Έξυπνα tips για εύκολη απώλεια κιλών !

//Έξυπνα tips για εύκολη απώλεια κιλών !

Έξυπνα tips για εύκολη απώλεια κιλών !

Η διαδικασία της διατροφής ή της δίαιτας και γενικότερα της απώλειας σωματικού βάρους, δεν είναι εύκολη, και αυτό είναι γνωστό σε όλους, άνδρες και γυναίκες. Όλοι σε κάποια περίοδο της ζωής τους, έστω και για μία μόνο φορά, έχουν μπει στη διαδικασία να αδυνατίσουν και έχουν καταλήξει αποκαρδιωμένοι να εγκαταλείψουν την όποια προσπάθεια.

Τα πράγματα όμως γίνονται πολύ πιο απλά πάντα, όταν γνωρίζουμε τις «οδηγίες χρήσης» ενός πράγματος. Έτσι, όπως και με ένα καινούριο μηχάνημα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τη δίαιτα. Αν γνωρίζουμε τις οδηγίες χρήσης, όλα υπεραπλουστεύονται, αφού και εμείς γνωρίζουμε καλύτερα τι να κάνουμε, αλλά και ό,τι κάνουμε αποδίδει πολύ περισσότερο αφού γίνεται με τον σωστό τρόπο!

Παρακάτω παραθέτουμε διάφορα πολύ χρήσιμα και ενδιαφέροντα tips που θα σας βοηθήσουν πολύ, και μάλιστα εν’ όψει καλοκαιριού.

Τα έξυπνα tips που διώχνουν τα κιλά !

  • Το νερό είναι πηγή ζωής

Βάλε το νερό στη ζωή σου και προσπάθησε να αποβάλλεις από την καθημερινότητά σου τα ζαχαρούχα αναψυκτικά που μόνο κακό μπορούν να κάνουν, τόσο στο σώμα όσο και στην υγεία σου. Το νερό, εκτός από το ότι βοηθάει στην καλή λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού, βοηθάει και στην αποτοξίνωσή του, με αποτέλεσμα ευκολότερη απώλεια βάρους αλλά και αποφυγή και καταπολέμιση της κυτταρίτιδας.

Κάθε κύτταρο του οργανισμού χρειάζεται νερό για να λειτουρήσει σωστά. Και όπως είναι γνωστό ο άνθρωπος δε μπορεί να ζήσει πολλές μέρες χωρίς νερό ενώ αντίθετα χωρίς τροφή μπορεί. Αυτό μας δείχνει την τεράστια σημασία του και άμεση ανάγκη για τον οργανισμό.

  • Έξυπνη διαχείρηση του ψυγείου

Φρόντισε το ψυγείο σου να περιέχει άφθονα φρούτα και λαχανικά, που αποτελούν το Α και το Ω της διατροφής για τη διατήρηση της υγείας αλλά και της νεότητας. Μάλιστα, φρόντισε να είναι άμεσα ορατά όταν ανοίγεις την πόρτα του ψυγείου, ώστε να αποφύγεις να καταναλώσεις κάτι λιπαρό πάνω σε μια κρίση πείνας που θα σε πιάσει.

Απόφυγε να έχεις παχυντικά τρόφιμα και γλυκά στο ψυγείο γιατί το πρώτο πράγμα που θα κάνεις ανοίγοντάς το, θα είναι να τσιμπολογήσεις κάτι από αυτά χωρίς να δώσεις καμιά σημασία στα φρούτα και τα λαχανικά.

  • Διατροφή με post-it

Μην αφήνετε στην τύχη το φαγητό σας. Κάθε βράδυ βγάλτε το διατροφικό πλάνο της επόμενης ημέρας, σημειώστε το πάνω σε ένα χαρτάκι post-it και κολλήστε το επάνω στο ψυγείο σας. Όταν δεν έχετε συγκεκριμένο πλάνο για το τι θα φάτε είστε πιο επιρρεπείς και στους πειρασμούς.

Έχοντας σημειώσει το εβδομαδιαίο διατροφικό πρόγραμμα, δύσκολα θα το παραβλέψετε. Σημαντικό είναι επίσης την ώρα που το φτιάχνετε να είστε χορτάτοι για να μπορείτε να επιλέξετε υγιεινές και ολιγοθερμιδικές τροφές. Αντίθετα, εάν είστε πεινασμένοι τα φαγητά που θα σας έρχονται στο μυαλό και θα τα περικλείετε στο πρόγραμμα θα είναι πιο παχυντικά, πιο νόστιμα και σίγουρα… πιο πλούσια σε θερμίδες !!

