Μπανάνες & καρκίνος … : Νέα μελέτη ή νέος μύθος ;;;

Οι μπανάνες με τις μαύρες κηλίδες ... (!!!) : Νέα έρευνα που διεξήχθει στο Πανεπιστήμιο του Τόκυο από τον καθηγητή Senji, παρουσίασε στοιχεία πως οι μπανάνες έχουν πολύ πιο θετική επίδραση επάνω στην υγεία των πειραματόζωων από οποιοδήποτε άλλο φρούτο ! Σύμφωνα πάντα με τον καθηγητή Senji που ηγείται της έρευνας αυτής, οι μπανάνες προκαλούν στον οργανισμό την παραγωγή μιας ουσίας, της ουσίας TNF, γνωστής και με την ονομασία Tumor Necrosis Factor. (!!!) : Έτσι λοιπόν, όπως ισχυρίζεται ο καθηγητής Senji, η κατανάλωση υπερώριμων μπανανών, ακριβώς επειδή προκαλούν περισσότερο στον οργανισμό την παραγωγή αυτής της καταπληκτικής ουσίας, είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την υγεία. Η ουσία TNF μπορεί να βοηθήσει στην ΠΡΟΛΗΨΗ αλλά και στην ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων.

Πότε εμφανίζουν οι μπανάνες τις μαύρες κηλίδες ;

Οι καφές κηλίδες αρχίζουν να εμφανίζονται στον εξωτερικό φλοιό της μπανάνας με την πάροδο των ημερών και κατά την ωρίμανση αυτής. Συνήθως οι καφέ αυτές κηλίδες συνοδεύονται και από μώλωπες οι οποίοι μπορεί να παρουσιαστούν και στο εσωτερικό του καρπού, επάνω στο ίδιο το φρούτο. Οι καφέ αυτές κηλίδες που ημέρα με την ημέρα ολοένα και εξαπλώνονται, οφείλονται στην διαδικασία της οξείδωσης που υπόκειται το φρούτο. (!!!) : Παρ’όλα αυτά, ακόμα και με αυτές τις καφές κηλίδες, η μεγάλη θρεπτική αξία του φρούτου δεν αλλάζει αλλά ούτε και επηρεάζεται στο ελάχιστο !

Η μπανάνα ... και ο χρόνος ωρίμανσης !

(!!!) : Δεν υπάρχει κατάλληλος χρόνος ωρίμανσης της μπανάνας. Από όταν ακόμα είναι πολύ άγουρη με πράσινο τον εξωτερικό φλοιό της, έως την στιγμή της μέγιστης ωρίμανσής της με έντονες καφέ κηλίδες στον φλοιό, μπορεί να φαγωθεί ΧΩΡΙΣ να προκαλέσει καμία απολύτως παρενέργεια στο άτομο ! Η μπανάνα εκτός ψυγείου μπορεί να διατηρηθεί από 2 έως 7 περίπου ημέρες (ανάλογα με την κατάστασή τους όταν τις αγοράσατε). Σε περίπτωση όμως που βάλετε τις μπανάνες στο ψυγείο, μπορείτε να ανακόψετε τη διαδικασία της ωρίμανσής τους για μερικές ημέρες ακόμα. (!!!) : Οι μπανάνες δεν πρέπει να καταναλώνονται όταν είναι πλέον σε πολύ προχωρημένο στάδιο ωρίμανσης με εμφανή σημάδια σήψης. Σε αυτή τη φάση το φρούτο παρουσιάζει και μια χαρακτηριστική όξινη οσμή !

Και η ουσία TNF ;;; Τι ακριβώς είναι ;;;

(!!!) : Η ουσία TNF είναι μια πρωτεΐνη που παρουσιάζει μια πολύ ιδιαίτερη ικανότητα, την ικανότητα να ανταποκρίνεται και να επικοινωνεί με τα κύτταρα και να ρυθμίζει και να συντονίζει την κίνηση και την δραστηριότητά τους ! (!!!) : Ο ρόλος της ουσίας αυτής στην πρόληψη ανάπτυξης καρκίνου, είναι πως μπορεί να καταστρέφει καρκινικά κύτταρα τροφοδοτώντας τα με περίσσεια νερού και οδηγώντας τα στο σκάσιμο λόγω αύξησης πίεσης.

Leave a Reply