Χείλη για … φίλημα!!! Διατήρησέ τα ενυδατωμένα και απαλά με εύκολους και φυσικού τρόπους …

//Χείλη για … φίλημα!!! Διατήρησέ τα ενυδατωμένα και απαλά με εύκολους και φυσικού τρόπους …

Χείλη για … φίλημα!!! Διατήρησέ τα ενυδατωμένα και απαλά με εύκολους και φυσικού τρόπους …

Τα χείλη μας, όπως και η περιοχή γύρω απ’ αυτά, είναι αρκετά ευαίσθητα σημεία αφού δεν διαθέτουν την αντίστοιχη φυσική προστασία με τα υπόλοιπα σημεία του προσώπου μας- γεγονός που καθιστά την ενυδάτωσή τους από μέρους μας επιτακτική ανάγκη προκειμένου να αποφύγουμε την εμφάνιση ξηρότητας, κοκκινίλας, σκισίματος αλλά και την εμφάνιση ενοχλητικών γραμμών και ρυτίδων !!!

Πώς θα αποτρέψω την αφυδάτωση και την ξηρότητα στα χείλη μου ;;;

Οι εναλλαγές θερμοκρασίας και ο αέρας είναι δύο ενδεικτικοί μόνο ‘εχθροί’ των χειλιών μας. Η συγκεκριμένη περιοχή απειλείται από αρκετούς κινδύνους επομένως κρίνεται απαραίτητο εμείς οι ίδιοι να την οχυρώσουμε κατάλληλα ώστε να αποτρέψουμε δυσάρεστα αποτελέσματα όπως ερυθρότητα ή ακόμα και πληγές. Για να το πετύχουμε, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε πρωί και βράδυ, αλλά και φυσικά κάθε φορά που βγαίνουμε έξω, ένα ενυδατικό balm κατά προτίμηση με SPF ενώ στην επιλογή των κραγιόν σας καλό θα είναι να προσανατολίζεστε προς τα προϊόντα που περιέχουν λιπαρά συστατικά όπως για παράδειγμα έλαια, κερί κ.α !

Πώς θα καταπολεμήσω τις γραμμές και τις ρυτίδες γύρω απ’ τα χείλη μου ;;;

Οι αντιαισθητικές γραμμές γύρω απ’ την περιοχή των χειλιών δυσκολεύουν το μακιγιάζ μας και μας προσθέτουν παραπάνω χρόνια! Προκειμένου λοιπόν να τις καταπολεμήσουμε, θα πρέπει να φροντίζουμε την συστηματική ενυδάτωση της συγκεκριμένης περιοχής με ειδικά προϊόντα που το επιτυγχάνουν αλλά και εντάσσοντας στο καθημερινό μας πρόγραμμα- ιδανικά το βράδυ, με την τοποθέτηση της αντίστοιχης κρέμας- ένα απαλό μασάζ. Θεωρείται αυτονόητο φυσικά ότι το κάπνισμα αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες εμφάνισης ρυτίδων πάνω απ’ το άνω χείλος επομένως διακόψτε το άμεσα.

Μπορώ να παρασκευάσω προϊόντα που θα αναδείξουν τα χείλη μου ;;;

Φυσικά! Υπάρχουν πολλοί απλοί και εύκολοι τρόποι για να επιτύχουμε την ενυδάτωση στην οποία αποσκοπούμε και μάλιστα με απόλυτα φυσικά μέσα!

Για απαλά και ενυδατωμένα χείλη:

  1. Διαλύστε 10 σταγόνες γεράνι, 5 σταγόνες λεβάντα και 10 σταγόνες χαμομήλι (γερμανικό) μέσα σε αμυγδαλέλαιο (30 ml) και με το μείγμα 2 φορές ημερησίως κάντε μασάζ στα χείλη.
  2. Ανακατέψτε και λιώστε 10 φρέσκα μούρα, 1 κουταλιά αμυγδαλέλαιο, 1 βιταμίνη Ε (σε αμπούλα) και 1 κουταλάκι μέλι σε μπεν μαρί και αφού το μείγμα σας κρυώσει και το σουρώσετε, χρησιμοποιήστε το ως φυσικό ενυδατικό gloss. 

Για αποφυγή ρυτίδων γύρω απ’ το στόμα:

Ανακατέψτε καλά 30 γρ. ενυδατικής κρέμας με αιθέρια έλαια τριαντάφυλλου και γερμανικού χαμομηλιού (4 και 6 σταγόνες αντίστοιχα) και τοποθετείστε το μείγμα κάθε βράδυ πριν τον ύπνο στην επιδερμίδα γύρω απ’ το στόμα, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα ένα απαλό μασάζ.

( !!! ) : Τα συστατικά που προτείνονται στις παραπάνω συνταγές είναι φυσικά επομένως μπορείτε να τα προμηθευτείτε από καταστήματα με οικολογικά προϊόντα!!!

Πώς μπορείτε να περιποιηθείτε τα χείλη σας πριν πέσετε για ύπνο.

