Φροντίδα για την επιδερμίδα σου πριν και μετά τον ήλιο … !!!

//Φροντίδα για την επιδερμίδα σου πριν και μετά τον ήλιο … !!!

Φροντίδα για την επιδερμίδα σου πριν και μετά τον ήλιο … !!!

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η επίδραση των ηλιακών ακτινοβολιών στο δέρμα μας είναι ιδιαιτέρως αρνητική όπως και ότι η προστασία μας πριν εκτεθούμε σε αυτές κρίνεται απολύτως απαραίτητη. Πολλοί όμως από μας συνηθίζουμε να αμελούμε την επιδερμίδα μας μετά την ηλιοθεραπεία, κάτι που αποτελεί μέγιστο λάθος μιας και η φροντίδα της την δεδομένη χρονική στιγμή είναι εξίσου απαραίτητη, ειδικά αν θέλουμε να αποφύγουμε το ξεφλούδισμα, τις κοκκινίλες και την ξηρότητα. Δες πώς θα το πετύχεις και πώς να παρασκευάσεις τα δικά σου προϊόντα φτιαγμένα από φυσικά συστατικά!

  • Πώς θα καταπολεμήσω την αφυδάτωση της επιδερμίδας μου ;;;

Αποτελεί το πιο σύνηθες πρόβλημα μετά την έκθεση στον ήλιο. Προκειμένου λοιπόν να την καταπολεμήσετε και να αποτρέψετε τον σχηματισμό λεπτών ρυτίδων, που εμφανίζονται ως αποτέλεσμα, φροντίστε να:

  1. Απαλλάσσετε άμεσα το δέρμα σας απ’ το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο της πισίνας, κάνοντας ντους με καθαρό νερό
  2. Να πίνετε καθημερινά τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό και να τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά για να ενυδατώνεται ο οργανισμός από μέσα ! Προσπαθήστε να αποφεύγετε την καφεΐνη και τα αλκοολούχα ποτά.
  3. Να κάνετε 1 φορά την εβδομάδα απολέπιση για να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα. Ύστερα να χρησιμοποιείτε πάντα μια ενυδατική κρέμα που να εισχωρεί και στις πιο βαθιές στοιβάδες του δέρματος και να προσφέρει ενυδάτωση, λάμψη και ελαστικότητα στην επιδερμίδα.
  4. Να μην παραλείπετε ποτέ τη χρήση αντηλιακού. Τις πρώτες μέρες της έκθεσής σας στον ήλιο ο δείκτης προστασίας πρέπει να είναι υψηλός. Με το πέρασμα των ημερών μπορείτε να τον μειώνετε.
  5. Αμέσως μετά την έκθεσή σας στον ήλιο και το κρύο ντουζ εφαρμώστε ένα after sun αντί για την καθιερωμένη σας κρέμα σώματος. Τα συγκεκριμένα προϊόντα περιέχουν βιταμίνη Ε, που δρουν κατά των ελεύθερων ριζών, ανακουφίζουν από κοκκινίλες, τραβήγματα, ελαφριά εγκαύματα και κάψιμο, βοηθούν την επιδερμίδα να αποκτά ομοιόμορφο χρώμα και ενυδατώνουν το δέρμα παρέχοντάς του πολλά ευεργετικά συστατικά
  6. Παρασκευάστε μία ενυδατική κρέμα μόνοι σας με τον εξής τρόπο:

Προσθέστε σε κρέμα βάσης καλέντουλα (30 mL) αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου (6 σταγόνες), γερμανικού χαμομηλιού (8 σταγόνες) και σανδάλου (4 σταγόνες) και απλώστε το μείγμα στο δέρμα σας μετά το καθημερινό σας ντους.

  • Πώς θα καταπολεμήσω τις κοκκινίλες απ’ τον ήλιο στο δέρμα μου ;;;

Οι κοκκινίλες που εμφανίζονται μετά την έκθεσή μας στο ήλιο αποτελούν δείγμα της ταλαιπωρίας την οποία υπέστη το δέρμα μας και πιθανώς στο γεγονός ότι αμελήσατε να την προστατεύσετε. Για να επανορθώσετε:

  1. καταναλώστε φρέσκους χυμούς μιας και οι βιταμίνες που περιέχουν μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά βοηθητικές για την επιδερμίδα σας
  2. κάντε ένα δροσερό ντους
  3. αλειφτείτε με κάποιο ενυδατικό προϊόν ήπιο με την επιδερμίδα που να μην την ερεθίσει περισσότερο. Καλύτερα να επιλέξετε προϊόντα που είναι αποκλειστικά για ευαίσθητες επιδερμίδες και που δεν περιέχουν οινόπνευμα.
  4. αποφύγετε τα στενά ρούχα
  5. παρασκευάστε ένα καταπραϋντικό προϊόν αναμειγνύοντας gelaloe vera (50 ml) με γερμανικό χαμομήλι σε μορφή αιθέριου ελαίου (10 σταγόνες) και μέντα σε μορφή αιθέριου ελαίου (7 σταγόνες). Στην συνέχεια απλώστε το επάνω στις κοκκινίλες και αφήστε το έως ότου απορροφηθεί.

