Φρόντισε τα πόδια σου με προϊόντα φτιαγμένα … απ’ τα χεράκια σου χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά !!!

//Φρόντισε τα πόδια σου με προϊόντα φτιαγμένα … απ’ τα χεράκια σου χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά !!!

Φρόντισε τα πόδια σου με προϊόντα φτιαγμένα … απ’ τα χεράκια σου χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά !!!

Ολόκληρο τον χρόνο, λόγω της μεγάλης καταπόνησής τους, η φροντίδα των ποδιών μας είναι απαραίτητη υπόθεση. Ιδιαιτέρως τώρα το καλοκαίρι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν παίρνει αναβολή αφού σε αντίθετη περίπτωση εξ’ αιτίας της ζέστης είναι πιθανό να προκληθούν διάφορα προβλήματα ενώ παράλληλα όλοι θέλουμε να διατηρούμε την όμορφη εικόνα τους. Δες παρακάτω εύκολες και γρήγορες συνταγές που μπορείς να δημιουργήσεις για να επιτύχεις το καλύτερο αποτέλεσμα!

  • Σε τι υπόκεινται τα πόδια μας καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου ;;;

Αν ανήκετε στους επαγγελματίες των οποίων η εργασία περιλαμβάνει πολύωρη ορθοστασία τότε η καταπόνηση των ποδιών σας είναι σίγουρα εμφανής. Σε συνδυασμό μάλιστα με την παχυσαρκία ή τα λάθος παπούτσια το πρόβλημα επιδεινώνεται περισσότερο. Πιο συγκεκριμένα, οι 30 αρθρώσεις, τα 26 οστά, τα νεύρα, τα αιμοφόρα αγγεία και οι μύες που απαρτίζουν τα πόδια μας λειτουργούν συνδυαστικά σε κάθε μας βήμα, ή ακόμα και όταν στεκόμαστε ακίνητοι, προκειμένου να σηκώσουν απλά το βάρος μας γεγονός που επιβαρύνει όλο αυτό το σύστημα που μόλις περιγράψαμε. Επίσης, η τριβή που συντελείται ανάμεσα στο παπούτσι και το πόδι μας οδηγεί στην δημιουργία σκληρύνσεων ενώ, ειδικά τώρα την περίοδο του καλοκαιριού, η έντονη εφίδρωση που προκαλείται σ’ αυτό το σημείο ευνοεί την ύπαρξη βακτηριδίων επιφέροντας κακοσμία και εμφάνιση μυκήτων!

  • Πώς θα αντιμετωπίσω την κούραση των ποδιών μου;

1.Προσφέρετε στα πόδια σας ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο με –κατά προτίμηση- χλιαρό νερό. Διαλύστε μέσα άλατα μπάνιου ή ακόμα και μαγειρικό αλάτι (μία χούφτα αρκεί) και προσθέστε 3-4 σταγόνες λεβάντα σε μορφή αιθέριου ελαίου.

2.Μπορείτε επίσης να παρασκευάσετε μόνοι σας μία μάσκα ποδιών με τον εξής τρόπο: Χτυπήστε σε ένα μπλέντερ 1 μικρό αγγούρι, φρέσκα φύλλα μέντας ( 2 κουταλιές), αιθέριο έλαιο μέντας ( 2 σταγόνες), γιαούρτι (6 κουταλιές) και πράσινο άργιλο (1 κουταλιά) έως ότου ομογενοποιηθούν. Στην συνέχεια απλώστε το μείγμα στα πέλματά σας και αφού αυτό στεγνώσει, ξεβγάλετε τα πόδια σας με κρύο νερό!

( !!! ) : Καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής μας υπολογίζεται ότι τα πόδια μας διανύουν περίπου 112.000 χλμ. !!!

  • Πώς θα καταπολεμήσω σκληρύνσεις και μύκητες στα πόδια μου;;;

1.Φροντίστε να τρίβετε καθημερινά τις σκληρές περιοχές των ποδιών σας με κάποια λίμα ή με ελαφρόπετρα ενώ μία φορά κάθε εβδομάδα, αφού αλείψετε τα πέλματα σας με κρέμα, φορέστε τις βαμβακερές σας κάλτσες και κοιμηθείτε.

2.Σημαντικό είναι επίσης να μην αμελείτε την περιποίηση στα άκρα αφού υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστούν μύκητες. Οι μύκητες είναι μια λοίμωξη που εμφανίζεται πολύ συχνά στο πέλμα. Αθλητές που περπατούν ξυπόλυτοι μέσα σε υγρά μέρη είναι εύκολο να κολλήσουν ο ένας τον άλλον αφού αυτή η λοίμωξη μεταδίδεται άμεσα αλλά και έμμεσα με την κοινή χρήση κάποιων αντικειμένων.

Απόφυγε λοιπόν να περπατάς χωρίς σαγιονάρες σε πισίνες και αποδυτήρια, στέγνωσε καλά τα πόδια σου μετά το μπάνιο, ακόμα και μέσα στα δάχτυλα και φρόντισε τα παπούτσια σου να είναι από δέρμα ή άλλο υλικό που αναπνέει.

Αν θέλετε να αντιμετωπίσετε τους μύκητες με φυσικό τρόπο δεν έχετε παρά να  ανακατέψετε (3 κουταλιές) γιαούρτι(φυσικό) και (1 κουταλιά) μέλι. Το μείγμα αυτό εκτός από το να το φας, έχει και άλλες χρήσεις. Βοηθάει στην εξισορρόπηση του pH στο δέρμα με τα προβιοτικά, τα οργανικά οξέα και τα ένζυμα που περιέχει, εμποδίζει την ανάπτυξη μυκήτων και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.

