Μπύρα: κι όμως ωφελεί την υγεία μας … !!!

Είναι γνωστό στους περισσότερους από μας ότι η μετριασμένη κατανάλωση κρασιού ωφελεί σημαντικά την υγεία μας και ιδιαιτέρως την καρδιά. Αυτό που είναι σε πολλούς άγνωστο είναι ότι οφέλη στον οργανισμό μας προσφέρει και η μπύρα και μάλιστα ότι τα πλεονεκτήματά της είναι τα εξής 6…

  1. Αποτρέπει το έμφραγμα του μυοκαρδίου!
Σύμφωνα με έρευνα του δικού μας Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, η μπύρα είναι δυνατόν να μειώσει από 20% έως και 40% τον κίνδυνο εμφράγματος. Αυτό συμβαίνει εξ’ αιτίας των φυτικών ινών οι οποίες περιέχονται στην σύστασή της και δύνανται να μειώνουν την κακή και να αυξάνουν την καλή χοληστερίνη η οποία κατ’ επέκταση μειώνει την σκλήρυνση των αρτηριών, αποτρέποντας έτσι το έμφραγμα!
  1. Αποτρέπει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη / στήθους!

Η μπύρα, πάντα σε μέτρια κατανάλωση, έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες λόγω των αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει. Ένα συγκεκριμένο μάλιστα που περιέχεται εμποδίζει την χημική διαδικασία που επιφέρει την εμφάνιση καρκίνου του προστάτη και του στήθους σε άνδρες και γυναίκες αντιστοίχως.
  1. Αποτρέπει την εμφάνιση Alzheimer!

Αποδεδειγμένα και πάλι, η μπύρα ελαττώνει κατά 23% τον κίνδυνο να εμφανίσουμε την νόσο του Alzheimer αλλά και οποιοδήποτε άλλο νοητικό πρόβλημα, αποτέλεσμα το οποίο επιτυγχάνεται λόγω του πυριτίου που εμπεριέχεται στην σύστασή της και το οποίο θωρακίζει τον εγκέφαλο απέναντι στο αργίλιο καθώς οι μεγάλες ποσότητες αυτού στον οργανισμό ευθύνονται συχνά για την πρόκληση του Alzheimer.
  1. Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης πέτρας στους νεφρούς!

Σύμφωνα με Φιλανδική έρευνα η μπύρα προφυλάσσει και απ’ αυτό τον κίνδυνο και μάλιστα σε ποσοστό που φτάνει και το 40%. Αυτό επιτυγχάνεται εξ’ αιτίας της περιεκτικότητάς της (περίπου 93%) σε νερό. Οι διουρητικές της ιδιότητες οδηγούν στην αποβολή τοξινών αλλά αποτρέπουν και την αφυδάτωση που συχνά επιφέρει την εμφάνιση πετρών. Επιπροσθέτως, ο λυκίσκος που περιέχεται καθυστερεί την αποβολή ασβεστίου από τα κόκαλα με αποτέλεσμα να μην συσσωρεύεται όλο στους νεφρούς και κατ’ επέκταση να αποτρέπεται η εμφάνιση κάποιας πέτρας.
  1. Προστατεύει απ’ το εγκεφαλικό!

Στο εντυπωσιακό ποσοστό του 50% περιορίζει η μπύρα και τις πιθανότητες εγκεφαλικού. Βάσει αμερικανικών ερευνών και συγκεκριμένα σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Harvard, η μέτρια κατανάλωσή της εμποδίζει την εμφάνιση θρόμβων στο αίμα.
  1. Ενυδατώνει το δέρμα!

Ειδικοί ισχυρίζονται ότι η κατανάλωση μπύρας μετά τη γυμναστική σας θα επιφέρει καλύτερη ενυδάτωση σε σχέση με το νερό! Εξ’ αιτίας του ανθρακικού της ικανοποιείται περισσότερο η δίψα μας ενώ όπως αναφέραμε και παραπάνω περιέχει πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό βοηθώντας τον οργανισμό να αποτοξινωθεί μέσω του δέρματος. ( !!! ) : Η συνιστώμενη ποσότητα κατανάλωσης μπύρας, προκειμένου να επέλθουν και τα επιθυμητά ευεργετικά αποτελέσματα που αναφέρουμε, υπολογίζεται σε 1 κουτάκι για τις γυναίκες και 2 για τους άνδρες ημερησίως!!!

Leave a Reply