Φράουλες και οφέλη για την υγεία

//Φράουλες και οφέλη για την υγεία

Φράουλες και οφέλη για την υγεία

Η φράουλα αποτελεί, χωρίς καμία υπερβολή, το πιο δημοφιλές φρούτο στην ιστορία της ανθρωπότητας. Είναι μάλιστα συνδεδεμένη με διάφορους τρόπους με τη ζωή των ανθρώπων και κατέχει πλέον άξια μια ιδιαίτερη θέση στην διατροφή τους.

Η φράουλα, στολίζει σχεδόν κάθε παιδικό γλύκισμα με το ζωηρό κόκκινο παρουσιαστικό της και την ιδιαίτερη γεύση της, ενώ ταυτόχρονα έχει συνδεθεί η παρουσία της με τον ερωτικό πόθο αφού στολίζει στο cinema το τραπέζι κάθε ερωτευμένου ζευγαριού με τη συνοδεία της σαντιγύ και της σαμπάνιας.

Τα οφέλη της φράουλας προς τον οργανισμό και την υγεία

Η φράουλα, εκτός από πολύ νόστιμο φρούτο, είναι και πάρα πολύ ωφέλιμο για τον οργανισμό, και αυτό οφείλεται στις πολλές και εξαιρετικές της ιδιότητες.

  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στον κόσμο, η φράουλα είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Πιο συγκεκριμένα, μια μερίδα από φράουλες, μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό σχεδόν τη μισή ποσότητα βιταμίνης C που έχει ανάγκη για τη διάρκεια της ημέρας. Ως γνωστόν, η βιταμίνη C, αποτελεί και τον κύριο φρουρό τη υγείας του οργανισμού, αφού είναι και η κύρια υπεύθυνη για την ενίσχυση και θωράκιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

  • Παρέχει αντικαρκινική δράση

Φυσικά, με τα αντιοξειδωτικά που περιέχει και την άφθονη βιταμίνη C, η φράουλα, παρουσιάζει ισχυρή αντικαρκινική δράση και γενικότερη δράση κατά των ανωμαλιών της μορφολογίας των κυττάρων. Μάχεται διαρκώς κατά των ελευθέρων ριζών και ενδυναμώνει την άμυνα του οργανισμού.

  • Ελέγχει την κακή χοληστερόλη και την πίεση του αίματος

Η φράουλα ενισχύει την καλή λειτουργία της καρδιάς, αποτρέποντας καρδιακά επεισόδια, ελέγχοντας τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης και παρέχοντας αντιφλεγμονώδη δράση που διασφαλίζει την γενικότερη υγεία της καρδιάς και κατ’επέκταση του οργανισμού ολόκληρου. Παράλληλα φροντίζει και για τη διατήρηση της πίεςσης του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα.

  • Λειτουργεί κατά των φλεγμονών

Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία αλλά και τα φυτοχημικά που αποδεικνύεται ότι περιέχονται στις φράουλες, λειτουργούν κατασταλτικά στις φλεγμονές των αρθρώσεων που συνήθως οδηγούν σε αρθρίτιδα ή ακόμα και σε καρδιακά νοσήματα.

  • Αποτρέπει προβλήματα όρασης

Η φράουλα λόγω των άφθονων αντιοξειδωτικών στοιχείων της, βοηθάει καταλυτικά και στην πρόληψη ασθενειών σχετικές με την όραση όπως είναι ο καταρράκτης που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε τύφλωση.

Η βιταμίνη C που περιέχεται στη φράουλα ενισχύει δραστικά τον κερατοειδή και τον αμφιβληστροειδή χιτώνα των ματιών αποτρέποντας έτσι την έκθεσή τους στις ελεύθερες ρίζες των ηλιακών ακτινοβολιών που μπορεί να τα βλάψουν ανεπανόρθωτα.

  • Χαρίζει νεανική επιδερμίδα

Η βιταμίνη C είναι πρωταρχικής σημασίας για την παραγωγή του κολλαγόνου. Όπως είναι γνωστό, το κολλαγόνο, είναι το μυστικό για τη διατήρηση και τη βελτίωση της όψηςκαι της ελαστικότητας της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα αποτρέπει την πρόωρη γήρανση και την εμφάνιση των ενοχλητικών σημαδιών του χρόνου.

Με τη βιταμίνη C αυξάνεται η παραγωγή του κολλαγόνου από τον οργανισμό που εν συνεχεία μάχεται κατά των ρυτίδων για να σας προσφέρει επιδερμίδα δροσερή και νεανική.

  • Βοηθούν στον έλεγχο του σωματικού βάρους

Οι φράουλες είναι ένα φρούτο χαμηλό σε θερμιδική αξία, χωρίς λιπαρά και χαμηλό εκ φύσεως σε ζάχαρη και νάτριο, γεγονός που τις καθιστά νούμερο ένα φρούτο για την απώλεια βάρους.

Με την διατήρηση ενός σωματικού βάρους χαμηλού, ο οργανισμός αυτόματα αποκτά γερές βάσεις και άμυνες κατά του διαβήτη τύπου 2 αλλά και κατά των καρδιακών νοσημάτων που αυξάνονται κατακόρυφα με την αύξηση του σωματικού βάρους.

 

By | 2013-03-25T19:10:20+02:00 March 25th, 2013|Υγεία|0 Comments

Leave A Comment