Μαλλιά που «κλαίνε» ;;;

//Μαλλιά που «κλαίνε» ;;;

Μαλλιά που «κλαίνε» ;;;

Το καλοκαίρι εμείς απαλλαγμένοι από τις σκοτούρες και έχοντας αφήσει στην άκρη τη δουλειά και τις υποχρεώσεις γελάμε … ενώ τα μαλλιά μας «κλαίνε» !

Ενώ ποτέ δεν αγνοούμε την περιποίηση και την αντηλιακή προστασία του προσώπου και του σώματός μας, πάντα ξεχνάμε και δε δίνουμε την απαιτούμενη προσοχή στην περιποίηση των μαλλιών μας !

Μάλιστα, πιο συγκεκριμένα, οι περισσότερες γυναίκες μιλώντας για περιποίηση των μαλλιών αντιλαμβάνονται αποκλειστικά και μόνο την βαφή, τις ανταύγειες, το κούρεμα ή ένα περίτεχνο χτένισμα !

Η περιποίηση όμως των μαλλιών δεν περιορίζεται εκεί !

Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τα μαλλιά, ταλαιπωρούνται και χρειάζονται έξτρα προστασία και φροντίδα !

Tip No1 :

Και τα μαλλιά, όπως και το υπόλοιπο σώμα μας, χρειάζονται το καλοκαίρι ειδική αντηλιακή προστασία και ειδικά κατά την εξόρμηση στην θάλασσα, στην πισίνα ή γενικότερα όταν εκτίθενται στον ήλιο !

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά προϊόντα που προσφέρονται για κάλυψη και προστασία της τρίχας από τις επιβλαβείς UV ακτινοβολίες.

Tip No2 :

Δεν αφήνουμε για πολλή ώρα εκτεθειμένα τα μαλλιά μας στις αντίξοες συνθήκες της παραλίας ! Φροντίζουμε να έχουμε πάντα μαζί μας ένα καπέλο που θα τα προστατεύσει όχι μόνο από τον ήλιο, αλλά και από τον αέρα, τη σκόνη, την αλμύρα και την αφυδάτωση !

Tip No3 :

Κάθε 3 με 4 ημέρες φροντίζουμε να εφαρμόζουμε στα μαλλιά μας μια ειδική μάσκα ενυδάτωσης για να τους επαναφέρουμε την χαμένη τους υγρασία και ελαστικότητα και να αποτρέψουμε το σπάσιμο και την ψαλίδα !

Tip No4 :

Απλώνοντας το βράδυ, λίγο πριν τον ύπνο, μόνο στις άκρες των μαλλιών έλαιο jojoba προφυλάσσουμε ακόμα περισσότερο τα μαλλιά μας από το σπάσιμο και αποτρέπουμε το άνοιγμα τους σε ψαλίδα !

Tip No5 :

Φροντίζουμε τα μαλλιά μας (αν είνα βαμμένα) με τα ειδικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά και εξασφαλίζουν την ενυδάτωση της τρίχας αλλά και την προφύλαξή του χρώματος από το ξεθώριασμα !

Tip No6 :

Στην περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι τα μαλλιά μας είναι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα και οι άκρες τους ανοίγουν, καθαρίζουμε την ψαλίδα για να τους δώσουμε την χαμένη τους ζωντάνια και μια πιο όμορφη εμφάνιση !

Tip No7 :

Μπορούμε να χτενίζουμε τα μαλλιά μας σε όμορφους, μοντέρνους, νεανικούς και ανάλαφρους κότσους ή πλεξίδες ! Εκτός του ότι είναι πολύ όμορφο το αποτέλεσμα, πολύ νεανικό και θηλυκό, τα μαλλιά προστατεύονται και από τη φθορά, ειδικά στα ελληνικά νησιά που ο αέρας και ο δυνατός ήλιος μπορεί να τα καταπονήσει και να τα καταστρέψει !

Tip No8 :

Αποφύγετε τη χρήση σεσουάρ, ψαλιδιών ισιώματος ή ψαλιδιών για μπούκλες το καλοκαίρι ! Ήδη η ταλαιπωρία που υφίστανται τα μαλλιά σας από το περιβάλλον είναι αρκετά μεγάλη και δε χρειάζεται να τα καταπονήσετε ακόμα περισσότερο ! Άλλωστε το καλοκαίρι….όσο πιο απλά τόσο πιο καλά !

Tip No9 :

Η τρίχα απορροφάει το πρώτο υγρό με το οποίο θα έρθει σε επαφή ! Για να αποφύγετε λοιπόν την απορρόφηση του θαλασσινού νερού ή του χλωριωμένου νερού της πισίνας που θα αφυδατώσει πολύ την τρίχα σας, πριν τη βουτιά σας βρέξτε καλά τα μαλλιά σας με γλυκό νερό !

By | 2013-09-06T13:45:49+03:00 September 6th, 2013|Ομορφιά|0 Comments

Leave A Comment