Μικρά μυστικά κουζίνας που θα σας «λύσουν» τα χέρια !

///Μικρά μυστικά κουζίνας που θα σας «λύσουν» τα χέρια !

Μικρά μυστικά κουζίνας που θα σας «λύσουν» τα χέρια !

Επειδή καθετί έχει τα μυστικά του και θέλει τον «τρόπο» του … μερικά μικρά μυστικά από έμπειρους σεφ θα σας βοηθήσουν να γλιτώσετε επίπονα ατυχήματα στην κουζίνα και κατεστραμμένα φαγητά !

Έξυπνες συμβουλές από ικανούς σεφ !!!

  • Στις χαμηλές θερμοκρασίες έχετε παρατηρήσει ότι το μέλι σας μπορεί να «ζαχαρώσει» ; Μπορεί δηλαδή να πάψει να έχει τη γνωστή ρευστή μορφή του και να αποκτήσει μια πιο συμπαγή μορφή ! Φυσικά το μέλι δεν ειναι για πέταμα ! Μάλιστα μπορείτε πολύ απλά και εύκολα να το επαναφέρετε στην κανονική του μορφή. Απλά τοποθετήστε το δοχείο με το μέλι μέσα σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό και αφήστε το για 5 με 10 λεπτάκια να ζεσταθεί ! Το μέλι σας θα έχει πάλι την ρευστή μορφή του ! Για να αποφύγετε την κρυστάλλωσή του ξανά αποθηκεύστε το σε ξηρό και ελαφρώς δροσερό μέρος !
  • Έχετε ποτέ δοκιμάσει να τηγανίσετε πιπεριές ; Όσο εύκολο και ευχάριστο είναι το τηγάνισμα σε ένα αντικολλητικό ανοξείδωτο τηγάνι, άλλο τόσο δύσκολο και κυρίως επικίνδυνο για εγκαύματα είναι το σοτάρισμα των λαχανικών. Μην δοκιμάσετε απλά να ρίξετε έτσι πάνω από τα ζεστά λαχανικά το λάδι !!! Με μια ειδική τρυπητή σπάτουλα ανακινήστε τα λαχανικά και μεταφέρετέ τα στη μία άκρη του σκεύους ! Έπειτα μεταφέρετε το σκεύος πάνω από τη φωτιά, από τη μεριά όμως εκείνη που είναι άδεια ! Στο κενό εκείνο σημείο αρχίστε να προσθέτετε το λάδι και αφήστε ελάχιστα να ζεσταθεί πριν μετακινήσετε ξανά τα λαχανικά για να ξεκινήσετε τη διαδικασία του σοταρίσματος !
  • Πόσες φορές κατά την προετοιμασία ενός πάρτυ ή μιας βραδιάς με φίλους στο σπίτι έχετε καταλήξει να βγάζετε λαχανικά που έχουν χάσει τη ζωντάνια, τη φρεσκάδα, την υγρασία και την τραγανή υφή τους ; Τα καρότα ήταν πλέον στεγνά και είχαν χάσει την τραγανή τους υφή, τα μαρούλια είχα γίνει σαν φύλλα από χαρτί και τα μπρόκολα είχαν χάσει τη φρεσκάδα τους ! Την επόμενη φορά τοποθετήστε επάνω από την πιατέλα με τα τεμαχισμένα λαχανικά σας ένα χαρτί κουζίνας ποτισμένο σε νερό και από πάνω μια διάφανη μεμβράνη ! Bάλτε την πιατέλα όπως είναι στο ψυγείο ! Θα εκπλαγείτε πόσο φρέσκα θα είναι τα λαχανικά σας ! Σαν να τα κόψατε εκείνη τη στιγμή !
  • Κάθε μέρα παρακολουθείτε στην τηλεόραση μάγειρες και σεφ να κόβουν με ταχύτητα φωτός τα λαχανικά, να τεμαχίζουν σε όμορφες και ομοιόμορφα κομμένες ροδέλες πατάτες και κολοκυθάκια, και όλα αυτά με μια αέρινη κίνηση ! Το προσπαθήσατε λοιπόν και εσείς και βρεθήκατε με 4-5 τσιρότα και μερικά κομμένα δάχτυλα ; Αναρωτιέστε τι δεν κάνετε σωστά ; Πάρτε το λαχανικό που θέλετε να τεμαχίσετε και απότη μία άκρη του κόψτε μια λεπτή φέτα δημιουργώντας του μια επίπεδη βάση ! Γυρίστε το λαχανικό και ακουμπήστε το στον πάγκο κοπής από την επίπεδη πλευρά του ! Τώρα πια το λαχανικό θα είναι σταθερό επάνω στον πάγκο κοπής σας και δε θα κινδυνεύετε να κοπείτε !
  • Η ζέστη έχει πιάσει για τα καλά και ο υδράργυρος «χτυπάει κόκκινο» ! Το μόνο που θέλετε μέσα σε αυτή την αφόρητη ζέστη είναι να απολαύσετε έναν παγωμένο καφέ ή ένα παγωμένο τσάι ! Κάθε φορά όμως το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό γιατί τα παγάκια κάνουν τον καφέ και το τσάι σας πάρα πολύ αραιωμένο χαλώντας του τη γεύση ! Η λύση ποια είναι ;  Διπλασιάστε την ποσότητα καφέ η τσαγιού που χρησιμοποιείτε για μια δόση ! Μετά προσθέστε τα παγάκια και προτιμήστε να είναι μεγάλα σε μέγεθος ! Προσθέστε τα όλα μαζί και όχι ένα-ένα ! Έτσι θα χρειαστείτε λιγότερα παγάκια, θα αραιώσει λιγότερο ο καφές ή το τσάι σας και δε θα χάσει καθόλου την ευχάριστη γεύση του !
By | 2013-09-12T11:07:11+03:00 September 12th, 2013|Συνταγές|0 Comments

Leave A Comment