Φέρε το γυμναστήριο … στο σπίτι σου !

//Φέρε το γυμναστήριο … στο σπίτι σου !

Φέρε το γυμναστήριο … στο σπίτι σου !

Όταν τα χρήματα δεν επαρκούν για γυμναστήρια …

Οι δικαιολογίες για να μην πάμε γυμναστήριο … ΠΟΛΛΕΣ ! Είτε δεν έχουμε τα χρήματα να διαθέσουμε για μια εγγραφή στο γυμναστήριο, είτε μας ενοχλεί η πολυκοσμία του γυμναστηρίου και μας κάνει να ντρεπόμαστε, είτε το ωράριο του γυμναστηρίου δεν συμβαδίζει με το άστατο καθημερινό μας πρόγραμμα … το αποτέλεσμα είναι ίδιο : αποφεύγουμε την εγγραφή στο γυμναστήριο και χάνουμε σε υγεία, σε ομορφιά και σε σφριγηλότητα στο σώμα μας !

Τώρα όμως τελείωσαν οι δικαιολογίες ! Όλοι μπορούν με απλά μέσα, που υπάρχουν σε ΚΑΘΕ σπίτι και ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ καθόλου, να γυμναστούν και να αποκτήσουν ένα σώμα δυνατό, καλογραμμωμένο και κυρίως ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΥΓΙΕΣ !

Η σπουδαιότητα της σωματικής άσκησης …

Η σωματική άσκηση επιβάλλεται για κάθε άτομο, άνδρα ή γυναίκα, οποιασδήποτε ηλικίας ! Το σώμα μας όσο το αφήνουμε … τόσο μας αφήνει ! Εκτός από το γεγονός πως η σωματική άσκηση είναι ο καλύτερος σύμμαχος της υγείας μας γενικά και της καρδιάς μας ειδικά, επίσης είναι και ο θεμέλιος λίθος για μια καλή ψυχολογία και ένα σώμα που δεν θα χάσει την ομορφιά του, δεν θα πλαδαρέψει, δεν θα υποστεί εύκολα τα σημάδια του χρόνου και δεν θα γεράσει !

Απλά μέσα για απλές ασκήσεις στο σπίτι !

Νο 1 : Πιείτε νερό και μην πετάξετε τα μπουκαλάκια !

Δύο μικρά μπουκαλάκια του νερού είναι αρκετά για να αποφύγετε να αγοράσετε βαράκια. Γεμίζετε τα βαράκια με νερό και πραγματοποιείται κανονικά όλες τις ασκήσεις που παρέχονται για αλτήρες.

Όταν πλέον έχετε περάσει ένα χρονικό διάστημα και νιώθετε ότι μπορείτε και θέλετε να αυξήσετε το βάρος, αντί για νερό χρησιμοποιήστε άμμο για να γεμίσετε τα μπουκαλάκια και επαναλάβετε τις ίδιες ασκήσεις.

Τα γυμνασμένα χέρια προσδίδουν ομορφιά στο γυναικείο αλλά και στο ανδρικό σώμα. Εκτός αυτού, βοηθούν στις καθημερινές συνήθειες, όπως είναι το να κουβαλάς πολλές σακούλες του σουπερ-μάρκετ χωρίς να υποφέρεις.

Νο 2 : Μην πετάξετε τις παλιές και θεόβαρες αρβύλες σας !

Οι παλιές σας αρβύλες μπορούν να παίξουν τον ρόλο βαριδίων για τα πόδια σας ! Αντί για τα αθλητικά σας παπούτσια φορέστε τις αρβύλες σας και πραγματοποιήστε όλες τις ασκήσεις που διατίθενται για βαράκια ποδιών.

Τα πόδια αποτελούν τα θεμέλια του σώματος γιατί είναι η μεγαλύτερη μυική ομάδα που έχουμε. Οι περισσότεροι όμως κάνουν το λάθος να μην τα γυμνάζουν και να δίνουν έμφαση μόνο στο στήθος και τον κορμό, στους λεγόμενους “μύς του καθρέπτη”, επειδή αυτό αντικρίζουμε πρώτα βλέποντας κάποιον. Αυτό είναι τεράστιο λάθος γιατί θα έπρεπε να ισχύει το αντίθετο. Τα γυμνασμένα πόδια προσφέρουν αντοχή, σταθερότητα και λειτουργικότητα στην καθημερηνότητά μας και πρέπει να τους αποδίδουμε την ίδια ή και περισσότερη προσοχή από άλλες μυικές ομάδες.

Νο 3 : Μια γερή καρέκλα για τέλεια πόδια και αψεγάδιαστους γλουτούς !

