Συχνά λάθη ομορφιάς… Μάθε τα και μην τα ξανακάνεις !

//Συχνά λάθη ομορφιάς… Μάθε τα και μην τα ξανακάνεις !

Συχνά λάθη ομορφιάς… Μάθε τα και μην τα ξανακάνεις !

Λίγο η βιασύνη, λίγο η ρουτίνα, λίγο η συνήθεια και λίγο η άγνοια, καθημερινά κάνουμε λάθη που καταπονούν τον εαυτό μας και βλάπτουν την ομορφιά μας ! Επειδή όλες μας θέλουμε να αρέσουμε, καλό είναι να ενημερωνόμαστε και αυτό το σκόπό έχω σήμερα να κάνω για εσάς ! Να σας επισημάνω λάθη καθημερινά που κάνουμε και δε βοηθάνε στην τελική εικόνα μας !

Λάθος 1ο :

Το μαλακτικό των μαλλιών συνηθίζουμε να το εφαρμόζουμε σε όλο το μήκος των μαλλιών ! ΛΑΘΟΣ !!! Οι ρίζες των μαλλιών δε χρειάζονται περιποίηση ! Οι άκρες των μαλλιών αντιθέτως είναι που χρειάζονται την περιποίηση με ειδικά μαλακτικά προϊόντα, γιατί οι βαφές, το styling, οι καιρικές συνθήκες και το περιβάλλον αφυδατώνουν την τρίχα ! Με την εφαρμογή της μαλακτική κρέμας στη ρίζα των μαλλιών το μόνο που θα επιτύχετε θα είναι μαλλιά βαριά, χωρίς όγκο, που πολύ γρήγορα θα χρειάζονται πάλι λούσιμο γιατί θα φαίνονται λαδωμένα !

Λάθος 2ο :

Άλλο πολύ συχνό παράπτωμα είναι η εφαρμογή του ψαλιδιού των μαλλιών σε βρεγμένα μαλλιά ! Εκτός από την μοναδική περίπτωση που το ηλεκτρικό σίδερο είναι ειδικά σχεδιασμένο για εφαρμογή και σε βρεγμένα μαλλιά, σε αντίθετη περίπτωση κάνουμε ένα μεγάλο ΛΑΘΟΣ !

Η θερμότητα στα βρεγμένα μαλλιά κάνει το νερό να βράζει και καίει την τρίχα ! Αποτέλεσμα: κατεστραμμένα μαλλιά !!! Τα μαλλιά πρέπει να είναι τελείως στεγνά, ούτε καν νωπά ! Αλλιώς η τρίχα θα καταστραφεί και η μπούκλα δε θα είναι ανάλαφρη ούτε θα κρατήσει.

Λάθος 3ο :

Συνήθως κάνοντας μηχανικά κάθε πρωί το μακιγιάζ μας δε δίνουμε τον απαραίτητο χρόνο σε κάθε στάδιο του μακιγιάζ ! Ξεκινώντας με την ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου μας, περνάμε αμέσως στην εφαρμογή του makeup  χωρίς να δώσουμε χρόνο στην επιδερμίδα να απορροφήσει την ενυδατική κρέμα και να προετοιμαστεί για το επόμενο στάδιο ! ΛΑΘΟΣ ! Το λάθος αυτό μειώνει την κάλυψη των προϊόντων μακιγιάζ και χαλάει το οπτικό αποτέλεσμα ! Ανάμεσα σε κάθε βήμα δώστε χρόνο ενός λεπτού και θα δείτε διαφορά !

Λάθος 4ο :

Όταν βγάζουμε τα φρύδια συνήθως στεκόμαστε σε απόσταση πολύ κοντινή στον καθρέφτη ή χρησιμοποιούμε μεγεθυντικό καθρέφτη ! ΛΑΘΟΣ ! Με τον τρόπο αυτό δε βλέπουμε τη γενικότερη εικόνα με αποτέλεσμα να ξεφύγουμε και να αφαιρέσουμε και τρίχες που δε θα έπρεπε ! Βγάζοντας τα φρύδια θα πρέπει τακτικά να σταματάμε, να ελέγχουμε το αποτέλεσμα από μακριά και να κοιτάμε το σύνολο και την αρμονία και των δύο φρυδιών με το πρόσωπο !

