Ήρθε η άνοιξη : Προετοιμάσου!

//Ήρθε η άνοιξη : Προετοιμάσου!

Ήρθε η άνοιξη : Προετοιμάσου!

Η άνοιξη έχει κάνει αισθητή την παρουσία της, μας έχει ήδη κατακλύσει, μας γεμίζει χρώματα και αισιοδοξία, οπότε μπορούμε και εμείς πλέον νατην τιμήσουμε προετοιμάζοντας κατάλληλα τον εαυτό μας με μια αποτοξινωτική διατροφή και με τις κατάλληλες ασάνες της yoga ή με οποιαδήποτε άλλη μορφή άσκησης της αρεσκείας μας.

Η άνοιξη είναι η κατάλληλη περίοδος για να παοβάλουμε από πάνω μας το βαρύ φορτίο του χειμώνα και όλες τις τοξίνες που επιβαρύνουν τον οργανισμό μας. εκτός από τα ρούχα μας, την άνοιξη, γινόμαστε και εμείς πιο ανάλαφροι και πιο καλοδιάθετοι.

Εξάλλου η άνοιξη είναι και το μεταβατικό στάδιο για το καλοκαίρι, που πρέπει να μας βρει υγιείς, δραστήριους και ανάλαφρους, χωρίς περιττά κιλά.

Βήμα πρώτο : Διατροφή

Πρώτο και σημαντικό βήμα είναι να φτιάξουμε τη διατροφή μας, να διώξουμε από επάνω μας τις τοξίνες και να προσαρμόσουμε τη διατροφή μας με τις άφθονες προσφορές της άνοιξης σε φρούτα και λαχανικά που θα μας γεμίσουν υγεία.

  • Το χειμώνα, λόγω του κρύου, ο οργανισμός έχει μεγαλύτερη ανάγκη τις λιπαρές τροφές. Με την άνοιξη που ο καιρός γλυκαίνει, πρώτο και σημαντικό βήμα είναι να περιορίσουμε την κατανάλωση των λιπαρών τροφών στη διάρκεια της ημέρας. Εάν αυτό μας διευκολύνει περισσότερο, μπορούμε να σημειώνουμε την ποσότητα που καταναλώνουμε και σταδιακά, μέρα με την ημέρα, να την περιορίζουμε. Με τον τρόπο αυτό θα είναι και πιο ομαλή η μετάβαση.
  • Η άνοιξη είναι η εποχή της ζωής. Όλα ανθίζουν, όλα αναγεννώνται. Η άνοιξη έρχεται και μας προσφέρει ένα μεγάλο καλάθι από χρώματα (φρούτα και λαχανικά εποχής), γεμάτα υγεία. Φροντίζουμε η διατροφή μας να είναι πλούσια σε λαχανικά και φρούτα, και να λαμβάνουμε τις άφθονες ευεργετικές ουσίες τους και τις πάρα πολλές βιταμίνες που μας παρέχουν απλόχερα.
  • Καταναλώνουμε άφθονο νερό (2 λίτρα νερό την ημέρα το λιγότερο) για να αποβάλουμε τις τοξίνες, να επιταχύνουμε τον καθαρισμό του οργανισμού μας και να βοηθήσουμε στην καλύτερη λειτουργία του. Με τον τρόπο αυτό αυξάνουμε και τον μεταβολισμό μας.
  • Τρώμε περισσότερες πικάντικες και στυπτικές τροφές που ενισχύουν τη διαδικασία της αποτοξίνωσης και παράλληλα αυξάνουν τον μεταβολικό ρυθμό και τις καύσεις λίπους, ώστε να χάσουμε ευκολότερα το περιττό βάρος.
  • Φροντίζουμε στη διάρκεια της ημέρας να έχουμε πολλά γεύματα μικρής όμως ποσότητας για να διατηρούμε μονίμως σε εγρήγορση τον μεταβολισμό μας και να μην αποθηκεύουμε στο σώμα λίπος.
  • Αποφεύγουμε την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης, αλκοόλ και καφεΐνης.

Βήμα δεύτερο : Άσκηση

Η άσκηση είναι κάτι πολύ προσωπικό, και για να καταφέρουμε να παραμείνουμε πιστοί, θα πρέπει να βρούμε την άσκηση που μας εκφράζει και που εκτός από το να γυμνάσουμε το σώμα μας μας βοηθάει και να ηρεμήσουμε.

  • Yoga

Η Yoga αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση, αφού συνδυάζει μυϊκή ενδυνάμωση και τόνωση με πνευματική ηρεμία.

Προτείνουμε μάλιστα ορισμένες συγκεκριμένες ασάνες που θα βοηθήσουν στηναποτοξίνωση των νεφρών, της χοληδόχου κύστης και του ήπατος, που έχουν «υπερ-φορτωθεί» ολόκληρο το χειμώνα. Ειδικοί της Yoga μπορούν να σας κατευθύνουν και να σας βοηθήσουν να επικεντρωθείτε σε μια πιο εναρμονισμένη πλευρά του εαυτού σας.

  • Γυμναστική

Βρείτε τη μορφή γυμναστικής που σας εκφράζει και προσπαθήστε παράλληλα με την άσκηση να καθαρίζετε και το μυαλό σας από το άγχος και από την καθημερινότητα. Τα είδη της άσκησης που υπάρχουν είναι άπειρα και καλύπτουν όλα τα γούστα, τις ανάγκες και τις προσδοκίες. Επιλέξτε το δικό σας είδος και απευθυνθείτε σε έναν ειδικό που θα σας κατευθύνει ανάλογα με τους στόχους που θέλετε να επιτύχετε.

 

By | 2013-04-08T19:09:18+03:00 April 8th, 2013|Υγεία|0 Comments

Leave A Comment