Σεξ χωρίς κινδύνους και «Επιχείρηση : αντισύλληψη»

//Σεξ χωρίς κινδύνους και «Επιχείρηση : αντισύλληψη»

Σεξ χωρίς κινδύνους και «Επιχείρηση : αντισύλληψη»

Πολλοί είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν όλες τις μεθόδους αντισύλληψης, καθώς αρκετοί είναι επίσης και εκείνοι οι οποίοι απλά αγνοούν τους κινδύνους που ενέχουν ορισμένες από αυτές !

Μαθαίνοντας τα πάντα για αυτές θα μπορέσετε :

  • Να προφυλάξετε τον εαυτό σας καλύτερα
  • Να αποφύγετε κάποια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη
  • Να αποφύγετε την προσβολή από κάποιο ΣΜΝ (Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενο Νόσημα)
  • Να αποφύγετε διαδικασίες που θα βλάψουν τον εαυτό σας
  • Να γλιτώσετε από παρενέργειες που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στην υγεία σας
  • Να απολαύσετε το σεξ χωρίς φόβο και χωρίς ενοχές, αλλά με απόλυτη ασφάλεια !

Ποιες μέθοδοι αντισύλληψης υπάρχουν ;

Οι διάφορες μέθοδοι αντισύλληψης διαφέρουν τόσο στην εφαρμογή τους όσο και στο βαθμό ασφάλειας που παρέχουν είτε από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη είτε από κάποιο ΣΜΝ !

Προφυλακτικό :

Το προφυλακτικό αποτελεί την πιο γνωστή και πιο διαδεδομένη σε ολόκληρο τον κόσμο μέθοδο αντισύλληψης ! Η εφαρμογή του δεν μπορεί να γίνει από την αρχή του ερωτικού παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να πρέπει να διακοπεί κάποια στιγμή η κατάσταση για την εφαρμογή του. Αυτό δείχνει να ενοχλεί αρκετούς από τους άνδρες, παρ’όλα αυτά όμως το προφυλακτικό παραμένει εδώ και πολλά χρόνια ο πιο διαδεδομένος τρόπος αντισύλληψης και προφύλαξης από τα ΣΜΝ ! Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού αποτελεί την πιο ασφαλή και εγγυημένη μέθοδο προστασίας ειδικά από τα ΣΜΝ, που οι περισσότερες μέθοδοι αντισύλληψης δεν είναι ικανές να επιτύχουν !

Ειδικά χάπια αντισύλληψης :

Τα ειδικά αντισυλληπτικά χάπια, σε αντίθεση με τη μέθοδο προστασίας και αντισύλληψης του προφυλακτικού, μπορεί να μη διακόπτουν το ερωτικό παιχνίδι και τον αυθορμητισμό της στιγμής, αλλά προφυλάσσουν αποκλειστικά και μόνο από κάποια ανεπιθύμητη κύηση και ΟΧΙ από τα ΣΜΝ !

Γι’αυτόν ακριβώς το λόγο καλό είναι να χρησιμοποιούνται ως μέθοδος αντισύλληψης μόνο έχοντας σταθερό σύντροφο και φυσικά αποκλειστική σχέση μεταξύ των συντρόφων !

Μάλιστα, τα χάπια αντισύλληψης, είναι προτιμότερο να λαμβάνονται μόνο με χορήγηση από τον γυναικολόγο που παρακολουθεί την κάθε γυναίκα.

Σπιράλ :

Το σπιράλ τοποθετείται εσωτερικά και όπως και τα χάπια αντισύλληψης δεν διακόπτει τον αυθορμητισμό της ερωτικής πράξης σε αντίθεση με το προφυλακτικό !

Το σπιράλ όμως, λόγω του ότι μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές στα γυναικολογικά όργανα, καλό είναι να μην χρησιμοποιείται ως μέθοδος αντισύλληψης από γυναίκες που δεν έχουν τεκνοποιήσει ακόμα ή που κάποια στιγμή στο μέλλον θα θελήσουν να τεκνοποιήσουν !

Κολπικός δακτύλιος :

Ο κολπικός δακτύλιος προγεστερόνης όπως είναι η πλήρης ονομασία του, εφαρμόζεται περιμετρικά της μήτρας και εξασφαλίζει αντισύλληψη για διάρκεια ενός μήνα ! Όπως όμως και οι υπόλοιπες μέθοδοι αντισύλληψης (εκτός από αυτή του προφυλακτικού), ο κολπικός δακτύλιος προγεστερόνης, αποτελεί αποκλειστικά και μόνο μέθοδο αντισύλληψης και όχι προφύλαξης από τα ΣΜΝ !

Χάπι της επόμενης ημέρας :

Το χάπι της επόμενης ημέρας δε θα πρέπει να λαμβάνεται ως μέθοδος αντισύλληψης αλλά αποκλειστικά ως «λύση ανάγκης» σε εξαιρετικά επείγουσες καταστάσεις και φυσικά η λήψη του δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι συστηματική !

Το χάπι της επόμενης ημέρας λαμβάνεται 24 με 72 ώρες (το περισσότερο) μετά από την επαφή και φυσικά καλό είναι να έχει η γυναίκα τη σύμφωνη γνώμη του προσωπικού της γυναικολόγου που την παρακολουθεί !

 

 

By | 2013-08-28T10:46:06+03:00 August 28th, 2013|Υγεία|0 Comments

Leave A Comment