Λάθος 5ο :

Συνηθίζουμε αφού έχουμε ετοιμαστεί, έχουμε φορέσει τα ρούχα μας, να ψεκαζόμαστε με το άρωμά μας ! ΛΑΘΟΣ ! Τα αρώματα περιέχουν αιθέρια έλαια και είναι ειδικά κατασκευασμένα να μπορούν να ελευθερώσουν το άρωμά τους κατά την εφαρμογή τους στην επιδερμίδα και με την θερμότητα που αυτή αναπτύσσει ! Με την εφαρμογή τους επάνω στα ρούχα και ανάλογα με τη σύνθεση αυτών το μόνο που θα καταφέρετε είναι να χάσετε το άρωμα ή ακόμα και να μυρίζετε άσχημα !

Λάθος 6ο :

Προσπαθούμε να αποτρέψουμε το πρήξιμο των ματιών με κατάχρηση ενυδατικών προϊόντων για τα μάτια ! ΛΑΘΟΣ ! Το πρήξιμο συνήθως προέρχεται από κατακράτηση υγρών ! Η χρήση ενυδατικών προϊόντων μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα κάνοντας τα μάτια σας να φαίνονται ακόμα πιο πρησμένα και κουρασμένα ! Καλύτερα χρησιμοποίησε μια κρύα κομπρέσα για περίπου 10 λεπτά ! Τα μάτια σου θα δείχνουν πολύ πιο ξεκούραστα μετά αφού η κομπρέσα θα πάρει το πρήξιμο !

Λάθος 7ο :

Περιποιούμαστε μόνο το πρόσωπό μας ! ΛΑΘΟΣ ! Ότι φροντίδα εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας, την ίδια πρέπει να εφαρμόζουμε και στο λαιμό, στο ντεκολτέ μας, ακόμα και στα άκρα μας!! (για την αποφυγή των αντιαισθητικών και επίπονων μυκητών)

Βλέπουμε συχνά όμορφα, περιποιημένα πρόσωπα, με λαιμό αφυδατωμένο, ξηρό, που προδίδει την ηλικία ! Άκρα απεριποίητα με σκασμένα χέρια και ταλαιπωρημένα πόδια. Η ομορφιά, ειδικά στη γυναίκα, βρίσκεται στην συνολική εικόνα και όχι μόνο στο πρόσωπο!

Λάθος 8ο :

Αφήνουμε τα πινέλα μας λερωμένα ! ΛΑΘΟΣ ! Επειδή όλες βιαζόμαστε να βαφτούμε για να πάμε γρήγορα στη δουλειά μας, αφήνουμε τα πίνελα μας χρησιμοποιημένα με τα χρώματα επάνω τους. Αυτό όχι μόνο με το καιρό χαλάει την ποιότητα της τρίχας των πινέλων, αλλά στην επόμενη χρήση αλλάζει και το αποτέλεσμα αφού πάντα το χρώμα δε βγαίνει καθαρό.

Δεν είναι χρονοβόρα η διαδικασία αν σκεφτείτε ότι εμείς δε είμαστε ειδικοί να έχουμε 100 πινέλα να πλύνουμε κάθε φορά ! Ζήτημα να έχουμε 2 ή 3 πινελάκια που με λίγο ζεστό νερό και μια σταγόνα σαπουνάκι θα καθαριστούν αμέσως και απλά θα τα βάλουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν μέχρι να επιστρέψουμε από τη δουλειά ! Είναι πολύ πιο απλό τελικά από όσο νομίζατε !

Λάθος 9ο :

Κοιμόμαστε χωρίς να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ ! Ή τουλάχιστον δε το αφαιρούμε σωστά! ΛΑΘΟΣ ! Είναι το πιο συνηθισμένο λάθος που έχω ακούσει να κάνουμε όλες. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για την επιδερμίδα μας από το να μένει το μακιγιάζ πάνω 24 ωρές, και μετά πάνω σε αυτό να κάθεται το επόμενο μακιγιάζ της επόμενης μέρας ! Η πρόωρη γήρανση είναι στα πρόθυρα αν συνεχίσετε έτσι !

Καθαρίστε το πρόσωπό σας καλά πριν πέσετε για ύπνο να ανοίξουν οι πόροι. Αν βαριέστε τα ξεβαφτικά με το βαμβάκι και τη κρέμα ντεμακιγιάζ, χρησιμοποιήστε το σαπουνάκι ντεμακιγιαζ και απλά πλύνετε το πρόσωπό σας με άφθονο νερό. Αλλιώς υπάρχει και η λύση με τα υγρά μαντηλάκια που είναι ακόμα πιο γρήγορη και μπορείτε να τα έχετε μέσα στη τσάντα σας για οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί.

