Μήπως «σκοτώνεις» το παιδί σου ;;; Διώξε όλες τις τοξικές ουσίες …

Η ευαίσθητη παιδική ηλικία και πώς βάλλεται από τις τοξίνες Οι τοξίνες είναι επιβλαβείς για όλους, άνδρες και γυναίκες, αλλά ειδικά για την ευαίσθητη παιδική ηλικία μπορεί να είναι και καταστροφικές. Η ακραία και μεγάλη έκθεση όλο και περισσότερων παιδιών στις επιβλαβείς τοξίνες έχει ανησυχήσει τους ειδικούς που προσπαθούν πλέον να αφυπνήσουν όλους τους γονείς. Πάρα πολλά παιδιά πλέον φαίνεται να παρουσιάζουν αναπτυξιακές, συμπεριφορικές ή ακόμα και μαθησιακές δυσκολίες. Ίσως, λόγω άγνοιας, οι περισσότεροι δεν συνδέουν το γεγονός αυτό με την αυξημένη έκθεση των παιδιών σε διαφόρων ειδών τοξίνες, που όμως η σύνδεση αυτή υπάρχει και είναι πέρα για πέρα αληθινή.
Μάλιστα, διάφορες πρόσφατες μελέτες, παρουσιάζουν σοβαρές πιθανότητες να συνδέεται η αυξημένη αυτή έκθεση των παιδιών σε τοξίνες και με εμφάνιση σοβαρότατων ασθενειών όπως είναι ο παιδικός καρκίνος, ο αυτισμός ή το σύνδρομο Διαταραχής Ελλειματικής Προσοχής (ADHD).

Μελέτες που θα σοκάρουν όλους τους γονείς !

Μελέτη Νο 1 : Τα ποσοστά εμφάνισης αυτισμού σε παιδιά κυμαίνονταν στα εξής ποσοστά : το 2000 ήταν 1 στα 150 παιδιά που εμφάνιζε αυτισμό ενώ ως το 2008 ήταν 1 στα 88 παιδιά που εμφάνιζε αυτισμό Παρατηρούμε εύκολα λοιπόν τη ραγδαία αύξηση που είχε μέσα σε 8 μόλις χρόνια. Μελέτη Νο 2 : Για τους θανάτους παιδιών ηλικίας μικρότερης των 15 ετών κύρια αιτία πλέον είναι ο παιδικός καρκίνος ! Μελέτη Νο 3 : Τέλος, από το έτος 2001 έως το έτος 2010 τα ποσοστά εμφάνισης συνδρόμου Διαταραχής Ελλειματικής Προσοχής (ADHD) αυξήθηκαν κατά ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 25 %.

Οι τοξίνες που «επιτίθενται» στα παιδιά μας ...

  1. Υπάρχουν ορισμένα εμβόλια που δεν είναι τόσο ασφαλή όσο αφήνεται να πιστεύουμε τελικά. Φροντίστε να ενημερωθείτε πριν αποφασίσετε ποια εμβόλια θα κάνετε και ποια όχι στο παιδί σας. (αποφύγετε τα εμβόλια εκέινα που περιέχουν ουσίες όπως η φορμαλδεΰδη, το αλουμίνιο, ο υδράργυρος, το όξινο γλουταμινικό νάτριο (MSG), το θειικό αμμώνιο, το εκχύλισμα πρωτεΐνης σόγιας, το εκχύλισμα πρωτεΐνης αυγού αλλά και πολλά ακόμα που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε, όπως είναι κύτταρα από έμβρυο κοτόπουλου, κύτταρα από νεφρά πιθήκων, κύτταρα από ιστούς ανθρώπινων εμβρύων ή ακόμα και κύτταρα από γουρούνια και αίμα από άλογα.
  2. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα και γενικότερα τα fat foodαποτελούν μια από τις πιο σημαντικές πηγές πρόσληψης τοξινών των ατόμων στην παιδική ηλικία. Όλα τα συντηρητικά και οι χρωστικές ουσίες, τα διάφορα τονωτικά της γεύσης και της οσμής, είναι χημικές ουσίες ιδιαίτερα επιβλαβείς για παιδιά αλλά και για ενήλικες.
  3. Το όξινο γλουταμινικό νάτριο (MSG) δυστυχώς υπάρχει σε πάρα πολλά προϊόντα της καθημερινότητάς μας αλλά και της καθημερινότητας των παιδιών μας. το βρίσκουμε και σε πολλά προϊόντα προσωπικής φροντίδας και υγιεινής. Πριν χρησιμοποιήσετε κάτι διαβάστε τη σύστασή του.
  4. Τα περισσότερα σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες και σαπούνια περιέχουν χημικά συστατικά που δεν απορροφώνται από το σώμα και που το βλάπτουν συστηματικά. Προτιμήστε αγνά προϊόντα.
  5. Τα καθαριστικά προϊόντα του σπιτιού καθώς και τα καθαριστικά του πλυντηρίου αποτελούν ίσως τα πιο δυνατά τοξικά με τα οποία ερχόμαστε κάθε μέρα σε επαφή. Δεν χρειάζεται να πιει το παιδί σας κατά λάθος από αυτό για να προσβληθεί από τις τοξίνες. Αντιθέτως προσβάλλεται ακόμα και μέσω της αναπνοής ή της αφής.
  6. Φυσικά κανένα παιδί δεν πρέπει να έρχεται σε οποιαδήποτε επαφή με φυτοφάρμακα.
  7. Προσοχή χρειάζεται και στα φάρμακα που χορηγείτε στα παιδιά σας. Συμβουλευθείτε τον παιδίατρό σας !

Leave a Reply