Η «Rebel Diet»

//Η «Rebel Diet»

Η «Rebel Diet»

Τι είναι και ποιους αφορά η «Rebel Diet»

Η «Rebel Diet» είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αφορά τον περισσότερο κόσμο ! Γιατι ;

  • Ποιος δεν επιθυμεί να απαλλαγεί από κάποια περιττά κιλά (λίγα ή περισσότερα) ;
  • Ποιος δεν έχει δυσκολευτεί κατά καιρούς με διάφορες δίαιτες που επιβάλλουν αυστηρό διατροφικό πλάνο ;
  • Ποιος δεν έχει ξεκινήσει, μετά παρατήσει, μετα ξαναξεκινήσει κ.ο.κ. κάποια δίαιτα ;
  • Ποιος δε θέλει να έχει αποτελέσματα χωρίς πολλές θυσίες και πολύ κόπο ;

Δίνει της απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα σχετικά με την απώλεια κιλών και πώς αυτή μπορεί να γίνει πιο αποδοτική και θέτει υπό αμφισβήτηση παλιούς μύθους της απώλειας βάρους, θεσπίζοντας παράλληλα νέες προοπτικές στη διαδικασία του αδυνατίσματος. Ενημερωθείτε και κερδίστε υγεία και ομορφιά !

Η εφαρμογή της yo-yo διατροφής βοηθάει τελικά στην απώλεια βάρους ;;;

Όπως είχε καθιερωθεί να πιστεύεται μέχρι και σήμερα, οι δίαιτες που οδηγούσαν στο φαινόμενο yo-yo (κατάσταση η οποία επινοήθηκε από την Dr. Kelly D. Brownell από το πανεπιστήμιο του Yale, κατά την οποία το άτομο αυξάνει και μειώνει περιοδικά το σωματικό του βάρος χωρίς να επιτυγχάνει μόνιμα αποτελέσματα), κατέστρεφαν τον μεταβολικό ρυθμό του οργανισμού.

Κατά το φαινόμενο της δίαιτας yo-yo, το υποθερμιδικό πλάνο που επέβαλλε η εκάστοτε δίαιτα, οδηγούσε σε εξαιρετικά χαμηλή λήψη τροφής με έντονα στερητικά από την πλευρά του οργανισμού, που μπορεί να οδηγούσε σε απώλεια βάρους, η οποία όμως δεν ήταν παρά μόνο παροδική.

Η νέα άποψη σχετικά,υποστηρίζει, πως όντως η δίαιτα yo-yo προκαλεί μεγάλη ζημιά στον οργανισμό , με την εξής όμως διαφορά :

Είναι εντελώς διαφορετικό να αναφερόμαστε σε μια κυκλική δίαιτα αυξομείωσης βάρους (yo-yo) που επαναλαμβάνεται διαρκώς, και εντελώς διαφορετικό να αναφερόμαστε σε μια διατροφή διαλείπουσα, όπου το υγιεινό πρόγραμμα της διατροφής μπορεί να περιλαμβάνει (1 ή 2 φορές την εβδομάδα) ένα ευχάριστο διάλειμμα χωρίς διατροφικούς περιορισμούς (φυσικά μέσα σε ένα λογικό πλαίσιο που περιλαμβάνει αποκλειστικά μια φυσιολογική μερίδα).

Άλλωστε οι υπερβολή δεν φέρνει ποτέ τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το μέτρο είναι η βάση όχι μόνο μιας υγιεινής διατροφής, αλλά και μιας μόνιμα καλοσχηματισμένης σιλουέττας.

Κάθε γεύμα πρέπει να περιλαμβάνει εξίσου όλα τα θρεπτικά συστατικά και στοιχεία ;

Κάποτε επικρατούσε η αντίληψη πως για να είναι πλήρες ένα γεύμα θα πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις διατροφικές ομάδες, όπως δηλαδή υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, φυτικές ίνες αλλά και ωφέλιμα λιπαρά οξέα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Η νέα αντίληψη διαφωνεί με την παλιά αυτή άποψη, και επισημαίνει πως όταν μια διατροφή είναι σωστή και ισορροπημένη, χωρίς στερήσεις ή διατροφικές υπερβολές, ακόμα και αν σε ένα γεύμα δεν περιέχονται όλα τα παραπάνω στοιχεία και θρεπτικά συστατικά, δεν αποτελεί πρόβλημα και δεν είναι ανησυχητικό.

Εφαρμόζοντας μια ισορροπημένη διατροφή, ακόμα και στην περίπτωση που απουσιάζουν κάποιες βιταμίνες από ένα γεύμα, αναπληρώνονται από ένα επόμενο γεύμα. Με τον τρόπο αυτό διατηρούμε μια σταθερή διατροφική γραμμή και δεν αυξομειώνουμε το βάρος μας επιβαρύνοντας τον οργανισμό μας.

Υπερπηδώντας και παραλείποντας γεύματα θα χάσω βάρος ;

Κάποτε, πίστευαν πως παραλείποντας τακτικά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αντί να χάσει κανείς βάρος οδηγείται σε αντίστροφο αποτέλεσμα, όπου όλα μετατρέπονται σε σωματικό λίπος που αποθηκεύεται παντού στο σώμα και ανεβάζει τη ζυγαριά στα «κόκκινα».

Πλέον, επικρατεί η άποψη, πως παραλείποντας γεύματα μπορεί κάποιος να χάσει βάρος και κυρίως να κάψει λίπος.

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, η εναλλαγή ημερών με αυστηρή διατροφή και ημερών υπερφαγίας, τονώνει τον μεταβολισμό και δίνει μια ώθηση στον οργανισμό ο οποίος πλέον καίει πολύ πεισσότερο λίπος.

By | 2013-09-25T10:25:36+03:00 September 25th, 2013|Δίαιτες|0 Comments

Leave A Comment