να πούμε ότι καταπολεμά τις λιγούρες με αποτέλεσμα να γίνεται ευκολότερη η απώλεια βάρους. Ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα και ενισχύει την παραγωγή χολής, γεγονός που βοηθάει την τροφή να διασπάται κατά την διάρκεια της πέψης. Έχει πολλές βιταμίνες και ένζυμα, όλα πολύτιμα για τον οργανισμό. Ενισχύει το ανοσοποιητικό και καταπολεμά τους ιούς και τα βακτήρια. Επίσης, ανακουφίζει από τους πόνους της αρθρίτιδας, από τα συμπτώματα τις κολίτιδας και της γαστοοισοφαγικής παλινδρόμησης. Βοηθά σε περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης και ελαττώνει τις φλεγμονές. Ένα ποτήρι με λεμόνι και ζεστό νερό κάθε πρωί αποτελεί το καλύτερο αποτοξινωτικό και κάνει όλα αυτά τα “θαύματα” στον οργανισμό.

Τι άλλο προσφέρει ένας χυμός λεμονιού ;;;

Ο χυμός του λεμονιού είναι ιδιαιτέρως τονωτικός, απολεπιστικός και στυπτικός ειδικότερα στα λιπαρά δέρματα. Επίσης ενδυναμώνει τα μαλλιά που το έχουν ανάγκη- ενώ ταυτόχρονα περιορίζει την πιτυρίδα, ενισχύει τα νύχια, αποχρωματίζει τις κηλίδες στο δέρμα και τονίζει την λάμψη των δοντιών (συγκεκριμένα η φλούδα του). Επίσης με την όξινη σύσταση που έχει και την αντιβακτηριακή του δράση καταπολεμά την ακμή και τα μαύρα στίγματα. Αφήνει ένα πρόσωπο λείο χωρίς σπυράκια και διώχνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα που κλείνουν τους πόρους. Σημαντική είναι και η αντιγηραντική του δράση αυξάνοντας το κολλαγόνο που χάνεται με το χρόνο.

Πώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω ως καλλυντικό ;;;

  • Παρασκεύασε scrub για τα πόδια σου!

Τοποθέτησε σε ένα μπολ : ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη, χυμό μισού λεμονιού, 2 κουταλιές αμυγδαλέλαιο και αν θέλεις πρόσθεσε και 3 σταγόνες δεντρολίβανου (αιθέριο έλαιο).

Αφού τα ανακατέψεις καλά άλειψέ το στα πόδια σου και εφάρμοσε ελαφρύ μασάζ. Τέλος ξέβγαλέ τα με ζεστό νερό και ιδανικά άπλωσε μία ενυδατική κρέμα η οποία θα διατηρήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την υγρασία.

( !!!) : Το αιθέριου έλαιο λεμονιού είναι στυπτικό, διουρητικό, εφιδρωτικό, εντομοκτόνο, αποτοξινωτικό και πολλά άλλα ακόμα!!!

  • Καταπολέμησε την ακμή με μάσκα προσώπου που περιέχει σαν βάση το λεμόνι!

Τοποθέτησε σε ένα μπολ : 3 κουταλάκια γιαούρτι, χυμό λεμονιού (4 κουταλιές), 1 ασπράδι αυγού και 2 κουταλιές μέλι. Αφού τα ανακατέψεις δημιουργώντας ένα ομοιόμορφο μείγμα, πάρε 1-2 κουταλιές, άλειψέ τες σε καθαρό πρόσωπο και άφησέ την για 15’. Στην συνέχεια ξέπλυνέ την και σκούπισε το πρόσωπο ταμποναριστά με μία πετσέτα. Τα οξέα που περιέχει το λεμόνι θα κάνουν απολέπιση στο πρόσωπο ενώ έχουν την ιδιότητα να μειώνουν και τις δυσχρωμίες.

  • Φτιάξτε μάσκα για λεύκανση του δέρματος από δυσχρωμίες !

Ο συνδυασμός του λεμονιού με τη μαγειρική σόδα αποτελεί κλασική σπιτική συνταγή για μάσκα προσώπου. Μπορεί να διώξει κηλίδες, φακίδες και οποιαδήποτε δυσχρωμία. Αναμείξτε 2 κουταλάκια μαγειρικής σόδας με ένα κουταλάκι λεμόνι, ανακατέψτε καλά και ξεκινήστε τη χρήση. Κάν΄τε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις σε πρόσωπο και λαιμό με προσοχή μην έρθει σε επαφή με τα μάτια. Κρατήστε το μείγμα για 15 λεπτά και ξεβγάλτε το με μια βρεγμένη πετσέτα. Έπειτα ξεβγάλτε με άφθονο νερό και σκουπίστε ταμποναριστά. Εφαρμόστε αμέσως ενυδατική κρέμα.

