Ο μόνος τρόπος για επιτυχημένο αδυνάτισμα !

//Ο μόνος τρόπος για επιτυχημένο αδυνάτισμα !

Ο μόνος τρόπος για επιτυχημένο αδυνάτισμα !

Δίαιτες, δίαιτες, δίαιτες …

Καθημερινά διαβάζουμε για κάποια καινούρια δίαιτα που με «μαγικό» τρόπο υπόσχεται πως θα εξαφανιστεί κάθε περιττό κιλό και το σώμα μας θα γίνει όπως των διασήμων στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο … αδύνατο, σφριγηλό και ομορφο ! Και το καλύτερο ;;; Όλα αυτά ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ !!!

Μα γίνεται πραγματικά κάτι τέτοιο ; Φυσικά κάτι τέτοιο είναι τελείως απίθανο. Το μόνο που κάνουν αυτές οι δίαιτες είναι να ταλαιπωρούν και τον οργανισμό σας αλλά και εσάς τους ίδιους με όλες τις υπερβολικές απαγορεύσεις που επιβάλλουν.

Αντί λοιπόν να ταλαιπωρείτε τον οργανισμό σας με ανούσιες και κυρίως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ δίαιτες, γιατί δεν επικεντρώνεστε σε κάτι που θα σας αλλάξει θετικά τη ζωή και θα σας προσφέρει και το σώμα που επιθυμείτε ;

Ο τρόπος έχει σημασία …

Επειδή σε όλα παίζει ρόλο ο τρόπος, και επειδή αυτός είναι που τελικά καθορίζει το αποτέλεσμα, σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε πιστοί σε αυτό που κάνετε και να επιτύχετε τελικά το στόχο σας ! …δηλαδή ένα σώμα αδύνατο αλλά και δυνατό !

  • Συμβουλή Νο 1 :

Το σημαντικό είναι να υπάρχει θέληση ! Είναι το πιο απαραίτητο «συστατικό» της επιτυχημένης προσπάθειας. Γι’αυτό θέστε κάποιον προσωπικό στόχο και επικεντρωθείτε σε αυτόν (π.χ. να φορέσετε ξανά το παλιό σας παντελόνι που είναι δύο νούμερα πιο μικρό). Πόσα ρούχα έχουμε όλοι στη ντουλάπα μας που κρατάμε χρόνια, δεν τα χαρίζουμε γιατί μας αρέσουν πολύ και όποτε τα βλέπουμε ευχόμαστε κάποια στιγμή να μας κάνουν και να τα ξαναφορέσουμε; Δυστυχώς είναι συνήθως τα καλύτερά μας κομμάτια και ανυπομονούμε να μπούμε μέσα σε αυτά. Μήπως ήρθε η ώρα;;

  • Συμβουλή Νο 2 :

Για να μπορέσετε να φτιάξετε την διατροφή σας πρέπει να φτιάξετε πρώτα την καθημερινότητά σας και τη ζωή σας. Οργανώστε την καθημερινότητά σας και με τη σειρά του θα οργανωθεί από μόνο του και το διατροφικό σας πρόγραμμα. Όταν ακολουθείτε ένα “άτσαλο” πρόγραμμα στην καθημερινή σας ζωή, δεν έχετε συγκεκριμένο ωράριου ύπνου ή φαγητού, τότε είναι δύσκολο να ακολουθήστε μια δίαιτα, γιατί αυτό απαιτεί την κατάλληλη προετοιμασία, οργάνωση, συγκεκριμένες ώρες φαγητού, αυστηρότητα και λεπτομέρεια. Βάλτε λοιπόν πρώτα τη ζωή σας σε μια τάξη και θα κατεφέρετε πολλά.

  • Συμβουλή Νο 3 :

Μην επιμένετε σε αδιέξοδες μεθόδους, σε υπερβολικές δίαιτες και σε καταπιεστικά προγράμματα εκγύμνασης. Φροντίστε να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μια φυσιολογική καθημερινότητα και όχι μεγάλα διαστήματα εξοντωτικών προγραμμάτων για απώλεια των περιττών κιλών. Με το να ακολουθείτε μια εξαντλητική δίαιτα και ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα γυμναστικής δε θα διαρκέσει για πολύ. Σύντομα ο οργανισμός θα εξαντληθεί και θα τα παρατήσετε. Αν όμως φτιάξετε ένα υγιεινό πρόγραμμα που θα ακολουθείτε για πάντα και θα περιλαμβάνει μια υγιεινή διατροφή με όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός και γυμνάζεστε τακτικά και σταθερά χωρίς να ξεπερνάτε τα όρια, τότε το αποτέλεσμα θα είναι και όμορφο και μόνιμο.

