Χαρείτε τις γιορτές χωρίς να επιβαρύνετε τη σιλουέττα σας

//Χαρείτε τις γιορτές χωρίς να επιβαρύνετε τη σιλουέττα σας

Χαρείτε τις γιορτές χωρίς να επιβαρύνετε τη σιλουέττα σας

Οι γιορτές έρχονται και όλοι πλημμυρίζουμε από χαλαρή και χαρούμενη διάθεση. Τα σπίτια ευωδιάζουν από γλυκές μυρωδιές μελομακάρονων και κουραμπιέδων και το γιορτινό τραπέζι είναι προ των πυλών. Μέσα στο κλίμα της εύθυμης εορταστικής ατμόσφαιρας, ακόμα και οι πιο αυστηροί με τη διατροφή τους, χαλαρώνουν και απολαμβάνουν τα γιορτινά εδέσματα και τη ζεστασιά του αλκοόλ.

Δεν χρειάζεται να προβεί κανείς σε ακρότητες για να διατηρήσει το βάρος του σταθερό κατά τη διάρκεια των γιορτών, απλά να απολαύσει με μέτρο και χωρίς υπερβολές το φαγητό και το ποτό του, και να ακολουθήσει μερικά έξυπνα tips που θα τον βοηθήσουν να μην χάσει τον έλεγχο.

Tips για να χαρείτε τις γιορτές χωρίς να χαλάσετε τη φόρμα σας

  • Πριν τις γιορτές ζυγίζεστε για να γνωρίζετε ακριβώς σε ποια κιλά βρισκεστε, και φροντίζετε να ζυγίζεστε τακτικά και ενδιάμεσα, ούτως ώστε να μην χάσετε τον έλεγχο του βάρους σας.
  • Βάλτε ένα πιο χαλαρό όριο στην ποσότητα του φαγητού και των θερμίδων που θα καταναλώνετε ημερησίως, ώστε να χαρείτε τα γιορτινά εδέσματα, να μην καταπιεστείτε, αλλά ταυτόχρονα να μην ξεφύγετε και εντελώς από τα όρια.
  • Καταναλώστε αλκοόλ με μέτρο. Εκτός του ότι πίνοντας θα καταναλώσετε και μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού, θα είναι πολύ επώδυνη και η επόμενη ημέρα που ο οργανισμός θα είναι αφιδατωμένος από την κατάχρηση.
  • Πίνετε ενδιάμεσα άφθονο νερό που θα σας αποτρέψει από το να πιείτε πολύ αλκοόλ και να φάτε πολύ φαγητό.
  • Μην πέσετε με τα μούτρα στο φαγητό. Σκοπός είναι να περάσετε μια όμορφη βραδιά με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και όχι το ίδιο το φαγητό, το οποίο είναι απλά για να συνοδεύσει την όμορφη βραδιά.
  • Ακόμα και τις ημέρες των εορτών μην αφήσετε τις αθλητικές σας δραστηριότητες ή το γυμναστήριο. Αν δεν είναι εφικτό, ακόμα και ένας περίπατος με φίλους ή την οικογένεια θα σας κρατήσει σε φόρμα ενώ παράλληλα θα σας διασκεδάσει.
  • Οργανώστε μια εκδρομή που θα τη συνδυάσετε με κάποιο χειμερινό σπορ ή με κάποια άλλη σωματική δραστηριότητα όπως κολύμπι, ποδήλατο, μπάσκετ, ποδόσφαιρο ή οποιοδήποτε άθλημα επιθυμείτε. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να χαρείτε και τη φύση με τα όμορφα τοπία αλλά και να γυμναστείτε.
  • Σκοπός δεν είναι να καταπιεστείτε και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σας χαλάσει τη διάθεση ένας διατροφικός περιορισμό μέρες εορτών. Ακόμα και μια μικρή απόκλιση από τα όρια που έχετε θέσει δεν χρειάζεται να σας αποθαρρύνει. Τις μέρες των εορτών είναι σίγουρο πως θα ξεφύγετε διατροφικά και είναι κατανοητό. Τα όρια θα τα ξεπεράσετε. Απλά τα έχετε θέσει για να έχετε έναν έλεγχο της κατάστασης και κυρίως έναν έλεγχο του εαυτού σας.

 

By | 2012-12-13T17:30:56+02:00 December 13th, 2012|Αδυνάτισμα|0 Comments

Leave A Comment