Τόνος : Το φαγητό που εγκυμονεί κινδύνους … για τις εγκύους !

//Τόνος : Το φαγητό που εγκυμονεί κινδύνους … για τις εγκύους !

Τόνος : Το φαγητό που εγκυμονεί κινδύνους … για τις εγκύους !

Είναι τα ψάρια «κακά» για την υγεία ;

Τα ψάρια όπως γνωρίζουμε είναι από τις πιο υγιεινές τροφές και φυσικά από τους καλύτερους συμμάχους της υγείας μας. Ωστόσο θα μπορούσαν πραγματικά να δημιουργήσουν προβλήματα στην υγεία και αν ναι σε ποιες περιπτώσεις και τι θα πρέπει να προσέχουμε ;

Οι γυναίκες, ειδικά κατά την ευαίσθητη περίοδο της εγκυμοσύνης θα πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικές όχι μόνο στη διατροφή τους αλλά και στα προϊόντα που χρησιμοποιούν γενικότερα, αφού αυτά θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην πορεία της υγείας του εμβρύου.

(!!!) : Έτσι, είναι σημαντικό να αναφέρουμε, πως τα ψάρια αν και εκπληκτικά ωφέλιμη τροφή γενικά, στην περίπτωση της κυήσεως μπορεί να προξενήσουν προβλήματα.

Τα ψάρια & η εγκυμοσύνη …

Όπως έχει διαπιστωθεί από ειδικούς σημαντικό κίνδυνο μπορεί να κρύβουν τα ποταμίσια ψάρια ή τα ψάρια που ψαρεύονται από λίμνες για τις γυναίκες που κυοφορούν.

(!!!) : Τα ποταμίσια ψάρια, όπως και τα ψάρια που ψαρεύονται από λίμνες, ελοχεύουν κινδύνους για την πορεία της εγκυμοσύνης και αυτό επειδή υπάρχει πάντα η πιθανότητα τα νερά από τα οποία προερχόταν το ψάρι να είναι μολυσμένα είτε από βακτήρια είτε από οποιασδήποτε μορφής χημικές ουσίες.

Οι χημικές αυτές ουσίες, καθώς επίσης και διάφορα βακτήρια, μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρές επιπλοκές στην εγκυμοσύνη και να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία του εμβρύου.

(!!!) : Επίσης, τα ψάρια μεγάλου μεγέθους (όπως είναι ο τόνος, το σκουμπρί, ο σολομός, ο ξιφίας και ο καρχαρίας), μπορούν και αυτά να αποτελέσουν απειλή για την υγιή έκβαση της εγκυμοσύνης.

Αυτό συμβαίνει επειδή στα μεγάλα αυτά ψάρια εντοπίζεται μεγαλύτερη ποσότητα μιας οθσίας που ονομάζεται μεθυλάργυρος.

(!!!) : Ο μεθυλάργυρος είναι μια ουσία που μπορεί να παίξει καταστροφικό ρόλο στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος αλλά και του εγκεφάλου των παιδιών !!!

Μια γυναίκα δεν κάνει να τρώει καθόλου τόνο ;;;

Φυσικά και δεν ισχύει κάτι τέτοιο και μάλιστα όχι μόνο με τον τόνο αλλά και με τα υπόλοιπα ψάρια. Αυτό που απαιτείται είναι μεγαλύτερη προσοχή κατά την επιλογή των ψαριών και ίσως λίγο μεγαλύτερη προσοχή για την ποσότητα που καταναλώνει.

(!!!) : Έτσι, πιο συγκεκριμένα για τον τόνο, μια γυναίκα που διατρέχει την περίοδο της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού, δεν θα πρέπει να καταναλώνει μεγαλύτερη ποσότητα από περίπου 170 γραμμάρια την κάθε εβδομάδα.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! : Η γυναίκα κατά την εγκυμοσύνη της θα πρέπει να προσέχει ιδιαίτερα την πρόσληψη υδραργύρου από τα ψάρια που καταναλώνει ! Μεγαλύτερο κίνδυνο αποτελούν τα μεγάλου μεγέθους αρπακτικά ψάρια

By | 2014-06-18T11:31:02+03:00 June 18th, 2014|Υγεία|0 Comments

Leave A Comment