Το μούσι … κάνει καλό στην υγεία ;;;

//Το μούσι … κάνει καλό στην υγεία ;;;

Το μούσι … κάνει καλό στην υγεία ;;;

Μια νέα έρευνα φανερώνει την θετική επίδραση που έχει στην υγεία του άνδρα η ύπαρξη τριχών στο πρόσωπο, δηλαδή το μουστάκι και κυρίως το μούσι.

Πρόκειται για μια αυστραλιανή μελέτη που διαπίστωσε τις θετικές επιδράσεις που έχει το μούσι σε διάφορους τομείς της υγείας του άνδρα, με αρχικό την προστασία της περιοχής από τις ηλιακές ακτινοβολίες και τα εγκαύματα. Η τριχοφυία στην περιοχή αυτή προφυλάσσει από τις επιβλαβείς ακτίνες του ηλίου παρέχοντας αντηλιακή προστασία, προφυλάσσοντας από εμφάνιση μελανωμάτων και διατηρώντας την υγεία της επιδερμίδας.

Επίσης, το μούσι προστατεύει και από την πρόωρη γήρανση της περιοχής, διατηρώντας τη υγιή, προστατευμένη, νεανική και φρέσκια, αφού δεν εκτίθεται ούτε στην ηλιακή ακτινοβολία, ούτε στον αέρα, ούτε στη σκόνη και τους ρύπους. Σύμφωνα με την έρευνα, μια πλήρως ανεπτυγμένη γενειάδα και ένα μουστάκι, παρέχουν στην περιοχή αντηλιακή προστασία της τάξης του 95 περίπου τοις εκατό, προστατεύοντας αποτελεσματικά και τυχόν ελιές ή σπίλους που υπάρχουν στην εν λόγω περιοχή ! Το δέρμα διατηρείται ενυδατωμένο και άρα πιο δροσερό, πιο υγιές και πιο νεανικό. Η τριχοφυία προστατεύει εκτός από την υγρασία της περιοχής και τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας που είναι υπεύθυνα για την ελαστικότητά. Έτσι προφυλάσσεται και από εξωτερικές βλάβες αλλά και από την πρόωρη γήρανση και την εμφάνιση ρυτίδων.

Ακόμα, το μούσι και το μουστάκι, προφυλάσσει από διάφορες αλλεργίες και επεισόδια κρίσης άσθματος, αφού προστατεύει από την εισπνοή διαφόρων αλλεργιογόνων στοιχείων (όπως είναι η σκόνη, η γύρη, οι τρίχες, κ.λ.π.) εμποδίζοντας την εισπνοή τους και την είσοδό τους μέσω της αναπνοής. Με τον τρόπο αυτό ειδικά την περίοδο της μεγάλης έξαρσης των αλλεργιών, μπορείτε αφήνοντας το μουστάκι και το μούσι σας να αναπτυχθεί, να αποτρέψεται (φυσικά όχι κατά 100 % αλλά σε ένα αρκετά ικανοποιητικό βαθμό) τα αλλεργικά επεισόδια που κάθε χρόνο σας ταλαιπωρούν.

Τέλος, προστατεύει από τις διάφορες λοιμώξεις οι οποίες συνήθως προκαλούνται από μολύνσεις στην περιοχή, από τραυματισμούς, από ερεθισμούς, από το ξύρισμα, από εγκαύματα, από τρίχες που μεγαλώνουν εσωτερικά, από θυλακίτιδα, από ακμή, καθώς και από πολλούς άλλους εξωτερικούς παράγοντες που μπορούν να τραυματίσουν ή να ερεθίσουν την περιοχή.

Είναι πάντως γεγονός, πως οι περισσότερες μολύνσεις της περιοχής προκαλούνται από το ξύρισμα, γεγονός που πιστοποιούν και όλοι οι άνδρες. Το ξύρισμα ερεθίζει την περιοχή και προκαλεί συχνά τραυματισμούς και μολύνσεις. Με την ανάπτυξη γενειάδας όλα αυτά αποφεύγονται αποτελεσματικά, ενώ παράλληλα ησυχάζει και ηρεμεί και η περιοχή εκείνη του δέρματος.

Φυσικά χρειάζεται περιποίηση και προσεκτική καθαριότητα της περιοχής, γιατί συγκρατεί ρύπους και βρωμιά από το περιβάλλον.

By | 2013-08-06T10:46:23+03:00 August 6th, 2013|Υγεία|0 Comments

Leave A Comment