Χείλη για … φίλημα!!! Διατήρησέ τα ενυδατωμένα και απαλά με εύκολους και φυσικού τρόπους …

Τα χείλη μας, όπως και η περιοχή γύρω απ’ αυτά, είναι αρκετά ευαίσθητα σημεία αφού δεν διαθέτουν την αντίστοιχη φυσική προστασία με τα υπόλοιπα σημεία του προσώπου μας- γεγονός που καθιστά την ενυδάτωσή τους από μέρους μας επιτακτική ανάγκη προκειμένου να αποφύγουμε την εμφάνιση ξηρότητας, κοκκινίλας, σκισίματος αλλά και την εμφάνιση ενοχλητικών γραμμών και ρυτίδων !!!

  • Πώς θα αποτρέψω την αφυδάτωση και την ξηρότητα στα χείλη μου ;;;

Οι εναλλαγές θερμοκρασίας και ο αέρας είναι δύο ενδεικτικοί μόνο ‘εχθροί’ των χειλιών μας. Η συγκεκριμένη περιοχή απειλείται από αρκετούς κινδύνους επομένως κρίνεται απαραίτητο εμείς οι ίδιοι να την οχυρώσουμε κατάλληλα ώστε να αποτρέψουμε δυσάρεστα αποτελέσματα όπως ερυθρότητα ή ακόμα και πληγές. Για να το πετύχουμε, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε πρωί και βράδυ, αλλά και φυσικά κάθε φορά που βγαίνουμε έξω, ένα ενυδατικό balm κατά προτίμηση με SPF ενώ στην επιλογή των κραγιόν σας καλό θα είναι να προσανατολίζεστε προς τα προϊόντα που περιέχουν λιπαρά συστατικά όπως για παράδειγμα έλαια, κερί κ. α !
  • Πώς θα καταπολεμήσω τις γραμμές και τις ρυτίδες γύρω απ’ τα χείλη μου ;;;

Οι αντιαισθητικές γραμμές γύρω απ’ την περιοχή των χειλιών δυσκολεύουν το μακιγιάζ μας και μας προσθέτουν παραπάνω χρόνια! Προκειμένου λοιπόν να τις καταπολεμήσουμε, θα πρέπει να φροντίζουμε την συστηματική ενυδάτωση της συγκεκριμένης περιοχής με ειδικά προϊόντα που το επιτυγχάνουν αλλά και εντάσσοντας στο καθημερινό μας πρόγραμμα- ιδανικά το βράδυ, με την τοποθέτηση της αντίστοιχης κρέμας- ένα απαλό μασάζ. Θεωρείται αυτονόητο φυσικά ότι το κάπνισμα αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες εμφάνισης ρυτίδων πάνω απ’ το άνω χείλος επομένως διακόψτε το άμεσα.
  • Μπορώ να παρασκευάσω προϊόντα που θα αναδείξουν τα χείλη μου ;;;

Φυσικά! Υπάρχουν πολλοί απλοί και εύκολοι τρόποι για να επιτύχουμε την ενυδάτωση στην οποία αποσκοπούμε και μάλιστα με απόλυτα φυσικά μέσα!

Για απαλά και ενυδατωμένα χείλη:

  1. Διαλύστε 10 σταγόνες γεράνι, 5 σταγόνες λεβάντα και 10 σταγόνες χαμομήλι (γερμανικό) μέσα σε αμυγδαλέλαιο (30 ml) και με το μείγμα 2 φορές ημερησίως κάντε μασάζ στα χείλη.
  2. Ανακατέψτε και λιώστε 10 φρέσκα μούρα, 1 κουταλιά αμυγδαλέλαιο, 1 βιταμίνη Ε (σε αμπούλα) και 1 κουταλάκι μέλι σε μπεν μαρί και αφού το μείγμα σας κρυώσει και το σουρώσετε, χρησιμοποιήστε το ως φυσικό ενυδατικό gloss.

Για αποφυγή ρυτίδων γύρω απ’ το στόμα:

Ανακατέψτε καλά 30 γρ. ενυδατικής κρέμας με αιθέρια έλαια τριαντάφυλλου και γερμανικού χαμομηλιού (4 και 6 σταγόνες αντίστοιχα) και τοποθετείστε το μείγμα κάθε βράδυ πριν τον ύπνο στην επιδερμίδα γύρω απ’ το στόμα, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα ένα απαλό μασάζ. ( !!! ) : Τα συστατικά που προτείνονται στις παραπάνω συνταγές είναι φυσικά επομένως μπορείτε να τα προμηθευτείτε από καταστήματα με οικολογικά προϊόντα!!!

Leave a Reply