Μικρά καλοκαιρινά μυστικά ομορφιάς…

//Μικρά καλοκαιρινά μυστικά ομορφιάς…

Μικρά καλοκαιρινά μυστικά ομορφιάς…

Το καλοκαίρι ήρθε και η διάθεση είναι ανεβασμένη. Ομορφες παραλίες, λαμπερός ήλιος, ξεγνοιασιά και ανέμελη διάθεση. Θέλεις να στρέψεις όλα τα βλέμματα επάνω σου ; Θέλεις να φαίνεσαι λαμπερή, φρέσκια και δροσερή; Θέλεις να προστατέψεις την πολύτιμη ομορφιά σου από τις παγίδες που κρύβει το καλοκαίρι ;

Η ζέστη, οι ηλιακές ακτινοβολίες, η έντονη υγρασία, η σκόνη, το χλώριο (σε περίπτωση που κάνετε τις διακοπές σας και επιλέξετε για το μπάνιο σας την πισίνα), το αλάτι, ο αέρας, το μακιγιάζ, επιβαρύνουν την επιδερμίδα, τα μαλλιά, τα μάτια, τα νύχια σας, με κίνδυνο να τα καταστρέψουν.

Ειδικά όμως το καλοκαίρι δε θέλετε να δείχνετε ταλαιπωρημένη, θαμπή, άτονη και χωρίς ζωντάνια. Μάθετε λοιπόν μερικά μικρά μυστικά που θα διατηρήσουν τη φρεσκάδα σας, θα τονώσουν τη λάμψη σας και θα προστατέψουν την ομορφιά σας από αυτούς τους μικρούς καλοκαιρινούς κινδύνους.

  • Πάντα ξεκινάμε και τελειώνουμε την ημέρα μας με ένα πολύ προσεγμένο καθαρισμό προσώπου που θα απομακρύνει τόσο το μακιγιάζ, όσο και ρύπους, σκόνη, αλάτι, ιδρώτα, και γενικά οτιδήποτε μπορεί να επιβαρύνει την επιδερμίδα μας και να την κάνει να φαίνεται θαμπή και γερασμένη.
  • Τα μάτια μας πολλές φορές το καλοκαίρι μπορεί να ταλαιπωρούνται από τους κόκκους άμμου, τον αέρα, το αλάτι και τη σκόνη. Μπορούμε να ξεπλένουμε τα μάτια με φυσικά δάκρυα από το φαρμακείο, που θα τα αναζωογονήσουν και θα τα ξεκουράσουν.
  • Το βαρύ μακιγιάζ απαγορεύεται κατηγορηματικά το καλοκαίρι. Το καλοκαιρινό μακιγιάζ πρέπει να είναι φρέσκο, δροσερό και νεανικό. Δεν χρειάζονται υπερβολές, μόνο μια δόση φρεσκάδας και ένα μακιγιάζ που να αποπνέει κοριτσίστικη αθωότητα.
  • Το καλοκαίρι επίσης απαγορεύεται η χρήση αρωμάτων με βαριά μυρωδιά. Όλα το καλοκαίρι πρέπει να είναι πιο ανάλαφρα και πιο δροσερά. Ειδικά στην παραλία, απαγορεύεται η χρήση αλκοολούχων αρωμάτων που μπορεί να δημιουργήσουν πανάδες και δυσχρωμίες στην επιδερμίδα σας.
  • Μια δόση λάμψης είναι επιβεβλημένη το καλοκαίρι. Υπάρχουν ειδικά προϊόντα λάμψης στα καλλυντικά (shimmer) που είναι ιδανικά για να σας δώσουν μια μικρή πινελιά λάμψης που δε θα είναι καθόλου επιτηδευμένη, υγείας και φρεσκάδας, και να κάνουν όλα τα βλέμματα να στραφούν επάνω σας. Εφαρμόστε τα ειδικά προϊόντα (σε μορφή σκόνης, σε μορφή κόμπακτ, σε μορφή τζελ ή σε μορφή κρέμας) στην επιδερμίδα σας, στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα, ειδικά στα σημεία που θέλετε να τονίσετε και να φωτίσετε. Με τον τρόπο αυτό βοηθάτε το σώμα σας να φανεί πιο σφιχτό και γυμνασμένο και το πρόσωπό σας πιο λαμπερό. Μην προβείτε σε υπερβολές που θα οδηγήσουν σε αντίθετα αποτελέσματα.
  • Τα περιποιημένα άκρα, χέρια και πόδια, ειδικά το καλοκαίρι που ταλαιπωρούνται από τα ανοιχτά παπούτσια, τη θάλασσα και τη ζέστη, και που εκτίθενται στα βλέμματα όλων, είναι πρωταρχική ανάγκη. Όμορφα νύχια, καθαρά και περιποιημένα, και πόδια καθαρά, χωρίς κάλους και σκληρές φτέρνες, μπορούμε να επιτύχουμε εύκολα, με ένα ειδικό μανικιούρ-πεντικιούρ και βάζοντας το βράδυ, πέφτοντας στο κρεββάτι, λίγη ενυδατική κρέμα ή βαζελίνη σε χέρια και πόδια, για να διατηρηθούν μαλακά και όμορφα.
  • Όλες το καλοκαίρι χρειαζόμαστε όμορφα, ζουμερά και ποθητά χείλη. Χείλη για φίλημα. Χείλη που να αποτελούν πειρασμό. Για τον λόγο αυτό ξεχνάμε τις βαριές υφές, τα κραγιόν και τα έντονα σκούρα χρώματα, και βάζουμε στο νεσεσέρ μας τα ζουμερά και ταυτόχρονα ενυδατικά gloss μας, που προστατεύουν τα χείλη και διατηρούν την υγρασία τους, ενώ παράλληλα τα κμετατρέπουν σε έναν «γευστικό πειρασμό». Gloss στο χρώμα της φράουλας, του μάνγκο, του φραμπουάζ και του κοραλιού, είναι τα μοναδικά που χρειαζόμαστε το καλοκαίρι.
  • Διατηρούμε τα μαλλιά μας λαμπερά, υγιή και ενυδατωμένα με ειδικά προϊόντα περιποίησης, γιατί καταπονούνται πολύ το καλοκαίρι και δείχνουν θαμπά και κατεστραμμένα. Ειδικές ενυδατικές μάσκες, προϊόντα σιλικόνης, ειδικά αντηλιακά μαλλιών, καθώς και αξεσουάρ όπως καπέλα και μαντήλια, θα προστατέψουν τα πολύτιμα μαλλιά σας και θα τα διατηρήσουν όμορφα, λαμπερά και γεμάτα υγεία.
  • Το καλοκαιρινό μακιγιάζ, όπως προαναφέραμε δε χρειάζεται πολλά και βαριά προϊόντα. Επενδύουμε σε μια καλή μάσκαρα που θα δώσει όγκο, μήκος και σαγήνη στο βλέμμα μας.σε περίπτωση που επιθυμούμε να μακιγιαριζόμαστε και στην παραλίαή την πισίνα, φροντίζουμε η μάσκαρα καθώς και όλα τα καλλυντικά που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι αδιάβροχα.
  • Ένα ροδαλό χρώμα στα μάγουλα μαζί με το lip gloss και τη μάσκαρα φτιάχνουν ένα όμορφο και νεανικό λουκ που θα σας κάνει ακαταμάχητη.
By | 2021-01-04T17:47:17+02:00 July 31st, 2013|Ομορφιά|0 Comments

Leave A Comment