Φροντίδα για την επιδερμίδα σου μετά τον ήλιο … !!!

//Φροντίδα για την επιδερμίδα σου μετά τον ήλιο … !!!

Φροντίδα για την επιδερμίδα σου μετά τον ήλιο … !!!

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η επίδραση των ηλιακών ακτινοβολιών στο δέρμα μας είναι ιδιαιτέρως αρνητική όπως και ότι η προστασία μας πριν εκτεθούμε σε αυτές κρίνεται απολύτως απαραίτητη. Πολλοί όμως από μας συνηθίζουμε να αμελούμε την επιδερμίδα μας μετά την ηλιοθεραπεία, κάτι που αποτελεί μέγιστο λάθος μιας και η φροντίδα της την δεδομένη χρονική στιγμή είναι εξίσου απαραίτητη, ειδικά αν θέλουμε να αποφύγουμε το ξεφλούδισμα, τις κοκκινίλες και την ξηρότητα. Δες πως θα το πετύχεις παρασκευάζοντας τα δικά σου προϊόντα φτιαγμένα από φυσικά συστατικά!

  • Πώς θα καταπολεμήσω την αφυδάτωση της επιδερμίδας μου ;;;

Αποτελεί το πιο σύνηθες πρόβλημα μετά την έκθεση στον ήλιο. Προκειμένου λοιπόν να την καταπολεμήσετε και να αποτρέψετε τον σχηματισμό λεπτών ρυτίδων, που εμφανίζονται ως αποτέλεσμα, φροντίστε να:

  1. Απαλλάσσετε άμεσα το δέρμα σας απ’ το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο της πισίνας, κάνοντας ντους με καθαρό νερό αλλά και να πίνετε καθημερινά τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό.
  2. Παρασκευάστε μία ενυδατική κρέμα με τον εξής τρόπο:

Προσθέστε σε κρέμα βάσης καλέντουλα (30 mL) αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου (6 σταγόνες), γερμανικού χαμομηλιού (8 σταγόνες) και σανδάλου (4 σταγόνες) και απλώστε το μείγμα στο δέρμα σας μετά το καθημερινό σας ντους.

  • Πώς θα καταπολεμήσω τις κοκκινίλες απ’ τον ήλιο στο δέρμα μου ;;;

Οι κοκκινίλες που εμφανίζονται μετά την έκθεσή μας στο ήλιο αποτελούν δείγμα της ταλαιπωρίας την οποία υπέστη το δέρμα μας και πιθανώς στο γεγονός ότι αμελήσατε να την προστατεύσετε. Για να επανορθώσετε:

  1. Καταναλώστε φρέσκους χυμούς μιας και οι βιταμίνες που περιέχουν μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά βοηθητικές για την επιδερμίδα σας, κάντε ένα δροσερό ντους, αλειφθείτε με κάποιο ενυδατικό προϊόν και τέλος αποφύγετε τα στενά ρούχα!
  2. Παρασκευάστε ένα καταπραϋντικό προϊόν αναμειγνύοντας gelaloe vera (50 ml) με γερμανικό χαμομήλι σε μορφή αιθέριου ελαίου (10 σταγόνες) και μέντα σε μορφή αιθέριου ελαίου (7 σταγόνες). Στην συνέχεια απλώστε το επάνω στις κοκκινίλες και αφήστε το έως ότου απορροφηθεί.

( !!! ) : Τα συστατικά που προτείνονται για την παρασκευή των προϊόντων μπορείτε να τα βρείτε σε φαρμακεία με ομοιοπαθητικά φάρμακα και σε καταστήματα με οικολογικά προϊόντα!!!

  • Πώς θα καταπολεμήσω το ξεφλούδισμα της επιδερμίδας μου ;;;

Μετά την εμφάνιση κοκκινίλων συνήθως ακολουθεί το ξεφλούδισμα της επιδερμίδας ενώ τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος για να το υποστούν, είναι αυτά στα οποία πέφτουν κάθετα οι ηλιακές ακτίνες.

Αντιμετωπίστε το:

  1. Φροντίστε να παρέχετε στην επιδερμίδα σας άφθονη ενυδάτωση (πίνοντας πολύ νερό, χυμούς, τοποθετώντας ενυδατικές κρέμες) αν και αυτό που συνίσταται κυρίως είναι να μην αμελείτε την αντηλιακή προστασία σας ΠΡΙΝ την έκθεση.
  2. Παρασκευάστε ένα καταπραϋντικό προϊόν αναμειγνύοντας σε 50 ml βαλσαμόλαδου (hipericum perforatum) με αιθέριο έλαιο σάνδαλο (10 σταγόνες) και αιθέριο έλαιο λεβάντας (20 σταγόνες).
By | 2014-08-20T12:59:14+00:00 August 20th, 2014|Ομορφιά|0 Comments

Leave A Comment