Όμορφα, καλλίγραμμα και αισθησιακά πόδια

//Όμορφα, καλλίγραμμα και αισθησιακά πόδια

Όμορφα, καλλίγραμμα και αισθησιακά πόδια

Προσόν κάθε γυναίκας και δυνατό όπλο της, τα όμορφα καλοσχηματισμένα και καλογυμνασμένα πόδια. Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην επιθυμεί να αποκτήσει καλλίγραμμα και σφριγηλά πόδια, πόδια δηλαδή που θα την κάνουν να νιώθει ποθητή και ακαταμάχητη.

Με ειδικές διατροφές, προγράμματα γυμναστικής και χειρουργικές επεμβάσεις παλεύουν όλες οι γυναίκες να καταπολεμήσουν τους εχθρούς της γυναικείας ομορφιάς, που είναι η χαλάρωση, η πλαδαρότητα, οι ευρυαγγείες, τα παραπανίσια κιλά και η κυτταρίτιδα.

Ευρυαγγείες

Οι ευρυαγγείες είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί την πλειοψηφία των γυναικών ανεξαρτήτως ηλικίας και βάρους, και που επιδεινώνεται ιδίως στις περιπτώσεις των γυναικών που η εργασία τους επιβάλλει ορθοστασία πολλές ώρες ημερησίως.

Η αντιμετώπισή τους γίνεται με το μπλοκάρισμα της κυκλοφορίας του αίματος σε αυτά τα μικρά αγγεία. Αυτό επιτυγχάνεται με την έγχυση μιας ειδικής ουσίας στα αγγεία από έμπειρο και εξειδικευμένο γιατρό και οι συνεδρίες για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον τρεις.

Κυτταρίτιδα

Ένας εξίσου μεγάλος εχθρός των γυναικών δεν είναι άλλος από την κυτταρίτιδα. Γυναίκες προσπαθούν με κάθε τρόπο να απαλλαγούν από το αντιαισθητικό αποτέλεσμα της κυτταρίτιδας στην επιδερμίδα τους. Η κυτταρίτιδα προκαλείται από κατακράτηση υγρών στο σώμα σε συνδυασμό με αποθήκευση λίπους.

Στο αρχικό στάδιο εμφάνισής της, που είναι και σε νεαρή ακόμα ηλικία,  η κυτταρίτιδα προκαλείται κυρίως  από παράγοντες κληρονομικότητας και γονιδίων, στην πορεία όμως καταλυτικό ρόλο παίζει η ποιότητα ζωής, η διατροφή και η αθλητική δραστηριότητα της κάθε γυναίκας.

Η κυτταρίτιδα ανάλογα με τον βαθμό στον οποίο έχει προσβάλει την κάθε γυναίκα, μπορεί να αντιμετωπιστεί με ειδική διατροφή, με προσαρμοσμένο πρόγραμμα ασκήσεων, με ειδικά καλλυντικά προϊόντα και με μασάζ. Επίσης μπορεί να εφαρμοστεί χειρουργική μέθοδος λιποαναρρόφησης για απομάκρυνση του συσσωρευμένου λίπους στις πάσχουσες περιοχές, που συνήθως είναι οι γλουτοί, οι μηροί, οι γάμπες, η κοιλιά και τα μπράτσα. Τέλος, υπάρχει και μια νέαμέθοδος λιπογλυπτικής με την εφαρμογή ραδιοσυχνοτήτων, με ποσοστό επιτυχίας της τάξης του 80 με 90%.

Αποθηκευμένο λίπος στην περιοχή των μηρών

Δυστυχώς, ειδικά για τις γυναίκες με το λεγόμενο μεσογειακό μοντέλο σώματος, η περιοχή των μηρών είναι από τις πρώτες ζώνες του σώματος που θα πληγεί από την συσσώρευση λίπους.

Με την πρόοδο όμως της τεχνολογίας, προσφέρεται πλέον λύση, με διάφορες επεμβάσεις λιπογλυπτικής και λιποαναρρόφησης. Στην περίπτωση βέβαια των χειρουργικών επεμβάσεων υπάρχει πάντα το επώδυνο μετεγχειρητικό διάστημα, με οιδήματα, πόνο και αδιαθεσία.

Σε αντίθετη περίπτωση ενστερνιζόμενοι έναν υγιεινό τρόπο διατροφής και εντάσσοντας στην καθημερινότητά μας και στη ζωή μας τη σωματική άσκηση, διασφαλίζουμε ένα όμορφο και σφριγηλό κορμί σε συνδυασμό με έναν γερό και υγιή οργανισμό, και αυτό θα είναι ένα αποτέλεσμα που θα μπορέσουμε να το κρατήσουμε και δεν θα οδηγούμαστε σε συνεχείς αυξομειώσεις βάρους.

By | 2012-10-29T10:28:39+02:00 October 29th, 2012|Ομορφιά|0 Comments

Leave A Comment