Μια γερή και (κυρίως) σταθερή καρέκλα μπορεί να παίξει τον ρόλο του πάγκου για να γυμνάσετε πόδια και γλουτούς. Η άσκηση αυτή είναι γνωστή με το όνομα “καθισμα” και υπόσχεται γλουτούς που όλες οι γυναίκες θα ζηλεύουν !

Οι σφιχτοί γλουτοί είναι κάτι που όλες οι γυναίκες ζηλεύουν και όλοι οι άντρες θαυμάζουν στο γυναικείο κορμί. Δεν είναι τυχαίο που ολοένα και περισσότερες επιθυμούν να αποκτήσουν όμορφα και γυμνασμένα οπίσθια, αφού όχι μόνο βελτιώνεται η εικόνα του σώματος αλλά και η στάση σώματος αποφορτίζοντας τη μέση από τη πίεση.

Νο 4 : Ένας χοντρός σπάγγος και γίνεσαι πάλι παιδί !

Παίρνεις ένα κομμάτι χοντρό σπάγγο και κάνεις δύο χοντρούς κόμπους στις δύο του άκρες για να μπορείς να το κρατάς πιο εύκολα. Η συνέχεια ; Το γνωστό παιχνίδι της παιδικής σου ηλικίας ! Σχοινάκι ! Μια απο τις πιο αποδοτικές αερόβιες ασκήσεις για να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου, να κάψεις πολλές θερμίδες και να χάσεις βάρος !

Η αερόβια άσκηση είναι πολύ σημαντική για την υγεία μας. Ενισχύει την καρδιά, μειώνει το σάκχαρο στο αίμα και βοηθά στην απώλεια κιλών και λίπους. 30 λεπτά μέτριας έντασης, 4-5 φορές την εβδομάδα, θα αποφέρει πολύ σημαντικά οφέλη στον οργανισμό, το σώμα αλλά και την ψυχολογία μας !

Νο 5 : Καλσόν που τρύπησε δεν είναι για πέταμα !

Το παλιό σου καλσόν που ήσουν έτοιμη να πετάξεις στα σκουπίδια μπορεί να σου φανεί πολύ χρήσιμο. Χρησιμοποίησε το όπως χρησιμοποιείς το λάστιχο γυμναστικής. Όπως και στο σχοινάκι, κάνουμε στα δύο άκρα του καλσόν δύο κόμπους, ώστε να είναι πιο εύκολο στο κράτημα. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε ασκήσεις για χέρια, πόδια, γάμπες, μηρούς αλλά και γλουτούς !

sxoinaki-gymnastiki

Οι ασκήσεις με λάστιχα δεν επιβαρύνουν τις αρθρώσεις όσο τα ελεύθερα βάρη και ο κίνδυνος για τραυματισμούς είναι πολύ μικρότερος. Υπάρχει και η δυνατότητα κάθε φορά να γυμνάζεις διαφορετικούς μυς. Πολύ σημαντική είναι επίσης και η αρθρική ευκαμψία που προκύπτει, για κάποιον που πάσχει από ρευματοειδή ή άλλη αρθρίτιδα και έχει μειωμένο εύρος κίνησης.

Νο 6 : Αν δεν έχεις στρώμα γυμναστικής, ξάπλωσε στο χαλί

Αν θες να γυμνάσεις θώρακα, στήθος, χέρια, πόδια και κοιλιακούς απλά ξάπλωσε στο χαλί, πάρε τα βαράκια (τα μπουκαλάκια νερού που είπαμε) και τα λάστιχα ( το τρυπημένο καλσόν) και ξεκίνα τις κατάλληλες ασκήσεις.

Υπάχει μεγάλη ποικιλία ασκήσεων που μπορείς να γυμνάσεις όλο το σώμα και όλες τις μυικές ομάδες.

ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΥΜΝΑΣΤΕΙΣ ;

Τώρα δεν έχεις καμιά δικαιολογία. Ακόμα και αν δεν έχεις χρόνο να τρέχεις στα γυμναστήρια ή την οικονομική άνεση να γραφτείς και να πληρώνεις κάθε μήνα συνδρομή, εμείς σου βρήκαμε τη λύση. Αν και τώρα δε το κάνεις, τότε απλά να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να παραδεχτείς ότι απλά βαριέσαι να μπεις στη διαδικασία.

Το καλοκαίρι όμως πλησιάζει και σκέψου, πόσο θα σου άρεσε να βγείς στη παραλία με ένα κορμί γυμνασμένο, όμορφο και ελκυστικό ;! Η απόφαση είναι δική σου…

 

By | 2021-12-22T20:38:35+02:00 November 24th, 2021|Γυμναστική|0 Comments

Leave A Comment