Προσοχή : Αν παρατηρήστε κάψιμο ή άλλου είδους δυσφορία ξεβγάλτε αμέσως και μην το επιχειρήσετε ξανά !

  • Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό peeling με τη χρήση ζάχαρης και λεμονιού

Πρόκειται για μια ακόμα συνταγή σπιτική, απολύτως φυσική που υπόσχεται να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα και να επαναφέρει τη λάμψη. Απλά ανακατέψτε τη ζάχαρη με το λεμόνι πολύ καλά. Απλώστε στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις, σαν ένα ελαφρύ μασάζ και αφήστε για 10 λεπτά. Ύστερα ξεβγάλτε και χρησιμοποιήστε την ενυδατική σας.

Προσοχή : χρειάζεται πολύ προσεκτικές κινήσεις γιατί η ζάχαρη μπορεί να τραυατίσει το δέρμα και το λεμόνι μετά να την ερεθίσει.

Να θυμάστε :

  • να χρησιμοποιείτε τη μάσκα πάνω σε καθαρή επιδερμίδα
  • μην εφαρμόσετε το λεμόνι σε ανοιχτές πληγές
  • κάντε πάντα καλό ξέβγαλμα και χρήση ενυδατικής κρέμας μετά τη μάσκα με λεμόνι
  • στο πρόσωπο χρησιμοποιούμε μικρές ποσότητες λεμονιού

Το λεμόνι έχει επίσης τις εξής ιδιότητες :

  • απολυμαίνει τις γρατζουνιές

σε περίπτωση χτυπήματος κατά την οποία δεν υπάρχει η δυνατότητα χρήσης οινοπνεύματος, χρησιμοποιήστε λεμόνι για να αποτρέψετε την πιθανότητα μόλυνσης.

  • φρεσκάρει την αναπνοή

το λεμόνι, μέσω του κιτρικού οξέος που περιέχει, σκοτώνει τα βακτήρια στο στόμα μας τα οποία αποτελούν συνήθως την αιτία της δυσάρεστης αναπνοής. Για να αποφύγεις ένα τέτοιο ενδεχόμενο χρησιμοποίησέ το κάνοντας πλύση στόματος και στην συνέχεια ξέπλυνέ το με νερό.

  • δημιουργεί φυσικές ανταύγειες στα μαλλιά σου

αν σε ¾ νερού σε ένα ποτήρι προσθέσεις ¼ χυμό λεμονιού, το απλώσεις στα μαλλιά σου και καθίσεις 20’ κάτω απ’ τον ήλιο, μπορείς μ’ αυτό τον τρόπο να δημιουργήσεις τις πιο φυσικές και εντυπωσιακές ανταύγειες που μπορείς να φανταστείς.

  • λευκαίνει το δέρμα

χρησιμοποίησε χυμό λεμονιού στις περιοχές του προσώπου σου που εμφανίζονται φακίδες ή κηλίδες και περίμενε για 15’ έως ότου να τον ξεπλύνεις.

Παρενέργειες που μπορεί να προκληθούν στην επιδερμίδα από το λεμόνι

Επειδή το λεμόνι έχει πολύ μεγάλη οξύτητα μπορεί να ερεθίσει μια ευαίσθητη επιδερμίδα. Καλό είναι λοιπόν για να είστε σίγουροι, να τοποθετείτε μια ποσότητα λεμονιού σε ένα μικρό σημείο του δέρματος για να σιγουρευτείτε ότι δε θα εμφανίσετε κάποια κοκκινίλα ή άλλο σύμπτωμα. Εαν δεν παρουσιαστεί κάτι μπορείτε να συνεχίσετε με κανονική χρήση του λεμονιού στο πρόσωπο. Απαγορεύεται να εκτεθείτε στον ήλιο μετά την εφαρμογή γιατί υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί ερεθισμός, φουσκάλες, έγκαυμα ή και πρήξιμο. Καλύτερα θα ήταν να κάνετε την εφαρμογή το βράδυ.

Συμβουλή : Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το λεμόνι συνέχεια και σταματήστε όταν δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα ! Η υπερβολική χρήση δεν συνιστάται.

By | 2021-05-20T06:54:43+03:00 May 20th, 2021|Ομορφιά|0 Comments

Leave A Comment