Λάθος 10ο :

Make up- Διαλέγουμε τη λάθος απόχρωση ! Η σωστή απόχρωση του make up δεν είναι αυτή που ταιριάζει στο χέρι μας (που δοκιμάζουμε συνήθως). Το τεστ πρέπει να το κάνουμε στο πιγούνι ! Εκεί το χρώμα είναι ίδιο με το πρόσωπο και θα ταιριάξει απόλυτα με την επιδερμίδα. Πόσες φορές έχουμε δει άλλο χρώμα πρόσωπο με άλλο χρώμα λαιμό ; Δεν είναι πραγματικά απαίσιο;; Αυτό συμβαίνει γιατί το κεφάλι και τα χέρια εκτίθενται με διαφορετικό τρόπο στον ήλιο οπότε διαφέρουν σε απόχρωση.

Ένα άλλο λάθος που κάνουμε με το foundation είναι ότι βάζουμε περισσότερη ποσότητα από όση χρειάζεται και σε σημεία που επίσης δεν χρειάζεται ! Τί εννοώ : Είναι καλό να τοποθετούμε μικρή ποσότητα foundation στα σημεία κάτω από τα μάτια και γύρω από τη μύτη. Αυτά είναι τα σημεία που έχουν περισσότερο ανάγκη. Τα μάγουλα, το πιγούνι, το μέτωπο είναι προτιμότερο να τα αφήνουμε φυσικά, περνώντας μόνο ένα γρήγορο πέρασμα με το πινέλο του ρουζ για να τους χαρίσει το χρώμα της υγείας !

ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ : Όσο περισσότερο foundation βάζουμε τόσο βαραίνει η επιδερμίδα και δείχνουμε μεγαλύτερες. Με το πέρασμα επίσης της ώρας αρχίζουμε να φαινόμαστε και κουρασμένες ! Γι’ αυτό χρησιμοποιήστε λίγο και απλώστε το καλά !

Λάθος 11ο :

Λούζετε τα μαλλιά σας καθε μέρα. ΛΑΘΟΣ !! Αν νομίζετε ότι με το λούσιμο τα πιο μαλλιά σας είναι πιο υγιή και πιο δυνατά κάνετε λάθος! Τα μαλλιά πρέπει να τα λούζουμε 2 φορές την εβδομάδα. Το σμήγμα που δημιουργείται στην ρίζα της τρίχας και που λαδώνει τα μαλλιά, είναι η τροφή της τρίχας ! Λούζοντάς τα κάθε μέρα δε προλαβαίνει να δημιουργηθεί το σμήγμα και κατά συνέπεια τα μαλλιά δεν θρέφονται!

syxno-lousimo-malliwn

Εαν σας ενοχλεί η εικόνα των μαλλιών σας άλουστα, χρησιμοποιήστε κάποιο ξηρό σαμπουάν που θα τραβήξει όλη τη λιπαρότητα και θα δώσει όγκο στη ρίζα. 

Επίσης εαν αποφύγετε για λίγο το σεσουάρ και τα ηλεκτρικά εργαλεία, τα μαλλιά σας θα δυναμώσουν, γιατί η θερμότητα ταλαιπωρεί πολύ τη τρίχα.

ΛΑΘΟΣ 12ο :

Δεν χρησιμοποιείτε primer. ΛΑΘΟΣ !! Τόσο στα νύχια όσο και στο μακιγιάζ, η βάση είναι απαραίτητη πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία. Χωρίς primer το μακιγιάζ δε θα κρατήσει όλη τη μέρα, θα χαλάσει, θα σπάσει και θα φαίνεστε κουρασμένη. Το ίδιο ισχύει και με τα νύχια. Η διάρκεια ενός μανικιούρ ή ενός πεντικιούρ είναι πολύ μεγαλύτερη εαν έχει χρησιμοποιηθεί πρώτα primer. Γι’ αυτό μην το παραλείπετε ποτέ!

Συμπέρασμα :

Αφιέρωσε λίγο παραπάνω χρόνο για τον εαυτό σου και δε θα βγεις χαμένη. Αλλά καν΄το σωστά. Η ομορφιά είναι κάτι που όλες μας επιθυμούμε και βοηθάει στην αυτοπεποίθηση, στην διάθεση και γενικά στην ψυχολογία μας !

By | 2021-04-06T07:25:45+03:00 April 5th, 2021|Ομορφιά|0 Comments

Leave A Comment