Μαύρο πιπέρι : Χειμώνας & Αδυνάτισμα

/, Υγεία/Μαύρο πιπέρι : Χειμώνας & Αδυνάτισμα

Μαύρο πιπέρι : Χειμώνας & Αδυνάτισμα

Μαύρο πιπέρι : Το μπαχαρικό του χειμώνα

Ειδικά τον χειμώνα, το μαύρο πιπέρι, μπορούμε εύκολα να το προσθέσουμε σε νόστιμες αλλά ταυτόχρονα πολύ υγιεινές σούπες. Οι ζεστές σούπες, που είναι αγαπημένο φαγητό πολλών ανθρώπων, προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά και είναι χορταστικές ενώ προσφέρουν λίγες μόνο θερμίδες.

Ιδανική λοιπόν εικόνα για ένα χειμωνιάτικο γεύμα, είναι ένα βαθύ πιάτο με αχνιστή κρεατόσουπα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι από πάνω !

Η έρευνα σχετικά με το μαύρο πιπέρι … και την γραμμή μας !

Σύμφωνα μεπολύ πρόσφατες μελέτες που έγιναν σχετικά με την διατροφική αξία και κυρίως με την ευεργετική δράση του μαύρου πιπεριού κατά της παχυσαρκίας, φανερώθηκε πως η τακτική χρήση μαύρου πιπεριού μπορεί να μπλοκάρει την διαδικασία δημιουργίας νέων λιπωδών κυττάρων από τον οργανισμό.

Αυτό συμβαίνει επειδή το μαύρο πιπέρι περιέχει μια ουσία, η οποία είναι γνωστή με το όνομα πιπερίνη. Η πιπερίνη λοιπόν, καταπολέμά το πάχος. Πώς ;;; Αποτρέποντας την δημιουργία του αλλά και καταπολεμώντας το ήδη υπάρχον και αποθηκευμένο στο σώμα πάχος.

Ως γνωστόν, τα μπαχαρικά, αυξάνουν τον μεταβολικό ρυθμό του οργανισμού, ο οποίος εν συνεχεία αυξάνει τις καύσεις λίπους. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται σταδιακή μείωση του αποθηκευμένου στο σώμα λίπους και φυσικά μείωση του σωματικού βάρους.

Είναι δηλαδή το μαύρο πιπέρι «απάντηση» στην παχυσαρκία ;

Το μαύρο πιπέρι ανήκει στην οικογένεια των Piperaceae και την ιδιαίτερη, καυτερή γεύση που έχει την οφείλει στην ουσία που περιέχει, την πιπερίνη, η οποία είναι ένα αλκαλοειδές.

Η ουσία αυτή όπως ήδη αναφέραμε παρουσιάζει εξαιρετική δράση κατά του πάχους. Πώς όμως ;;; Όταν το άττομο καταναλώσει μαύρο πιπέρι, ερεθίζονται κάποια συγκεκριμένα σημεία επάνω στην γλώσσα, κάποιοι συγκεκριμένοι γευστικοί κάλυκες.

Οι γευστικοί αυτοί κάλυκες, σύμφωνα με τον ρόλο τους, στέλνουν στη συνέχεια ένα μήνυμα προς το στομάχι ώστε να προετοιμάσουν την πέψη. Το στομάχι εκκρίνει υδροχλωρικό οξύ μαζί με διάφορα γαστρικά υγρά για να επεξεργαστεί την τροφή που αναμένεται να δεχτεί και δέχεται και διάφορα παγκρεατικά ένζυμα, που είναι απαραίτητα για την πέψη των πρωτεϊνών ή των λιπών.

Η έρευνα : Σύμφωνα λοιπόν με την ίδια αυτή έρευνα που υποστηρίζει πως το μαύρο πιπέρι βοηθάει στην καταπολέμηση του πάχους, όσοι κατανάλωναν μαύρο πιπέρι παρουσίασαν αύξηση κατά ένα ποσοστό της τάξης του 40 % αυτών ακριβώς των ενζύμων !

Αυτό δηλαδή που υποστηρίζουν οι ερευνητές, είναι πως με την κατανάλωση του μαύρου πιπεριού, η πέψη των πρωτεϊνών αλλά και όλων των λιπών, γίνεται πολύ πιο γρήγορα και κυρίως πολύ πιο εύκολα, πράγμα που αποτρέπει τα ενοχλητικά πρηξίματα, το φούσκωμα, τις καούρες και όλη αυτή την δυσάρεστη αίσθηση δυσφορίας που έχουμε πολλές φορές μετά από το φαγητό.

Εκτός λοιπόν από τη μεγάλη διατροφική του αξία, το μαύρο πιπέρι,αποτελεί και ένα όπλο κατά της παχυσαρκίας, και μάλιστα πολύ αποτελεσματικό !

By | 2014-01-30T17:50:02+02:00 January 30th, 2014|Αδυνάτισμα, Υγεία|0 Comments

Leave A Comment