Μια δίαιτα … που δεν είναι δίαιτα !

//Μια δίαιτα … που δεν είναι δίαιτα !

Μια δίαιτα … που δεν είναι δίαιτα !

Ζάχαρη : Ο μεγάλος εχθρός της γραμμής και της υγείας μας !

Η ζάχαρη, όσο λαχταριστή και αν είναι, είναι ένας «ύπουλος» εχθρός της υγείας μας. μας παραπλανεί με την γλυκιά της γεύση, μας κάνει να την αποζητάμε όλο και περισσότερο και τελικά μας καταστρέφει.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, πως οποιαδήποτε ευχάριστη στιγμή της ζωής μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη ζάχαρη. Πώς ;;; Μα είναι τόσο προφανές ! Γενέθλια με την παραδοσιακή τούρτα γενεθλίων, γιορτές με ατομικά γλυκάκια, γάμος με την γαμήλια τούρτα και κουφέτα, Χριστούγεννα με μελομακάρονα και κουραμπιέδες, Πάσχα με σοκολατένια αυγά, Halloween με ζαχαρωτά και καραμέλες ! Φυσικά η ζάχαρη είναι μέσα στις ζωές ΟΛΩΝ !!! Αλλά το κακό είναι πως δεν είναι μόνο στα προφανή …

Η κρυμμένη ζάχαρη κάνει τη ζημιά !

Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται. Πολλοί είναι εκείνοι που μη χάνοντας βάρος αναρωτιούνται τι κάνουν λάθος αφού αποφεύγουν την κατανάλωση γλυκισμάτων. Εύκολα θα μπορούσε κάποιος να δικαιολογήσει τον εαυτό του λέγοντας πως παχαίνει και δεν ευθύνεται εκείνος, αφού δεν καταναλώνει ΚΑΘΟΛΟΥ ζάχαρη !!! … Μα είναι πραγματικά αλήθεια ;

Φυσικά και ΟΧΙ ! Η ζάχαρη ΔΕΝ είναι μόνο μέσα στα γλυκά όπως πολλοί νομίζουν ! Η ζάχαρη βρίσκεται μέσα σε πάρα πολλές τροφές της καθημερινότητάς μας. την καταναλώνουμε και δεν το γνωρίζουμε καν, δεν την αναγνωρίζουμε μέσα στα τρόφιμα και δεν μπορούμε να την υπολογίσουμε.

Πού βρίσκεται τελικά η κρυμμένη ζάχαρη ;

Η κρυμμένη ζάχαρη βρίσκεται πραγματικά ΠΑΝΤΟΥ ! Βρίσκεται μέσα στα αναψυκτικά (ακόμα και μέσα στη σόδα που όλοι θεωρούν τόσο «αθώα»), μέσα στα μπισκότα, τα κράκερς, τα κέικ, τα δημητριακά, τα ψωμάκια, τα τσιπς, τις πίτες και τα κουλούρια.

Βρίσκεται μέσα σε ΟΛΟΥΣ τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες που γεμίζουν τα ντουλάπια των σπιτιών μας !

Η ζάχαρη βρίσκεται ακόμα και ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΦΡΟΫΤΑ !!!

Δηλαδή παχαίνω από τα φρούτα ;;;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ ! Φυσικά και δεν παχαίνεις από τα φρούτα.

Δεν παχαίνεις ΚΑΝ από το γλυκό που έφαγες ένα βράδυ σε ένα εστιατόριο που πήγες !!!

Το πρόβλημα βρίσκεται στα υπόλοιπα μικρά πράγματα που μέχρι σήμερα δεν έδινες σημασία στη διατροφή σου.

  • Τα αναψυκτικά για παράδειγμα είναι ένα μεγάλο κομμάτι του προβλήματος αυτού.
  • Ένα άλλο μεγάλο κομμάτι είναι όλα αυτά τα προϊόντα που καθημερινά καταναλώνεις και είναι ΟΛΑ επεξεργασμένοι υδατάνθρακες.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως σύμφωνα με έρευνες που έγιναν σχετικά, αντίθετα με ότι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, το πρόβλημα προέρχεται από ΜΕΣΑ από το σπίτι και όχι από ΕΞΩ ! Εν ολίγοις η καθημερινή μας διατροφή στο σπίτι είναι αυτή που δημιουργεί το πρόβλημα και όχι η μια-δυο φορές που θα βγούμε και θα φάμε λίγο παραπάνω !

Συμβουλή !!! : Βάλτε τα προϊόντα ολικής άλεσης στη διατροφή σας και κόψτε τους ζαχαρούχους χυμούς και τα αναψυκτικά ! Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα που θα δείτε :

  • ΚΑΙ στο σώμα σας
  • ΚΑΙ στη γραμμή σας
  • ΚΑΙ στην υγεία σας
  • ΚΑΙ στη διάθεσή σας
By | 2014-03-22T13:21:32+02:00 March 22nd, 2014|Δίαιτες|0 Comments

Leave A Comment