Παράσιτα του δέρματος … έτοιμα για επίθεση !!!

//Παράσιτα του δέρματος … έτοιμα για επίθεση !!!

Παράσιτα του δέρματος … έτοιμα για επίθεση !!!

Ο άνθρωπος, συνηθισμένος να κρατάει τα σκήπτρα σε αυτό τον κόσμο, είναι συνηθισμένος στη ιδέα ότι μπορεί να τραφεί με άλλα ζώα, όχι όμως ότι μπορεί να βρεθεί στη θέση της τροφής για κάποια άλλα !

Και όμως ισχύει ! Ο άνθρωπος αποτελεί τη βασική τροφή μερικών παρασιτικών οργανισμών, μερικών μικροσκοπικών ζωντανών οργανισμών που ζουν παρασιτικά στο ανθρώπινο δέρμα !

Γνωρίστε μερικά από αυτά :

Οι ψείρες είναι ίσως από τα πιο γνωστά και πιο διαδεδομένα παράσιτα, αφού όλοι, έστω και σαν παιδιά, έχουμε υπάρξει φορείς αυτού του παράσιτου !

Οι ψείρες είναι υπερβολικά μικρού μεγέθους παράσιτο και αυτό καθιστά την θεραπεία και την απομάκρυνσή τους εξαιρετικά δύσκολη καικουραστική υπόθεση ! Υπάρχουν 3 βασικά είδη ψείρας (οι κοινές ψείρες, οι ψείρες του εφηβαίου και οι ψείρες του σώματος ) !

Η μετάβαση της ψείρας από τον ένα άνθρωπο στον άλλο είναι εξαιρετικά εύκολη και για τον λόγο αυτό απαιτείται πολύ αυστηρή προσοχή στη χρήση προσωπικών αντικειμένων και στην επαφή με άλλα άτομα των ατόμων που νοσούν !

Η μόλυνση από ψείρες γίνεται άμεσα αντιληπτή προκαλώντας οξύ κνησμό στο άτομο !

  • Το τσιμπούρι

Τα τσιμπούρια λειτουργούν περίπου όπως και οι ψύλλοι ! Τρέφονται με όλα σχεδόν τα θηλαστικά αλλά και τα πουλιά ! Αυτό στο οποίο διαφοροποιούνται από τους ψύλλους είναι η μεθοδολογία και ο τρόπος που επιτίθενται για να εξασφαλίσουν τη διατροφή τους !

Τα τσιμπούρια δεν εγκαταλείπουν την πηγή της τροφής τους μέχρι να εξασφαλίσουν πληρότητα ! Αυτή είναι όμως μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει ακόμα και ημέρες, με αποτέλεσμα το τσιμπούρι να παραμένει συνδεδεμένο με την επιδερμίδα του θύματος προκαλώντας του ενοχλήσεις !

Μάλιστα, τα τσιμπούρια, μπορούν να είναι φορείς ακόμα και θανατηφόρων ασθενειών !

  • Ο ψύλλος

Οι ψύλλοι είναι ένα ακόμα πολύ γνωστό σε όλους παρασιτικό πλάσμα που μπορείτε να το βρείτε εύκολα είτε διαθέτετε κατοικίδιο είτε όχι ! Αυτό συμβαίνει γιατί ο ψύλλος μπορεί να τραφεί από οποιοδήποτε θηλαστικό αλλά ακόμα και από πουλιά, με αποτέλεσμα το ταξίδι τους να είναι αδιάκοπο από τον ένα ζωντανό οργανισμό στον άλλο και μάλιστα με μεγάλη ευκολία !

Ο ψύλλος έχει μεγάλο άλμα και μεγάλη αναπαραγωγική ικανότητα ! Για να αποφευχθεί μια μόλυσνη από ψύλλους θα πρέπει το άτομο να είναι έμπειρο ώστε να αναγνωρίσει τα σημάδια πριν την αναπαραγωγή τους που θα αυξήσει κατακόρυφα τον αριθμό τους !

Τα σημάδια μόλυνσης από ψύλλο εμφανίζονται στο δέρμα ως μικρές γραμμές και θα παρουσιάζουν πολύ έντονο κνησμό και σκουροκόκκινους μικρούς-μικρούς δακτυλίους !

  • Το ακάρι της ψώρας

Πρόκειται για ένα ακόμα πολύ μικρού μεγέθους παράσιτο που προκαλεί και τη γνωστή σε όλους ψώρα και μπορεί να προσβάλει τόσο τα κατοικίδια όσο και τους ανθρώπους !

Τα παράσιτα αυτά ζουν κάτω από το δέρμα όπου τρέφονται και γεννούν τα αυγά τους ! Η μόλυνση από ακάρεα ψώρας προκαλεί πάρα πολύ έντονο κνησμό στο θύμα !

Η μετάδοσή τους γίνεται μέσω επαφής με μολυσμένα ζώα, ανθρώπους ακόμα και αντικείμενα αυτών !

 

By | 2013-08-27T12:02:12+03:00 August 27th, 2013|Υγεία|0 Comments

Leave A Comment