BBC News : Οι χειρουργικές επεμβάσεις κατά της παχυσαρκίας δημιουργούν προβλήματα στην εγκυμοσύνη

//BBC News : Οι χειρουργικές επεμβάσεις κατά της παχυσαρκίας δημιουργούν προβλήματα στην εγκυμοσύνη

BBC News : Οι χειρουργικές επεμβάσεις κατά της παχυσαρκίας δημιουργούν προβλήματα στην εγκυμοσύνη

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο BBC News οι ειδικοί προειδοποιούν τις γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις κατά της παχυσαρκίας, να καθυστερήσουν το λιγότερο 1 χρόνο πριν μπουν στην διαδικασία να αποκτήσουν ένα μωρό.

Τι υποστηρίζουν οι γιατροί

Το να μείνει έγγυος μια γυναίκα με πολύ περισσότερα κιλά από το φυσιολογικό, όπως υποστηρίζουν οι γιατροί, είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το να μείνει έγγυος μια γυναίκα που έχει περάσει μια χειρουργική επέμβαση κατά του πάχους.

Ωστόσο είναι σημαντικό να τονίσουμε πως οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μια τέτοια χειρουργική επέμβαση, ήταν και παραμένουν στην κατηγορία «υψηλού κινδύνου», και δεν πρέπει να προβούν σε μια εγκυμοσύνη πριν την πάροδο τουλάχιστον 12 με 18 μηνών από την επέμβαση.

Αποκάλυψη σοκ

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί, η παχυσαρκία κυρίως στην ηλικία αναπαραγωγής των γυναικών, αναμένεται μέχρι το 2015 να αυξηθεί στο 28%, γεγονός που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Πότε είναι απαραίτητη μια χειρουργική επέμβαση κατά του πάχους

Σύμφωνα με οδηγίες από ειδικούς, οι χειρουργικές επεμβάσεις δεν πρέπει να γίνονται αλόγιστα, παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις που τείνει να απειλείται η υγεία και η ζωή του παχύσαρκου ατόμου.

Φυσικά, οι χειρουργικές επεμβάσεις, αφορούν μόνο παχύσαρκα άτομα με ΔΜΣ μεγαλύτερο του 40 και όχι όσους έχουν λίγα παραπανίσια κιλάκια.

Επιπλοκές στις χειρουργικές επεμβάσεις

Σύμφωνα με πόρισμα ερευνητών σχετικά με το θέμα, οι γυναίκες που μένουν έγκυες μετά από μια τέτοια χειρουργική επέμβαση, κατά ένα ποσοστό της τάξης του 79%, δεν πρόκειται να παρουσιάσουν καμία επιπλοκή και θα έχουν μια φυσιολογική εγκυμοσύνη.

Παρ’όλα αυτά υπάρχει και ένα ποσοστό γυναικών, που μπορεί να παρουσιάσει επιπλοκές και σοβαρά επεισόδια εμετών. Το ποσοστό αυτό αγγίζει το 24% περίπου των κυήσεων, ποσοστό διόλου ευκαταφρόνητο.

Συμβουλή

Οι γυναίκες που θα μπουν στην διαδικασία να τεκνοποιήσουν μετά από μια τέτοια χειρουργική επέμβαση, είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθούνται στενά από μια ομάδα ειδικών γιατρών (χειρούργο, μαιευτήρα, διατροφολόγο και ειδικό γονιμότητας) τόσο κατάτην περίοδο την εγκυμοσύνης, αλλά πολύ περισσότερο και πριν μείνουν έγγυες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είναι ενήμερες για όλη την κατάσταση και να έχουν λάβει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το σωματικό τους βάρος και την αύξησή του κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, την αντισύλληψη για να μην οδηγηθούν σε ανεπιθύμητες και επικίνδυνες για την υγεία τους καταστάσεις, καθώς επίσης και για τη διατροφή τους και την λήψη των απαραίτητων βιταμινών.

Στατιστικά στοιχεία

Σύμφωνα με μελέτες, το 31% των κυήσεων που συνέβησαν σε διάστημα 18 μηνών από τη χειρουργική επέμβαση οδηγήθηκαν σε αποβολή, σε αντίθεση με το πολύ μικρότερο ποσοστό, μόλις 18%, των κυήσεων που συνέβησαν σε διάστημα μεγαλύτερο των 18 μηνών.

By | 2013-01-18T17:40:33+02:00 January 18th, 2013|Υγεία|0 Comments

Leave A Comment