Συχνά λάθη ομορφιάς… Μάθε τα και μην τα ξανακάνεις !

Λίγο η βιασύνη, λίγο η ρουτίνα, λίγο η συνήθεια και λίγο η άγνοια, καθημερινά κάνουμε λάθη που καταπονούν τον εαυτό μας και βλάπτουν την ομορφιά μας !

Λάθος 1ο :

Το μαλακτικό των μαλλιών συνηθίζουμε να το εφαρμόζουμε σε όλο το μήκος των μαλλιών ! ΛΑΘΟΣ !!! Οι ρίζες των μαλλιών δε χρειάζονται περιποίηση ! Οι άκρες των μαλλιών αντιθέτως είναι που χρειάζονται την περιποίηση με ειδικά μαλακτικά προϊόντα, γιατί οι βαφές, το styling, οι καιρικές συνθήκες και το περιβάλλον αφυδατώνουν την τρίχα ! Με την εφαρμογή της μαλακτική κρέμας στη ρίζα των μαλλιών το μόνο που θα επιτύχετε θα είναι μαλλιά βαριά, χωρίς όγκο, που πολύ γρήγορα θα χρειάζονται πάλι λούσιμο !

Λάθος 2ο :

Άλλο πολύ συχνό παράπτωμα είναι η εφαρμογή του ψαλιδιού των μαλλιών σε βρεγμένα μαλλιά ! Εκτός από την μοναδική περίπτωση που το ηλεκτρικό σίδερο είναι ειδικά σχεδιασμένο για εφαρμογή και σε βρεγμένα μαλλιά, σε αντίθετη περίπτωση κάνουμε ένα μεγάλο ΛΑΘΟΣ ! Η θερμότητα στα βρεγμένα μαλλιά κάνει το νερό να βράζει και καίει την τρίχα ! Αποτέλεσμα : κατεστραμμένα μαλλιά !!!

Λάθος 3ο :

Συνήθως κάνοντας μηχανικά κάθε πρωί το μακιγιάζ μας δε δίνουμε τον απαραίτητο χρόνο σε κάθε στάδιο του μακιγιάζ ! Ξεκινώντας με την ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου μας, περνάμε αμέσως στην εφαρμογή του makeup  χωρίς να δώσουμε χρόνο στην επιδερμίδα να απορροφήσει την ενυδατική κρέμα και να προετοιμαστεί για το επόμενο στάδιο ! ΛΑΘΟΣ ! Το λάθος αυτό μειώνει την κάλυψη των προϊόντων μακιγιάζ και χαλάει το οπτικό αποτέλεσμα ! Ανάμεσα σε κάθε βήμα δώστε χρόνο ενός λεπτού και θα δείτε διαφορά !

Λάθος 4ο :

Όταν βγάζουμε τα φρύδια συνήθως στεκόμαστε σε απόσταση πολύ κοντινή στον καθρέφτη ή χρησιμοποιούμε μεγεθυντικό καθρέφτη ! ΛΑΘΟΣ ! Με τον τρόπο αυτό δε βλέπουμε τη γενικότερη εικόνα με αποτέλεσμα να ξεφύγουμε και να αφαιρέσουμε και τρίχες που δε θα έπρεπε ! Βγάζοντας τα φρύδια θα πρέπει τακτικά να σταματάμε, να ελέγχουμε το αποτέλεσμα και να κοιτάμε το σύνολο και την αρμονία και των δύο φρυδιών με το πρόσωπο !

Λάθος 5ο :

Συνηθίζουμε αφού έχουμε ετοιμαστεί, έχουμε φορέσει τα ρούχα μας, να ψεκαζόμαστε με το άρωμά μας ! ΛΑΘΟΣ !Τα αρώματα περιέχουν αιθέρια έλαια και είναι ειδικά κατασκευασμένα να μπορούν να ελευθερώσουν το άρωμά τους κατά την εφαρμογή τους στην επιδερμίδα και με την θερμότητα που αυτή αναπτύσσει ! Με την εφαρμογή τους επάνω στα ρούχα και ανάλογα με τη σύνθεση αυτών το μόνο που θα καταφέρετε είναι να χάσετε το άρωμα ή ακόμα και να μυρίζετε άσχημα !

Λάθος 6ο :

Προσπαθούμε να αποτρέψουμε το πρήξιμο των ματιών με κατάχρηση ενυδατικών προϊόντων για τα μάτια ! ΛΑΘΟΣ ! Το πρήξιμο συνήθως προέρχεται από κατακράτηση υγρών ! Η χρήση ενυδατικών προϊόντων μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα κάνοντας τα μάτια σας να φαίνονται ακόμα πιο πρησμένα και κουρασμένα ! Καλύτερα χρησιμοποίησε μια κρύα κομπρέσα για περίπου 10 λεπτά ! Τα μάτια σου θα δείχουν πολύ πιο ξεκούραστα μετά αφού η κομπρέσα θα πάρει το πρήξιμο !

Λάθος 7ο :

Περιποιούμαστε μόνο το πρόσωπό μας ! ΛΑΘΟΣ ! Ότι φροντίδα εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας, την ίδια πρέπει να εφαρμόζουμε και στο λαιμό αλλά και στο ντεκολτέ μας !

Leave a Reply