  • Συμβουλή Νο 4 :

Αφήστε τις δίαιτες και ακολουθήστε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής που θα καλύπτει όλες τις διατροφικές ανάγκες του οργανισμού σας. Όπως είπαμε και πριν τα ωφέλη θα είναι μόνιμα και θα καταφέρετε να είστε αλλά και να φαίνεστε υγιής.

  • Συμβουλή Νο 5 :

Τρώτε μικρά και συχνά γεύματα. 3 κύρια γεύματα (πρωινό γεύμα, μεσημεριανό γεύμα και βραδινό γεύμα) καθώς και 2 ενδιάμεσα σνακ είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να διατηρείτε ψηλά τον μεταβολικό σας ρυθμό. Αυτό απαιτεί να αφιερώνετε λίγο χρόνο ώστε να ετοιμάζετε τα γεύματά σας (ειδικά όταν δουλεύετε εκτός σπιτιού) και να τηρείτε ένα σταθερό πρόγραμμα και φαγητού αλλά και ύπνου. Ρυθμίστε λοιπόν το πρόγραμμά σας ανάλογα με τις υποχρεώσεις σας και κρατήστε αυτό το πρόγραμμα σταθερό.

  • Συμβουλή Νο 6 :

Μην σας γίνει εμμονή ! Δε βοηθάει ούτε στο αδυνάτισμα αλλά ούτε και στην ψυχολογία σας ! Σίγουρα θα υπάρξουν και στιγμές που θα «λυγίσετε» και που θα ξεφύγετε από το πρόγραμμα. Δεν πειράζει. Φροντίστε μόνο ώστε να μην γίνεται κατ’εξακολούθηση. Καλό είναι να θέσετε μια ημέρα την εβδομάδα ώς “ελεύθερη μέρα” ώστε να μπορείτε να απολαύσετε όποια λιχουδιά σας ευχαριστεί. Αυτό βοηθάει να μην στερείστε και κυρίως να μην χαλάτε το πρόγραμμα μέσα στην εβδομάδα. Μπορείτε να ρυθμίσετε η μέρα αυτή να είναι η ημέρα που βγαίνετε με τους φίλους σας έξω ώστε να απολαύσετε στο έπακρο τη βόλτα σας χωρίς στερήσεις.

  • Συμβουλή Νο 7 :

Φροντίστε να απολαμβάνετε κάθε φορά το φαγητό σας. Εξάλλου το φαγητό δεν χρειάζεται ποσότητα. Τρώτε μικρές μερίδες αλλά να γεύεστε καλά την κάθε μπουκιά σας και να την απολαμβάνετε. Τρώγοντας λίγο έχετε επίσης το περιθώριο να φάτε ότι θέλετε!

  • Συμβουλή Νο 8 :

Πίνετε άφθονο νερό στη διάρκεια της ημέρας. Κάνει καλό σε όλα ! Βοηθάει στο αδυνάτισμα, προστατεύει τον οργανισμό, ενισχύει την αποβολή των τοξινών και χαρίζει όμορφη και νεανική επιδερμίδα που λάμπει από υγεία. Η ενυδάτωση αποτελεί την Νο 1 ανάγκη του οργανισμού να ζήσει. Φροντίστε να έχετε πάντα στη τσάντα σας ένα μπουκαλάκι νερό όπου κι αν βρίσκεστε.

  • Συμβουλή Νο 9 :

Μασάτε αργά ώστε να προλάβει το μήνυμα να πάει από το στομάχι στον εγκέφαλο και να καταλάβετε πότε είστε χορτάτος. Όσο πιο αργά μασάτε τόσο πιο γρήγορα χορταίνετε, γεγονός που αποτρέπει την υπερφαγία.

  • Συμβουλή Νο 10 :

Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας ! Αυτό θα σας βοηθήσει να ελέγχετε το σωματικό σας βάρος, θα σας δώσει μια όψη υγείας, νεότητας και ομορφιάς, και θα σας χαρίσει και έναν πιο καλό ύπνο το βράδυ. Ένα γυμνασμένο σώμα μπορεί να “κρύψει” ακόμα και 10 χρόνια από την πραγματική ηλικία κάποιου. Αξίζει λοιπόν το κόπο …

Ακολουθώντας αυτά τα μικρά αλλα βασικά tips θα μπορέσετε να αδυνατίσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα, να αποκτήσετε ένα όμορφο γυμνασμένο σώμα γεμάτο υγεία και φυσικά χωρίς να εξαντλήσετε τον οργανισμό σας . Σημασία έχει όχι μόνο να φαινόμαστε υγιείς αλλά να είμαστε κιόλλας !

By | 2024-03-22T16:21:52+02:00 February 27th, 2024|Αδυνάτισμα|0 Comments

Leave A Comment