( !!! ) : Τα συστατικά που προτείνονται για την παρασκευή των προϊόντων μπορείτε να τα βρείτε σε φαρμακεία με ομοιοπαθητικά φάρμακα και σε καταστήματα με οικολογικά προϊόντα!!!

  • Πώς θα καταπολεμήσω το ξεφλούδισμα της επιδερμίδας μου ;;;

Μετά την εμφάνιση κοκκινίλων συνήθως ακολουθεί το ξεφλούδισμα της επιδερμίδας. Και ενώ εσείς νομίζετε ότι προσέξατε αρκετά να μην συμβεί αυτό, τελικά συνέβη ! Μπορεί να φορέσατε αντηλιακό, να μην κάτσατε πολύ ώρα στον ήλιο και να φορούσατε γυαλιά και καπέλο. Τότε τί έφταιξε; Πολύ σημαντική είναι η προετοιμασία της επιδερμίδας πριν εκτεθεί στις ηλιακές ακτινοβολίες. Και τί εννοώ :

  1. τους καλοκαιρινούς μήνες είναι καλό για την επιδερμίδα μας να κάνουμε μπάνιο με κρύο νερό, ή έστω χλιαρό. Το πολύ ζεστό νερό είναι το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε στο δέρμα σας. Το ευαισθητοποιεί και το μαλακώνει τόσο που είναι εύκολο να καταστραφεί και να ξεφλουδίσει.
  2. φροντίστε να παρέχετε στην επιδερμίδα σας άφθονη ενυδάτωση (πίνοντας πολύ νερό, χυμούς κ.λ.π.)
  3. αυτό που συνίσταται είναι να μην αμελείτε ποτέ την αντηλιακή προστασία σας ΠΡΙΝ την έκθεση.
  4. αλοίψτε το σώμα σας με μια ενυδατική λοσιόν αμέσως μετά το κρύο ντουζ που οι πόροι είναι ακόμα ανοιχτοί και η ενυδάτωση θα εισχωρήσει σε βάθος. Tip: Αν αντί για ενυδατική κρέμα χρησιμοποιήσετε κάποιο έλαιο σώματος το δέρμα σας θα ενυδατωθεί αλλά και θα λάμπει όλη την υπόλοιπη ημέρα !
  5. Η απολέπιση είναι το Α και το Ω για την ομορφιά και την υγεία της επιδερμίδας όμως πολλές τείνουν να το αμελούν. Κάνοντας ένα peeling στο σώμα σας μια φορά την εβδομάδα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και την κατεστραμένη εξωτερική στοιβάδα του δέρματος. Έτσι δε θα έχετε το φόβο να ξεφλουδίσετε και να υποστείτε αυτό το αντιαισθητικό αποτέλεσμα με τις δυσχρωμίες και τις κοκκινίλες. Δώστε βάση λοιπόν και θεωρήστε το απαραίτητη φροντίδα μέσα στην εβδομάδα.
  6. Παρασκευάστε ένα καταπραϋντικό προϊόν αναμειγνύοντας σε 50 ml βαλσαμόλαδου (hipericum perforatum) με αιθέριο έλαιο σάνδαλο (10 σταγόνες) και αιθέριο έλαιο λεβάντας (20 σταγόνες).

Τί να κάνεις σε περίπτωση εγκαύματος

Εάν παρατηρήσεις έντονο κοκκίνισμα, κάψιμο ή πόνο σε κάποιο σημείο του σώματος, τότε άπλωσε άμεσα μια κρέμα με αντιφλεγμονώδη δράση. Αυτή θα απαλύνει τον πόνο και θα περιορίσει το έγκαυμα. Αργότερα μπορείς να αλείψεις ένα δροσιστικό τζελ αλόης.

egkauma-apo-ton-hlio

ΠΡΟΣΟΧΗ : Μην ξεφλουδίζεις με τα χέρια σου τις πέτσες ! Αυτή η κακή συνήθεια που όλοι μας έχουμε κάνει μπορεί να προκαλέσει μεγάλη δυσχρωμία στο δέρμα και ίσως και μόνιμα σημάδια !!

Τροφές για να μειώσεις τη φλεγμονή που δημιουργείται στο δέρμα σου από τον ήλιο

Υπάρχουν τροφές που πρέπει να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου και ειδικά το καλοκαίρι. Όπως είπαμε ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει ακόμα και φλεγμονή στο δέρμα σου. Δώσε βάση λοιπόν στη διατροφή γιατί μπορεί να γίνει σύμμαχος στον αγώνα κατά της ανάπτυξης μελανώματος. Σημαντικές τροφές είναι η ντομάτα, το καρότο, το καρπούζι, το μπρόκολο, τα σταφύλια αλλά και τα μπαχαρικά και τα βότανα όπως : ο κουρκουμάς, το δεντρολίβανο και το τζίντζερ.

By | 2021-06-06T15:49:16+03:00 June 6th, 2021|Ομορφιά|0 Comments

Leave A Comment