Βλέμμα όμορφο σημαίνει βλέμμα ξεκούραστο …

//Βλέμμα όμορφο σημαίνει βλέμμα ξεκούραστο …

Βλέμμα όμορφο σημαίνει βλέμμα ξεκούραστο …

Και οι ρυτίδες … ;

Γιατί άραγε στους άνδρες οι ρυτίδες να μεταφράζονται ως γοητεία ενώ στις γυναίκες υποδηλώνουν τη νιότη που χάνεται ;;; Οι γυναίκες στην πραγματικότητα πολύ δύσκολα συμφιλιώνονται με τον χρόνο που περνάει και που δυστυχώς αφήνει τα σημάδια του στην εμφάνισή τους … και όχι μόνο !

Κυνηγώντας πάντα την τελειότητα, οι γυναίκες, επιδιώκουν μια αψεγάδιαστη εμφάνιση στην οποία σημαντικός εχθρός στέκονται οι ΡΥΤΙΔΕΣ !

Τα μάτια … προδίδουν την ηλικία !

Είναι γεγονός πως η ευαίσθητη περιοχή των ματιών είναι η πρώτη που θα «χαραχθεί» από τα σημάδια του χρόνου, εμφανίζοντας αρχικά μερικές ανεπαίσθητες και αχνές ρυτίδες ( τις οποίες θέλουμε να μεταφράζουμε ως «ρυτίδες έκφρασης» )και στη συνέχεια μεγαλύτερες και βαθύτερες αυλακιές που μας υπενθυμίζουν το χρόνο που περνάει …

Οι ρυτίδες αυτές που εμφανίζονται στην εξωτερική πλευρά των ματιών είναι γνωστές με την ονομασία «το πόδι της χήνας» και οφείλονται σε κινήσεις και μορφασμούς που γίνονται επαναλαμβανόμενα από το άτομο.

(!!!) : Αν και το άτομο έκανε πάντα τις ίδιες κινήσεις, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου, ακριβώς επειδή το κολλαγόνο και η ελαστίνη της επιδερμίδας μειώνονται σημαντικά, γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο οι ίδιες αυτές κινήσεις τελικά αφήνουν το αποτύπωμά τους στην λεπτεπίλεπτη επιδερμίδα της περιοχής των ματιών.

Επβαρυντικοί παράγοντες για την επιδερμίδα …

  • Το βεβαρημένο περιβάλλον

Οι ρύποι του περιβάλλοντος επιβαρύνουν καθημερινά την επιδερμίδα μας προκαλώντας της πρόωσρη γήρανση.

  • Η ηλικία

Φυσικά ένας ακόμα πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η ηλικία η οποία περνώντας στερεί από την επιδερμίδα την ελαστικότητά της αλλά και την ικανότητά της για ανάπλαση.

  • Το DNA

Το DNA και η κληρονομικότητα είναι φυσικά ένας ακόμα σημαντικότατος λόγος για την υφή της επιδερμίδας μας και την ελαστικότητά της.

  • Οι καταχρήσεις

Όλες οι καταχρήσεις, όπως το αλκοόλ και το τσιγάρο, επιβαρύνουν και μάλιστα σε ένα συντριπτικό ποσοστό την επιδερμίδα μας.

  • Ο ήλιος

Ο ήλιος και η έκθεση σε αυτόν, αν και μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για την επιδερμίδα, όταν δεν γίνεται με τον σωστό τρόπο μπορεί να επιφέρει καταστροφικές συνέπειες. Η αφυδάτωση που προκαλεί στην επιδερμίδα την οδηγεί σε πρόωρη γήρανση.

  • Η κακή διατροφή

Η κακή και ελλιπής διατροφή στερεί από τον οργανισμό και κατ’επέκταση και από την επιδερμίδα πολύτιμα συστατικά και βιταμίνες.

  • Ο κακός ύπνος

Ο κακός ύπνος και η κούραση έχει άμεσες επιπτώσεις και στην επιδερμίδα που από την επόμενη κιόλας μέρα δείχνει θαμπή, κουρασμένη και αφυδατωμένη.

  • Το βαρύ μακιγιάζ

Το βαρύ μακιγιάζ δεν επιτρέπει στην επιδερμίδα να αναπνέει και την οδηγεί σε γήρανση και «σπάσιμο».

By | 2014-07-12T12:17:07+03:00 July 12th, 2014|Ομορφιά|0 Comments

Leave A Comment