Ψεύτικες βλεφαρίδες ; … Άστο καλύτερα !!!

//Ψεύτικες βλεφαρίδες ; … Άστο καλύτερα !!!

Ψεύτικες βλεφαρίδες ; … Άστο καλύτερα !!!

Μάτια που σαγηνεύουν … ή μήπως όχι ;;;

Οι μακριές βλεφαρίδες πάντα ήταν και πάντα θα είναι μέσο σαγήνης για μια γυναίκα, αφού χαρίζουν ένταση στο βλεμμα και προσδίδουν μυστήριο ακόμα και σε ένα φευγαλέο κοίταγμα, μια βιαστική ματιά …

Ποιος ο λόγος ύπαρξης όμως των βλεφαρίδων ; Σε τι χρησιμεύουν και με ποιο τρόπο προστατεύουν το μάτι ; Ενδείκνυται η χρήση ψεύτικων βλεφαρίδων, ναι ή όχι, και γιατί ;;;

ΕΡΕΥΝΑ : Μια νέα έρευνα εντοπίζει το μεγάλο μειονέκτημα του να έχει κανείς μακριές βλεφαρίδες, είτε φυσικές είτε ψεύτικες. Αντί να προστατεύουν το μάτι, όπως είναι και ο προορισμός τους από την ίδια τη φύση, τελικά φαίνεται να έχουν ακριβώς τα αντίστροφα αποτελέσματα. Φαίνεται πως οι μακριές βλεφαρίδες οδηγούν τον αέρα τελικά μέσα στο μάτι, το οποίο εκτίθεται με κίνδυνο να στεγνώσει ή και να μολυνθεί από σωματίδια και ρύπους που εισέρχονται μαζί με τον αέρα !

Αντί λοιπόν οι μακριές και πυκνές βλεφαρίδες να προστατεύουν το μάτι (όπως θα ήταν και το αναμενόμενο), τελικά φαίνεται πως το θέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο !

(!!!) : Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες που αρχικά έγιναν σε ζώα, φαίνεται επίσης πως σημαντικό ρόλο παίζει και η ποιότητα της βλεφαρίδας εκτός από το μήκος. Με άλλα λόγια, σημαντικό ρόλο έχει και αν το άτομο έχει φυσικές βλεφαρίδες ή αν φοράει ψεύτικες συνθετικές βλεφαρίδες !

Το ιδανικό μήκος των βλεφαρίδων …

(!!!) : Όπως φανέρωσαν οι αναρίθμητες μελέτες, το ιδανικό μήκος των βλεφαρίδων, για ανθρώπους αλλά και για όλα τα θηλαστικά, ήταν ίσο με το 1/3 του πλάτους του ορφθαλμού του κάθε ζωντανού !

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως οι μελέτες αυτές φανέρωσαν ενδιφέροντα πράγματα και για τη χρήση των ψεύτικων, των συνθετικών δηλαδή βλεφαρίδων. Οι συνθετικές βλεφαρίδες, είναι βλεφαρίδες κατασκευασμένες από αλουμίνιο και νερό.

Οι επιστημονες παρατήρησαν ότι με τη χρήση των βλεφαρίδων αυτών, ειδικά μάλιστα όταν δεν έχουν το απαραίτητο μήκος (το 1/3 δηλαδή του πλάτους του οφθαλμού), δεν ρυθμίζεται σωστά ο αέρας, με αποτέλεσμα να μην αποφεύγεται η απόθεση σωματιδίων στο μάτι.

Οι επιστήμονες μελετούν ακόμα το ρόλο της μάσκαρα στην υγεία και την προστασία των οφθαλμών, καθώς επίσης και το αν και το κατά πόσο είναι ή όχι επιβλαβής τελικά η χρήση της !

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Εμπιστεθείτε τη φύση και αποφύγετε τη χρήση ψεύτικων βλεφαρίδων που μπορεί να σας δημιουργήσουν ερεθισμούς και προβλήματα ! Φροντίστε για την υγεία των ματιών σας ! Άλλωστε τα πιο όμορφα μάτια … είναι τα υγιή μάτια !!

By | 2015-02-21T12:09:04+00:00 February 21st, 2015|Ομορφιά|0 Comments

Leave A Comment