Η «Δίαιτα του ίντερνετ»

//Η «Δίαιτα του ίντερνετ»

Η «Δίαιτα του ίντερνετ»

Η δίαιτα της προηγμένης τεχνολογίας …

Η τεχνολογία εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς. Γιατί λοιπόν να μην την εκμεταλλετούμε υπέρ μας και υπερ της γραμμής μας ; Πώς θα μπορούσε η τεχνολογία γενικά και εν προκειμένω το διαδίκτυο (ίντερνετ) να μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε την παχυσαρκία ή έστω αυτά τα λίγα περιττά κιλά που μας βαραίνουν ;

Ποιο είναι όμως το «σημείο – κλειδί» που θα βοηθησει την διαδικασία της απώλειας βάρους και θα οδηγήσει σε επιτυχία την προσπάθειά μας ;

Το μυστικό της επιτυχημένης δίαιτας λέγεται «συμπαράσταση» !

Η ψυχολογία του ατόμου παίζει καταλυτικό ρόλο κατά την εκπόνηση μιας δίαιτας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως τελικά καθορίζει και το αποτέλεσμα. Κάθε άτομο, όταν παρακολουθεί κάποιο πρόγραμμα δίαιτας, έχει διαπιστωθεί από ειδικές έρευνες, πως αισθάνεται ανασφάλεια και μοναξιά.

Για τον λόγο αυτό υπάρχουν πολλά ειδικά προγράμματα υποστήριξης για άτομα που παρακολουθουν κάποια δίαιτα και που καταβαλλουν εντατικές προσπάθειες να χάσουν βάρος. Επειδή όμως πολλοί είναι εκείνοι οι άνθρωποι, που είτε για λόγους οικονομικούς είτε για λόγους ανασφάλειας, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν αυτά τα προγράμματα, καθαρά γι’αυτόν τον λόγο, δημιουργήθηκαν προγράμματα υποστήριξης μέσω του διαδικτύου.

Τα προγράμματα αυτά παρέχουν στο άτομο την ασφάλεια της «ανωνυμίας» και το πλεονέκτημα της συμμετοχής σε αυτά από τον καναπέ του σπιτιού τους. Με ένα και μόνο κλικ του ποντικιού μπορείτε να μπειτε σε ένα τετοιο πρόγραμμα και να μοιραστείτε και με άλλα άτομα που παλεύουν για τον ίδιο στόχο με εσάς τις εμπειρίες σας, τις δυσκολίες που συναντάτε ή κάτι το οποίο ανακαλύψατε και που βρήκατε ότι σε εσάς αποδίδει.

Έτσι, τα προγράμματα αυτά στοχεύουν στην ομαλή διαδικασία της δίαιτας τόσο για το σώμα όσο όμως και γα το πνεύμα !

Οι υπολογιστές κάνουν όλη τη δουλειά !

Επειδή οι υποχρεώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ατελείωτες και επειδή σίγουρα το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε θα ήταν να έπρεπε να μετράτε και τις θερμίδες που καταναλώνετε με τα γεύματά σας και τις θερμίδες που δαπανάτε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας (πράγμα πολύ βαρετό και πάρα πολύ κοπιαστικό), για τον λόγο αυτό, την δύσκολη αυτή δουλειά αναλαμβάνουν ειδικά προγράμματα στον υπολογιστή.

Έτσι, χωρίς καθόλου κόπο από πλευράς σας, μπορείτε να υπολογίσετε αν όντως τρέφεστε σωστά, και αν τελικά οι θερμίδες που δαπανάτε είναι όντως περισσότερες από αυτές που καταναλώνετε ώστε να καταφέρετε να χάσετε βάρος.

Επίσης, αυτά τα προγράμματα, συστήνουν και ημερήσια προγράμματα διατροφής που είναι αποδεδειγμένο πως αποδίδουν και πως διευκολύνουν την απώλεια κιλών.

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μας φέρνουν πιο κοντά στον στόχο

Οι συνομιλίες μέσω των διαφόρων κοινοτήτων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να φανούν πάρα πολύ ωφέλιμες. Είτε αφορούν απλούς ανθρώπους, είτε ομοιοπαθόντες, είτε ακόμα και έμπειρους επιστήμονες, μπορεί να μας βοηθήσει τόσο συναισθηματικά, ψυχολογικά αλλά και εκπαιδευτικά. Το διαδίκτυο, αν γνωρίζουμε πώς και πού να ψάξουμε, μπορεί να αποτελέσει θησαυρό στα χέρια μας … ακόμα και για την απώλεια βάρους !

By | 2014-01-14T13:21:15+02:00 January 14th, 2014|Δίαιτες|0 Comments

Leave A Comment