Μπορώ να απαλλαγώ απ’ τις ραγάδες … ;;;

Πώς δημιουργούνται ;;;

Οι απότομες αυξομειώσεις του βάρους μας συχνά γίνονται αιτία για την εμφάνιση ενοχλητικών σημαδιών στο σώμα μας, τις γνωστές σε όλους μας ραγάδες. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις το δέρμα μας αδυνατεί να ακολουθήσει την απότομη αύξηση του λίπους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουλές κάτω από την επιδερμίδα.

Τι χρώμα έχουν οι ραγάδες ;

Στο αρχικό στάδιο εμφάνισής τους οι ραγάδες έχουν χρώμα ερυθρό ενώ στην συνέχεια γίνονται λευκές, παίρνοντας την μορφή ουλής.

Πώς θα προλάβω την εμφάνισή τους ;;

Η ενυδάτωση, λένε οι ειδικοί, είναι το κυριότερο ‘’όπλο’’ για την αποφυγή εμφάνισης ραγάδων καθώς μ’ αυτόν τον τρόπο διατηρείται η επιδερμίδα ελαστική. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με χρήση προϊόντων που έχουν ελαιώδη υφή ( τα γνωστά λάδια) καθώς τα συγκεκριμένα έχουν την ικανότητα να απορροφώνται αρκετά βαθειά κάτω απ’ την επιδερμίδα.

Έχω ήδη ραγάδες … μπορώ να τις ξεφορτωθώ ;;;

Η εξαφάνιση των ραγάδων μετά την εμφάνισή τους αποτελεί όντως μία αρκετά δύσκολη υπόθεση. Εφόσον όμως οι συγκεκριμένες ραβδώσεις βρίσκονται ακόμα στο αρχικό τους στάδιο και διατηρούν το ερυθρό τους χρώμα, δεν είναι αδύνατο να εξαλειφθούν.
( !!! ) : Τα προϊόντα που επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε- είτε πρόκειται για κρέμες είτε για λάδια- πρέπει να περιέχουν σημαντικά βοηθητικά συστατικά στην επίτευξη του στόχου μας όπως είναι η βιταμίνη Α ( γνωστή και σαν ρετινόλη ) και η βιταμίνη Ε. ( !!! ) : Η περίοδος της εγκυμοσύνης μοιραία αποδεικνύεται πολύ κρίσιμη για την έξαρση εμφάνισης ραγάδων επομένως η χρήση αντίστοιχων προϊόντων κρίνεται αναγκαία.

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης :

  • Το ελαιόλαδο μπορεί να αποδειχθεί σημαντικότατος σύμμαχος στον πόλεμο κατά των ραγάδων. Τοποθετείστε λίγη ποσότητα στο σημείο του προβλήματος και εφαρμόστε ένα δυνατό μασάζ – αυτό θα βοηθήσει σημαντικά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.
  • Το έλαιο καλέντουλας έχει αποδειχθεί πραγματικά θαυματουργό ενώ το έλαιο λεβάντας και το αμυγδαλέλαιο είναι επίσης αρκετά βοηθητικά.

Πιο δραστικές λύσεις :

  • laser : αρκετά αποτελεσματική αντιμετώπιση αν και δεν εγγυάται εξάλειψη αν το πρόβλημα είναι σε προχωρημένο στάδιο

  • peeling : το peeling επιτυγχάνει την ανακατασκευή του δέρματος αφού απομακρύνει τις επιφανειακές και πιθανώς αφυδατωμένες στιβάδες στο δέρμα μας ενώ συντελεί και στην παραγωγή κολλαγόνου

  • ραδιοσυχνότητες : με την συγκεκριμένη θεραπεία αναδιαρθρώνονται οι ελαστικές ίνες του δέρματος αλλά και το κολλαγόνο

( !!! ) : Για να υπάρξει ορατό αποτέλεσμα, ακόμα και με τις παραπάνω δραστικές μεθόδους, απαιτούνται αρκετές συνεδρίες !

Extra συμβουλές :

  • Φροντίστε να υιοθετείτε ένα υγιεινό σύστημα διατροφής καθώς αυτό είναι το πιο σημαντικό φυσικό καλλυντικό.

  • Η άσκηση μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο στην πρόληψη εμφάνισης ραγάδων εφόσον γυμνάζει τους μύες οι οποίοι βρίσκονται πολύ πιο κάτω απ’ την επιδερμίδα μας, σημείο στο οποίο είναι αδύνατον να δράσει οποιαδήποτε κρέμα ή λοσιόν

  • Οι γυναίκες θα πρέπει να επιλέγουν να φοράνε καλής ποιότητας σουτιέν έτσι ώστε να αποφύγουν την χαλάρωση του στήθους και κατά συνέπεια την δημιουργία ραγάδων.

  • Προσπαθείτε να κρατάτε σε σταθερά επίπεδα το βάρος σας, αποφεύγοντας τις μεγάλες αυξομειώσεις.

( !!! ) : Η αλόγιστη έκθεση στον ήλιο μπορεί να επιταχύνει την εμφάνιση των αντιαισθητικών ραβδώσεων αφού οι υπεριώδεις ακτινοβολίες έχουν την ικανότητα να αλλάζουν – ραγδαία πολλές φορές – την σύσταση του δέρματος !

Leave a Reply