Μια διατροφή κατάλληλη … για αυτοάνοσα νοσήματα !

Τι είναι τα αυτοάνοσα νοσήματα και πώς επηρεάζουν την υγεία ; Τα λεγόμενα αυτοάνοσα νοσήματα είναι ασθένειες που προκύπτουν από συγκεκριμένα προβλήματα που παρουσιάζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
(!!!) : Ουσιαστικά, αυτό που συμβαίνει με τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι πως ο ίδιος μας ο οργανισμός μας «επιτίθεται», καταστρέφοντας τα δικά του κύτταρα και εν συνεχεία και τα δικά του όργανα !
Τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι ασθένειες χρόνιες και ανίατες, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εξελικτικές.
(!!!) : Σύμφωνα μάλιστα με νέες έρευνες σχετικά με τα αυτοάνοσα νοσήματα, 1 στα 5 άτομα εμφανίζεται να πάσχει από κάποιο από αυτά.

Τα αυτοάνοσα νοσήματα ...

Μερικά από τα σημαντικότερα αυτοάνοσα νοσήματα είναι τα ακόλουθα : -          Σκλήρυνση κατά πλάκας -          Διαβήτης -          Ερυθηματώδης λύκος -          Νόσος του Crohn -          Ρευματοειδής αρθρίτιδα -          Θυρεοειδίτιδα Hashimoto  -          Ψωρίαση  -          Ελκώδης κολίτιδα  -          ALS  -          Δερματίτιδες -          Μυασθένεια 

Η Susan Blum & η δική της ειδική διατροφή ...

Η Susan Blum, γνωστή κυρίως από τον ενεργό ρόλο της στην ιατρική συμβουλευτική επιτροπή του πασίγνωστου τηλεοπτικού σόου του Dr. Oz σχετικά με την υγεία, το αδυνάτισμα και την ευεξία, είναι μια ικανότατη γιατρός. Δημιουργώντας αυτό το διατροφικό πρόγραμμα σκοπός της δεν ήταν η απώλεια βάρους ή η απώλεια πόντων, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο.
(!!!) : Στόχος της Susan Blum ήταν να επιτύχει την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των αυτοάνοσων νοσημάτων, αλλά ακόμα και την αντιμετώπιση και των ίδιων των αυτοάνοσων νοσημάτων, με την χρήση της κατάλληλης διατροφής. Ουσιαστικά σκοπός της ήταν η αντικατάσταση κάποιας φαρμακευτικής αγωγής με τα κατάλληλα τρόφιμα !

Τα 4 βασικά βήματα της διατροφής της Susan Blum

1ο βασικό βήμα : Αντικαθιστούμε τα φάρμακα με τις κατάλληλες τροφές. 2ο βασικό βήμα : Κατανοούμε τον καταστροφικό ρόλο που παίζει το άγχος στη ζωή μας. 3ο βασικό βήμα : Επιδιώκουμε την σταδιακή θεραπεία του εντέρου μας. 4ο βασικό βήμα : Υποστηρίζουμε το συκώτι μας.

Μερικά από τα τρόφιμα που συνιστά η διατροφή της Susan Blum

-          το αγνό παρθένο ελαιόλαδο -          το γάλα από καρύδα -          τα αυγά -          το κοτόπουλο (βιολογικής προέλευσης) -          το μπρόκολο -          οι πατάτες -          το quinoa -          οι φακές -          τα φασόλια -          ο σολομός -          το λάχανο -          τα μανιτάρια -          το σπανάκι -          το ginger -          τα βατόμουρα -          τα σμέουρα -          οι μπανάνες -          το avocado

Ποιοι μπορούν να επωφεληθούν από αυτή τη διατροφή ;;;

ΟΛΑ τα άτομα που πάσχουν από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα !!! Συνήθως μάλιστα τα άτομα αυτά παρουσιάζουν κάποιο ή κάποια από τα ακόλουθα συμπτώματα : -          Περίεργες και αδικαιολόγητες αυξομειώσεις του σωματικού τους βάρους. -          Θολωμένη σκέψη. -          Μόνιμο αίσθημα κόπωσης, αδυναμίας και εξάντλησης. -          Συχνές ιώσεις, κρυολογήματα και άλλες ασθένειες. -          Δερματικά προβλήματα και ευαισθησίες. -          Πολύ ξηρά μαλλιά. -          Εξάψεις ή ευαισθησία στο κρύο. -          Σοβαρά προβλήματα και πόνοι των αρθρώσεων.

Leave a Reply