  • Δίαιτα χωρίς υπερβολές

Ο χειρότερος παράγοντας σε μια δίαιτα είναι η υπερβολή, που μπορεί να σας οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις που θα εξαντλήσουν την υπομονή σας και την αντοχή σας και τελικά θα οδηγήσουν σε αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δε χρειάζονται ακριβείς ποσότητες φαγητών, ζυγαριές, μεζούρες και θερμιδικός έλεγχος. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Το ιδανικό γεύμα περιλαμβάνει ποσότητα μιας παλάμης από πρωτεΐνη, δύο παλάμες λαχανικών, 1 παλάμη φρούτων και ελάχιστα λιπαρά.

Το να είστε συνέχεια με το άγχος αυτό θα σας κουράσει σύντομα και θα σας οδηγήσει στο να παρατήσετε κάθε προσπάθεια. Απλά ελέγξτε την ποσότητα που βάζετε στο πιάτο σας να είναι αυτή που πρέπει και μετά ξεκινήστε να τρώτε.

  • Πρωτεΐνη παντού

Μια ποσότητα πρωτεΐνης θα πρέπει να περιλαμβάνεται μέσα σε κάθε γεύμα σου, πρωϊνό, μεσημεριανό ή βραδινό. Η πρωτεΐνη είναι το πιο χορταστικό είδος φαγητού και προσφέρει και πολλά θρεπτικά συστατικά. Με τον τρόπο αυτό το κάθε γεύμα σας θα είναι πλήρες και θα σας κρατήσει για ώρα χορτάτους.

Μια ομελέτα αποτελεί το καλύτερο πρωινό που θα σου δώσει ενέργεια και θα σε κρατήσει μέχρι το επόμενο γεύμα. Μια σαλάτα με όσπρια και μυρωδικά είναι επίσης ένα τέλειο μεσημερινό και ένα φιλέτο κοτόπουλο με σαλάτα είναι ιδανικό για βραδινό γεύμα. Ένα γιαούρτι για τα εμδιάμεσα γεύματα είναι η καλύτερη λύση για να σε κρατήσει χορτάτο και να μην σε βαρύνει, ειδικά όταν είσαι στη δουλειά.

  • Διώξε τους πειρασμούς

Φυσικά, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο από άτομα που μένουν μόνα τους. Αποφεύγοντας να έχουν στο σπίτι τις «απαγορευμένες» τροφές, ελαχιστοποιούν και την πιθανότητα να υποκύψουν στον πειρασμό. Βέβαια, για ένα άτομο που έχει οικογένεια, αυτό δεν είναι τόσο απλό.

  • Μην τρως μέχρι σκασμού

Όταν έχεις φτάσει στο σημείο να νιώσεις τον κορεσμό, δηλαδή να σκάσεις από το φαΐ, τότε είναι ήδη πολύ αργά. Το σήμα από το στομάχι αργεί να φτάσει στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα όταν εσύ νιώσεις ότι έχεις σκάσει από το φαγητό, έχεις ήδη καταναλώσει πολύ περισσότερη ποσότητα από αυτή που πραγματικά είχε ανάγκη ο οργανισμός σου. Η ποσότητα αυτή είναι βέβαιο ότι θα αποθηκευτεί στο σώμα σου ως λίπος.

  • Καρυκεύματα στο full

Τα καυτερά φαγητά έχουν την ιδιότητα να εκτοξεύουν τον μεταβολικό ρυθμό του οργανισμού στα ύψη και να απογειώνουν τις καύσεις λίπους, ακόμα και σε κατάσταση ακινησίας του χρήστη.

Μη διστάζεις λοιπόν να χρησιμοποιείς μπαχαρικά στα γεύματά σου αφού έτσι μπορείς να μειώσεις το βάρος σου κατά πολύ! Το πιπέρι καγιέν, ο κουρκουμάς, το τζίντζερ, το κύμινο και η κανέλα είναι μερικά από τα θαυματουργά αυτά καρυκεύματα.

  • Γέμισε το μισό μόνο πιάτο

Μην παραγεμίζεις το πιάτο σου με φαγητό. Ένας άνθρωπος που «αγαπάει» το φαγητό, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να σταματήσει να τρώει, ειδικά μάλιστα εάν το έχει μπροστά του. Μείωσε λοιπόν τις μερίδες σου στο μισό!

Ένα πολύ καλό tip που έχει αποτελεσματικότητα είναι να χρησιμοποιείς ένα συγκεκριμένο πιάτο ώστε να ξέρεις πάντα οτι τρως τη σωστή μερίδα και να μην παρασύρεσαι τρώγοντας παραπάνω. Εαν δηλαδή έτρωγες σε μεγάλο πιάτο, χρησιμοποίησε τώρα το μεσαίο και εαν έτρωγες σε μεσαίο, πήγαινε τώρα σε μικρό. Είναι ένας τρόπος να μην παρασυρθείς ποτέ.

 

By | 2023-10-03T17:06:46+03:00 September 15th, 2023|Αδυνάτισμα|0 Comments

Leave A Comment