Η διαδικασία είναι απλή. Απλώς απλώστε πάνω στην περιοχή και αφήστε για 20 λεπτά. Ύστερα ξεβγάλτε με χλιαρό νερό και επαναλάβετε 2 φορές τη μέρα.

3.Παρασκευάστε μία ενυδατική κρέμα κατάλληλη για μασάζ ποδιών ως εξής:

Ζεστάνετε 2 κουταλιές βούτυρο κακάο μέσα σε μπεν μαρί και στην συνέχεια προσθέστε πέταλα καλέντουλας (2 κουταλιές), βάμμα καλέντουλας (2 κουταλιές) και άνθη χαμομηλιού (1 κουταλιά). Τέλος, αφού τα ανακατέψετε καλά, αλείψτε το μείγμα στα πέλματά σας κάνοντας παράλληλα μασάζ !

4. Φτιάξτε δικό σας σπιτικό scrub. Η απολέπιση είναι βασικό βήμα πριν την ενυδάτωση που δεν πρέπει να παραλείπουμε. Για να είναι τα πόδια σας απαλά και χωρίς σκληρύνσεις θα πρέπει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να αφιερώνετε λίγο χρόνο στην απολέπιση. Τα νεκρά κύτταρα και τα βακτήρια κλείνουν τους πόρους του δέρματος και δε το αφήνουν να αναπνεύσει.

Το καλύτερο φυσικό πίλινγκ που προτείνουν οι ειδικοί είναι η ανάμειξη ελαιόλαδου με ζάχαρη σε ίσα μέρη.Το μίγμα αυτό είναι πολύ εύκολο, θρέφει σε βάθος τις σκασμένες φτέρνες και τις ενυδατώνει εντελώς φυσικά !

  • Πώς θα καταπολεμήσω την εφίδρωση και την κακοσμία στα πόδια μου;;;

1.Αποφύγετε συνθετικά υλικά (σε κάλτσες και παπούτσια) και φροντίζετε να αερίζονται καθημερινά τα παπούτσια σας.

2.Παρασευάστε ένα αποσμητικό σπρέι ποδιών ως εξής:

Ρίξτε μέσα σ‘ ένα μπουκάλι το οποίο ψεκάζει φρέσκο χυμό λεμονιού ( 2 κουταλάκια), βότκα (2 κουταλιές), λεμόνι σε μορφή αιθέριου ελαίου (3 σταγόνες), tea tree σε μορφή αιθέριου ελαίου (3 σταγόνες) και νερό (2 κουταλιές) και αναμείξτε τα όλα μαζί καλά. Πριν το χρησιμοποιήσετε ανακινείστε καλά, ψεκάστε και αρωματίστε τα πόδια σας με τον πιο φυσικό τρόπο!

3. Κάνε μασάζ στα πόδια με τη βοήθεια ενός λεμονιού αμέσως μετά το μπάνιο. Το λεμόνι συγκρατεί τον ιδρώτα που είναι υπεύθυνος για την κακοσμία.

4. Ρίξε μέσα στα παπούτσια σου λίγο ταλκ. Το ταλκ απορροφά τον ιδρώτα και αρωματίζει ελαφρά.

Με αυτούς τους εντελώς φυσικούς τρόπους πες αντίο στην κακοσμία για να μην αισθάνεσαι πια άβολα με τα πόδια σου.

  • Τί να κάνω με τους κάλους στα πόδια μου;

Οι κάλοι δεν είναι μόνο αντιαισθητικοί και χαλάνε την όμορφη εικόνα των ποδιών μας αλλά μετατρέπουν και το περπάτημα σε μια επίπονη διαδικασία ! Πόσο άσχημο να θες να περπατήσεις, να πας μια βόλτα απολαμβάνοντας τη φύση, να πας για ψώνια με τις φίλες σου ή να γυμναστείς και να μη μπορείς επειδή έχεις βγάλει κάλο στα πόδια που δε σε αφήνει  να κάνεις βήμα!

kalos-sta-podia

1. Μαλάκωσε τους κάλους με ένα 15λεπτο ποδόλουτρο με αλεύρι βρώμης και χλιαρό νερό. Η διαφορά θα είναι αισθητή μετά.

2. Δέσε μια φέτα ανανά στον κάλο και κοιμήσου. Το πρωί θα έχει αποκολληθεί ή τουλάχιστον θα έχει μαλακώσει και θα είναι εύκολο να απομακρυνθεί.

Μια καλή συμβουλή είναι να αποφεύγεις όσο γίνεται τα τακούνια που πιέζουν πολύ τα δάχτυλα και να διαλέγεις παπούτσια με μαλακό δέρμα που προσαρμόζονται ιδανικά στο σχήμα του ποδιού.

Επισκευτείτε έναν ποδολόγο

Την καλύτερη φροντίδα, διάγνωση και θεραπεία για τα πόδια σας θα την βρείτε στο ιατρείο ένος ειδικού στην ποδολογία. Τα σύγχρονα μηχανήματα σε συνδυασμό με τις εξειδικευμένες γνώσεις του γιατρού θα δώσουν τη λύση στο κάθε πρόβλημα ξεχωριστά.

Μπορεί να χρειάζεται η δική μας περιποίηση σε καθημερινή βάση για την υγεία και την υγιεινή των ποδιών μας, όμως μια επίσκεψη σε έναν ειδικό όταν υπάρχει ένδειξη κάποιας ασθένειας κρίνεται απολύτως απαραίτητη. Όσο πιο γρήγορα εντοπίσουμε ένα πρόβλημα τόσο πιο εύκολα θα το αντιμετωίσουμε.

By | 2021-12-22T20:20:36+02:00 November 27th, 2021|Ομορφιά|0 Comments

Leave A Comment