Ραντεβού στα τερέν για … άψογη σιλουέτα !!!

//Ραντεβού στα τερέν για … άψογη σιλουέτα !!!

Ραντεβού στα τερέν για … άψογη σιλουέτα !!!

Ζηλεύετε το καλογυμνασμένο κορμί της Σαράποβα ή της Γουίλιαμς; Ριχτείτε με ένταση και πάθος στο τένις και αποκτήστε και σεις το ανάλογο σώμα με πολύ μικρό κόστος!

Πώς γυμνάζει το τένις το σώμα μας ;

Πρόκειται για ένα άθλημα που, παρά τα όσα πιστεύουν πολλοί, γυμνάζει ολόκληρο το σώμα αφού προκειμένου να τελεστεί το χτύπημα της μπάλας απ’ το χέρι προϋποτίθεται η κινητοποίηση όλων των μυών, ξεκινώντας απ’ αυτούς των ποδιών, εν συνεχεία του κορμού –οι μύες του οποίου δραστηριοποιούνται στις περιστροφικές κινήσεις που συντελούνται- και καταλήγοντας στον αυχένα. Η ελαστικότητα όλων αυτών των μυών βελτιώνεται καθώς επίσης ενισχύεται η αναερόβια και η αερόβια ικανότητα του ατόμου!

Τι άλλο προσφέρει το τένις ;

Όπως κάθε άθλημα ή κάθε τρόπος άσκησης το τένις προσφέρει στον οργανισμό ευεξία αλλά και εκτόνωση της όποιας έντασης αισθάνεστε κατά την διάρκεια της ημέρας σας. Ενδυναμώνει τα οστά σας μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης οστεοπόρωσης και βελτιώνει σημαντικά τα αντανακλαστικά σας, αφού επιβάλλει την άμεση εφαρμογή στιγμιαίων αποφάσεων διατηρώντας έτσι και το μυαλό σας νέο και σε εγρήγορση! Τέλος, η απώλεια θερμίδων αποτελεί αυτονόητο αποτέλεσμα…

( !!! ) : Το κόστος των ομαδικών μαθημάτων του συγκεκριμένου αθλήματος κυμαίνεται από 50€ έως 80€ μηνιαίως ενώ τα μαθήματα αριθμούνται στα 8 και έχουν 1 ώρα διάρκεια το καθένα. Παρέχονται και αντίστοιχα ατομικά, των οποίων το κόστος είναι στα 20€-30€ ανά μάθημα.

Μπορεί ο καθένας να παίξει τένις ;

Φυσικά, το εν λόγω άθλημα δεν έχει κανένα περιορισμό, ούτε όσον αφορά την ηλικία ούτε την φυσική κατάσταση του ατόμου. Είναι επίσης ιδανική επιλογή για παλιούς αθλητές οι οποίοι λόγω κάποιου τραυματισμού δεν είναι σε θέση να συνεχίσουν με το προηγούμενο άθλημά τους, καθώς το συγκεκριμένο ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες τραυματισμών λόγω της απουσίας επαφής με τον αντίπαλο!

( !!! ) : Τα μαθήματα τένις δίδονται στα αντίστοιχα αθλητικά σωματεία (αντισφαίρισης) τα οποία λειτουργούν πλέον σε πολλούς δήμους όπως φυσικά και στα γνωστά τένις κλαμπς – των οποίων το κόστος είναι σαφώς μεγαλύτερο εφόσον πρόκειται για ιδιωτικούς χώρους στους οποίους μάλιστα παρέχονται επιπλέον υπηρεσίες (π. χ γυμναστήριο, πισίνα κ. λ. π. ) !!!

Ποιος είναι ο εξοπλισμός τον οποίο πρέπει να προμηθευτώ για να ξεκινήσω το τένις ;

Το απαραίτητο είναι αρχικά- ειδικότερα αν είστε αρχάριοι- μία φθηνή ρακέτα, με μεγάλη κεφαλή και όσο το δυνατόν πιο ελαφριά. Αργότερα και αν αποδειχθείτε λάτρης του συγκεκριμένου αθλήματος καλό θα είναι να προμηθευτείτε ειδικά παπούτσια τα οποία θα βοηθήσουν στο να καταπονούνται λιγότερο τα πόδια σας, λόγω της ενίσχυσης που διαθέτουν στα κατάλληλα σημεία!

( !!! ) : Όπως και για κάθε μορφή άσκησης, έτσι και για οποιοδήποτε άθλημα- συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του τένις- προτού ξεκινήσετε απαιτείται μία σειρά εξετάσεων η οποία θα καταδείξει ότι μπορείτε άφοβα να προβείτε στην εφαρμογή του και τις οποίες θα σας προτείνει ο γιατρός σας!!!

By | 2014-10-17T13:14:52+03:00 October 17th, 2014|Γυμναστική|0 Comments

Leave A Comment