Τα χείλη είναι σημαντικό να τα προσέχουμε και να τα φροντίζουμε όπως κάνουμε με όλο το υπόλοιπο σώμα. Πριν πέσετε για ύπνο λοιπόν μπορείτε να κάνετε απολέπιση για να αφαιρεθούν τα νεκρά κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την θαμπάδα των χειλιών. Αυτό μπορεί να γίνει είτε τρίβοντάς τα με μια μαλακιά πετσέτα, είτε κάνοντας ένα μασάζ με μαύρη ζάχαρη. Οι κινήσεις να είναι απαλές και κυκλικές ώστε να μην ερεθιστούν τα χείλη. Ύστερα μπορείτε να τοποθετήσετε λίγο αμυγδαλέλαιο και να τα αφήσετε να ενυδατωθούν όλο το βράδυ. Η απολέπιση είναι καλό να γίνεται 1 φορά την εβδομάδα. Άλλος τρόπος απολέπισης είναι να τοποθετήσετε ελάχιστη ποσότητα οδοντόκρεμας σε μια οδοντόβουρτσα και να τρίψετε απαλά.

Ποιά είναι η σωστή επιλογή προϊόντος για τα χείλη ;

  • Αυτό που είναι σημαντικό και πρέπει να το έχετε κατά νου είναι να μην χρησιμοποιείτε κραγιόν ματ. Αυτά αφυδατώνουν πολύ τα χείλη και δε τα αφήνουν να ανασάνουν. Προτιμήστε πιο λιπαρά προϊόντα που δεν ξηραίνουν, αντίθετα ενυδατώνουν και δίνουν λαμπερό χρώμα στα χείλη.
  • Πολύ σημαντικό είναι επίσης να χρησιμοποιείτε κραγιόν ή balm με ηλιοπροστασία.
  • Να προτιμάτε φυτικά προϊόντα που δεν περιέχουν συντηρητικά ή τεχνητά χρώματα.
  • Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την υγεία της επιδερμίδας μας, συνεπώς επηρεάζει και την όψη των χειλιών. Αν θέλετε λοιπόν φρέσκα και ενυδατωμένα χείλη πρέπει να φροντίσετε να πίνετε πολύ νερό, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και να τρώτε άφθονα φρούτα και λαχανικά. Η αφυδάτωση αποτελεί την πρωταρχική αιτία που στεγνώνει η επιδερμίδα. Τα αυγά, το κόκκινο κρέας, τα χαμηλά σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα και τα δημητριακά περιέχουν πολλές βιταμίνες που ενισχύουν την ενυδάτωση στο δέρμα, επαναδομούν τα σκασμένα χείλη και αποτρέπουν την ξηρότητα.

Πώς το κάπνισμα επηρεάζει αρνητικά όχι μόνο την υγεία αλλά και την επιδερμίδα μας;

Το κάπνισμα προκαλεί τόσο κακό στην υγεία όσο και στην επιδερμίδα μας. Ευθύνεται για την ξηρότητα στα χείλη, για τις ρυτίδες γύρω από το στόμα καθώς και για το κιτρίνισμα των δοντιών που χαλάει τόσο πολύ ένα όμορφο χαμόγελο με ωραία χείλη. Πρόκειται γενικά για μια πολύ επικίνδυνη συνήθεια που πρέπει να κοπεί για πολλούς λόγους !

Διατηρήστε χαμηλές θερμοκρασίες στο σπίτι σας

Η έντονη θερμοκρασία του σπιτιού μπορεί να ξηράνει το δέρμα και τα χείλη σας. Φροντίστε η εσωτερική θερμοκρασία λοιπόν να μην ξεπερνάει τους 22οC. Σημαντικό επίσης είναι αν χρησιμοποιείτε a/c να αφήνετε λίγο την πόρτα ανοιχτή να ανανεώνεται ο αέρας και να μην ξηραίνεται η ατμόσφαιρα και μαζί με αυτήν και τα χείλη σας !!

Τι κάνεις σε περίπτωση που ξέχασες το lip balm σου στο σπίτι ;

  • Σε όποιο σπίτι και να βρίσκεσαι λίγο ελαιόλαδο θα υπάρχει σίγουρα στο ντουλάπι . Οπότε μη σκας, άλοιψε τα χείλη σου με λίγο ελαιόλαδο, κάνε ελαφρύ μασαζ και κοιμήσου ήσυχα. Την επόμενη μέρα τα χείλη σου θα είναι μαλακά, λαμπερά και ενυδατωμένα και μάλιστα με τον πιο φυσικό τρόπο. Η βιταμίνη Ε που περιέχει τα θρέφει και τα αφήνει απαλά.
  • Αν πίνεις τσάι, τότε το φακελάκι θα σου φανεί πολύ χρήσιμο για να ενυδατώσεις τα χείλη σου. Έτσι όπως είναι νωπό απλά ακούμπησέ το πάνω τους ταμποναριστά για 5-10 λεπτά και σε λίγο τα χείλη σου θα είναι πανέμορφα με μια όψη υγείας !
By | 2023-10-06T14:07:45+03:00 December 11th, 2021|Ομορφιά|0 Comments

Leave A Comment